Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2015.12.06. 17:16 elendem

Hazánk telepesei

Címkék: nők a politikában Kocsis Máté

catan_fidesz.jpg

...rosszul tette, hogy egy hölgyet küldött képviselőnek, mert egy férfinak őszintén megmondhatnánk...

Kocsis Máté azt mondta a fővárosi közgyűlés ülésén, hogy a DK rosszul tette, hogy egy hölgyet küldött képviselőnek, mert egy férfinak őszintén megmondhatnák…

Erről a gondolatmenetről két dolog jut eszembe. Az egyik, hogy Kocsis Máté összekeveri az őszinteséget a gorombasággal. A nők nagyon jól elviselik az őszinteséget, sőt, sokkal jobban szeretik, mint a hazugságokat. Ez általános emberi tulajdonság, a férfiak is így vannak vele. Egyébként szerintem a férfiakkal sem kell gorombáskodni – a másikat emberszámba vevő, kulturált kommunikáció mindkét nemnek kijár.

A polgármester szavai egybehangzanak a miniszterelnök gondolataival, amely szerint azért nincs nő az Orbán kormányban, mert nem bírnák a terhet. Világosan látszik, hogy fideszes honatyáink a politizálást valamiféle „férfias” stratégiai játéknak tekintik, mint pl. a Catan telepesei, ahol a szabályok, a kommunikáció, a szövetségek mind-mind egyetlen célt szolgálnak: a minél nagyobb térfoglalást. Befoglalni a pénzügyi és hatalmi teret, lesöpörni a térképről az ellenfeleket, bezsebelni minden bónuszt.

Csakhogy amíg a társasjáték végén a játékosok megvacsoráznak és vidáman lefekszenek aludni, addig itt egy ország lakosságával és vagyonával játszadoznak telepeseink. Itt az ellenfél nem az, aki másik színű bábuval van, hanem aki százezrek érdekeit képviseli (civilként, szakemberként vagy politikusként), akinek kritikája segíthetné a kormányon lévőket a napról-napra jobb kormányzásban. Még nincs vége a játéknak, de már most milliók fekszenek le vacsora nélkül, reményvesztetten.

A másik, ami eszembe jutott, hogy ha Kocsis Máté és tettestársai valóban előzékenyek szeretnének lenni a nőkkel, akkor nem tartanák a – számtalan nőt foglalkoztató – közszféra béreit a létminimum szintje alatt, ha egy keresetből is meg lehetne élni és a nők keresete (és így nyugdíja is) nem volt ötödével kevesebb, mint a férfiaké. A valódi figyelmesség az volna, ha nem csak a gazdag nőknek járna a normális gyermekellátás, ha a gyermekvállalás nem jelentené egy nő számára ma Magyarországon a teljes anyagi kiszolgáltatottságot, a munkaerőpiaci ellehetetlenülést. Ha valóban védeni akarják a nőket, akkor tegyenek végre hathatós lépéseket a családon belüli erőszak megelőzésére, az áldozatok védelmére!

Kedves Kocsis Máté! Politikusok vagyunk – így, egymás közt lehetek őszinte? Kár, hogy a Fidesz olyan férfiakat küldött a különböző közgyűlésekbe és a Parlamentbe, akik nem értik és nem is akarják érteni az ország többségét jelentő nők helyzetét, valódi és jogos igényeit.

vnm

Ezt olvasta már?

nemzeti_park_lenyulas.jpg100 érv a kormányváltás mellett

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr928143862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.12.06. 18:40:02

Kedves Márta! Mivel a fideszesek tolvaj bűnözők, bűnöző fejjel gondolkodnak, teljesen felesleges elvárás feléjük amiket itt leírtál. Azzal, hogy győzködöd, és megpróbálod vitapartnernek tekinteni őket, gyakorlatilag legitimálod az uralkodásukat. Börtönbe való bűnözőkkel normális ember nem bratyizik...

elendem 2015.12.06. 18:51:09

@bértrollbosszantó_kovi1970: Igazából nem gondolom, hogy kormánypárti döntéshozók tömegesen olvasnák az írásomat. Azt viszont gondolom, hogy mindazoknak, akiket sért ez a hozzáállás, joguk van ahhoz, hogy valaki felszólaljon értük, valaki kimondja, hogy milyen módon kellene egy normális jogállamban gondolkodnia egy döntéshozónak.

Netuddki. 2015.12.06. 20:29:15

@elendem: Szerintem ezen már régen túl vagyunk. Nyíltan megmondták, hogy megadták nekik a lopásra a felhatalmazást 210-ben és 2014-ben, a következő választásig meg kuss van.

Apropó legitimitás. Az orbán rezsim minden csak nem legitim. Pár volt kollégista haver dönt az ország sorsáról, a fideszes droidseregük meg olyan gombot nyom amilyent előre bekiabálnak. Amelyik nem így tesz büntetésre számíthat.
Számtalan botrány volt már az elmúlt5évben ami alól még mindig nem tisztázták magukat. Egy vállrándítással letudták.

Mi a megoldás? Nem tudom. Talán nem kéne hagyni, hogy azt csináljanak ezek a bűnözők az országgal amit akarnak. Hogyan? Lépten-nyomon szembesíteni kell őket a tetteikkel, és a szemükbe mondani, hogy minek tartjuk őket.
Pont most folyik egy fideszes aláírásgyűjtés közpénzen. A legjobb polgári engedetlenség lenne ha minden szavazólap tetejére odakerülne a "TOLVAJ FIDESZ!".

eßemfaßom meg áll 2015.12.06. 20:29:34

Ujabb DK-s blog az index cimlapon?

[meglepődött]
[nemigaz]

Netuddki. 2015.12.06. 20:31:41

@bértrollbosszantó_kovi1970: 2010, 2014.

Ja, és a lényeg. Ez NEM egy normális jogállam. Ha nem tetszik akkor bármikor le lehet őket váltani, nem muszáj megvárni a 2018-at.

elendem 2015.12.06. 20:33:46

@bértrollbosszantó_kovi1970: Egyetértünk, tényleg nem az.
Én kész vagyok leváltani bármikor - ki jön?

Netuddki. 2015.12.06. 20:39:51

Még egy gondolat az úgynevezett nem létező zellenzékről.

A legnagyobb hibát ott követték el, hogy partnernek tekintették az orbánékat. A legelső cigánykodásnál a nyakukra kellett volna lépni és országra szóló patáliát csapni. De úgy látszik a kényelmes bársonyszék, meg a messze átlag feletti havi jövedelem elkényelmesíti a zellenzéket is. Főleg azokat akiknek vaj van a fején az elmúlt8évből.
210 óta folyik a pávatánc. Hallgatom az úgynevezett zellenzék képviselőit a közpénzből sikkasztott fideszrádióban, úgy tesznek mintha partner lenne a fideszes bemondó, és az orbánmaffia. Vegyétek már észre, hogy ezek a bűnözők se kezelnek benneteket partnerként. Becsületes emberben meg fel sem merül, hogy közösködjön egy fideszessel.

Netuddki. 2015.12.06. 20:42:50

@elendem: Leváltani? Börtönben a helyük! Nem leváltani kell őket hanem lecsukni, példát kell statuálni.
Ki lesz utánuk? Teljesen mindegy, nagyobb kárt már nem fog okozni. Főleg ha tudja, lopásért börtön jár.

elendem 2015.12.06. 21:01:59

@bértrollbosszantó_kovi1970: Szerintem ez nagyon fontos kérdés. Kérdés, hogy mi a megfelelő módszer egy normális demokrácia felépítésére, a romokban heverő Magyarország újraélesztésére.
Amit mond, hogy az ellenzék, ha ellenzékként viselkedik, azzal legitimálja az Orbán-kormányt, jogos felvetés. Csakhogy szerintem a demokrácia attól lesz demokrácia, hogy az állampolgárok demokratikusan viselkednek benne. A képviselők is. Ha elég sokan viselkednek demokratikusan, akkor egyszercsak egy demokráciában találjuk magunkat. Tény, hogy az Orbán-rendszer elvette a teret a demokraták elől, de ha mi sem viselkedünk demokrataként, akkor ki fogja felépíteni a magyar demokráciát?

eßemfaßom meg áll 2015.12.06. 21:06:39

@elendem: Az még jobb. De legalább megtudhatjuk mit gondolnak a kerekítési hiba alatti politikai "tényezők"

elendem 2015.12.06. 21:25:23

@eßemfaßom meg áll: Engem őszintén érdekel, hogy Ön szerint mi a megoldás!

Netuddki. 2015.12.07. 08:14:13

@elendem: Szerintem maradjunk a tegezésnél, blogokon az a szokás.

Egész idáig azon jártattam a billentyűzetemet, hogy ITT NINCS DEMOKRÁCIA. A zellenzék meg több kárt csinál mint hasznot ha úgy tesz mintha az lenne. Egy demokráciában az orbán félék már régen a sitten rohadnának. Csak a közpénzből sikkasztott stadionja miatt le lehetne csukni, és akkor hol van a kisvasút, a közmédia megszállása, a közpénzből sikkasztott "konzultációk", a mészaros strómanja vagy a veje dolgai. Estig folytathatnám a felsorolást a köztörvényes bűneikről.

Az úgynevezett zellenzék nem a becsületes magyar emberek érdekeit képviseli. Leírtam már azt is miért.
Folyamatos nyomás alatt kellett volna tartani az igazságszolgáltatás intézményeit, hogy végezzék a dolgukat. Azt amiért mi adófizetők fizetjük őket. Ha kell ki kellett volna vinni a zembereket az utcára. Ha másért nem, azért mert az orbán rezsim alapjaiban ássa alá a jogállamiságot és a demokráciát. Főleg, hogy ez utóbbit az orbán nem is tagadja, egyenesen a képünkbe tolja, miközben jót röhög magában milyen lúzerek a magyarok. Nincs még egy olyan ország ahol egy tolvaj bűnöző, hatalomba kapaszkodott kisebbség szitokszóvá tudta volna tenni a liberális szót! Eh! Csak falra hányt borsó...

Kampfer 2015.12.07. 08:32:54

@elendem: Addig, amíg a 'demokratikus' ellenzék ilyen kérdéseket tesz fel, továbbá amíg a válaszok az 'alapjövedelem' és a migránsok melletti 'szabótimikés' kiállásokban merülnek ki, addig felesleges a 'demokratikus' ellenzéknek bármilyen megoldáson avagy parlamenti politizáláson gondolkodnia!
A jelenlegi belpolitikai helyzetben a támogatottságot eldöntő törésvonalak nem ezeknek a kérdéseknek a mentén húzódnak, ezt nagyon jól érzékelte a fidesz. A baloldali pártok viszont ugyanezt nagyon rosszul mérték fel! A legnagyobb kudarca a hazai demokráciának talán éppen az, hogy nem sikerült a kétoldali polarizáltságot felszámolni, az inkább csak erősödött. Ebben mindkét oldal tevőlegesen is hibás!
Kamp.

32FNewYork 2015.12.07. 08:46:55

Kár volt a két témát összekapcsolni. Az első a nemi diszkriminációról szól, a második az alacsony életszínvonalról. A közszférában viszont egyáltalán nincs nemi diszkrimináció a bérekben. Az alacsony bérek oka az ország gazdasági állapota.

elendem 2015.12.07. 08:50:30

@bértrollbosszantó_kovi1970: Teljesen komolyan mondom, hogy nagyon fontos kérdéseket feszegetsz (legyen tegezés! :-)), hidd el, hogy az ellenzéki politikusok is foglalkoznak ezzel. Számtalan kezdeményezés volt arra, hogy az embereket az utcára vigyük, hogy eltakarítsuk a pályáról a maffiakormányt és csatolt részeit. Kijöttek az emberek az utcára? Nem igazán, sajnos. Lehet és érdemes is elemezni, hogy miért nem, de a lényegen nem változtat: az ellenzék akkor tud erős lenni, ha az emberek mellé állnak, rá szavaznak, kijönnek vele az utcára. Ha azt várják, hogy először legyen erős, majd azután állnak mellé, akkor nem fog történni semmi.
Viszont van még egy dolog, amiről beszélni kell: ha nem demokratikus eszközökkel élek, akkor ugyanolyan agresszor vagyok, mint a jelenlegi kormányzat. Miért volna hiteles, hogy kritizálom az antidemokratikus működést, ha magam is ilyen eszközöket használok? Akkor ez csak annyit jelentene, hogy nem a működéssel van bajom, csupán az fáj, hogy nem én vagyok helyzetben.
Csakhogy én tényleg hiszek a demokráciában, abban, hogy a demokratikus folyamatok eredményezik hosszú távon a legjobb döntéseket, hogy ezek vezetnek az ország jól-létéhez.
Teljes mértékben egyetértünk abban, hogy Orbán rendszere aláássa a jogállamiságot és a demokráciát. Én most három lehetőséget látok arra, hogy ennek vége legyen: 1) elmúlik magától, 2) valamilyen forradalom elsöpri, 3) választáson megdől. Ez utóbbi kettőhöz kellene az a bizonyos tömeg, amely eddig se az utcára nem jött ki, sem a választáson nem jelent meg.
Komolyan és őszintén várom a javaslatodat, hogy mit kellene tennie a rendszert leváltani/megdönteni akaróknak ahhoz, hogy ezt a tömeget mozgósítsa!

Netuddki. 2015.12.07. 09:59:18

@elendem: Nézd, én csak azt látszom, hogy a közpénzből sikkasztott fideszrádióban ha megszólal egy "nemlétező zellenzéki" "politikus", akkor úgy tesz mintha itt minden rendben lenne. Elmondja az érveit, amivel vagy egyet lehet érteni vagy nem. Pedig a probléma gyakorlatilag ott kezdődik, hogy a fideszes "politikusok" közpénzen kampányolnak a köznek csúfolt médiában. Gyakorlatilag több mint évi 800 milliárd tiltott fideszes sikkasztásról van szó.
Egyszerűen felháborító, hogy a Kossuthot reggel ne lehessen úgy bekapcsolni, hogy ne a migráns legyen az első szó amit meghallok. Amikor annyi, de annyi más, sokkal fontosabb téma lenne.
Délben az ütközőben is állandóan a fideszes menekült agitprop megy. Élén egy volt kádéenpés szóvivő luvnyával, aki nem is titkolja hova húz.

Visszakanyarodva az elejére, nagyon ritka amikor egy zellenzéki politikus kiosztja a közpénzből sikkasztott fideszmédia, fideszes érzelmű bemondóját. Riporternek azért nem nevezném őket.
Az ehhez hasonló viselkedés ami miatt a zemberek jó része megalkuvónak, és bűnrészesnek tartja a "nemlétező ellenzéket".

Az emberek meg sajnos maguktól nem fognak kimenni az utcára. Valakiknek vezetni kellene őket. Ehhez pedig olyanok kellenek akik még nem járatódtak le.
Érdekes módon sokkal kevesebbért a fidesz 2006-ban ki tudta vinni a csőcseléket az utcára. A normális, becsületes embereket miért ne lehetne? Miért ne lehetne a tolvajokkal lépten-nyomon éreztetni minek is tartják őket a náluk sokkal becsületesebb emberek?
E helyett mi van? Fideszes tolvaj gombnyomogató droidok avatnak településeken? Nooormális?

Netuddki. 2015.12.07. 10:00:21

@bértrollbosszantó_kovi1970: Látom vissza kellett volna olvasni. 80 milliárdot akartam írni, bár lehet a 800 sincs messze a valóságtól...

Netuddki. 2015.12.07. 10:20:02

@elendem: Azt mondod, hogy nem mennek ki az emberek nektek az utcára. Gondolj bele, hogy mekkora háttérmunka van a fidesznek a körülbelül 1 millió mozgósítható droidja mögött (körülbelül ennyien vannak akik visszaküldik az orbán hülye kérdőívét - a fasszal szavazók).

Egy ilyen maffia ellen esélyetek sincsen, főleg ha nekik a piszkos trükkök bevetése se okoz erkölcsi problémát. Írtam, hogy bűnöző fejjel gondolkodnak.

Most nem akarok hülyeséget mondani, de már az első orbán rezsim előtt az SMS láncuk meg volt szervezve. Ott nyomogatta állandóan mellettem a kocsiban a(z akkor) fideszes önkormányzati képviselő a céges telefonját. 2 percenként küldte az SMS-eket.
Machiavelli, Szun Cu, bevetnek ezek minden pszichológiai trükköt, hogy megszerezzék és megtartsák a hatalmat. Lehet, hogy a matekhoz hülyék, de mindegyik jogásznak tanult.
Nem kispályás maffiózókkal van dolgunk, ezt soha nem szabad elfelejtani!

Netuddki. 2015.12.07. 11:09:45

@bértrollbosszantó_kovi1970: Már úgy értve, nincs esélyetek ha ültök a babérjaitokon.

elendem 2015.12.07. 12:47:12

@bértrollbosszantó_kovi1970: Teljesen egyetértünk a helyzetértékelésedben!
Nem ülünk, csak nekünk pl. nincs közpénzből fizetett médiánk.
Gyere, és segíts nekünk, hogy felrázzuk az embereket, hogy eljusson hozzájuk, hogy vannak, akik leváltanák ezt a NER-t, börtönbe csuknák a bűnözőket, és egy élhető, normális országot építenének velük és értük!

Kampfer 2015.12.08. 20:07:45

@elendem: És ezt az élhető, normális országot ugye 'alapjövedelemmel', 'integrációval', feltétlen eu érdekek mentén élve, kvótarendszerrel, migránsokkal, lmbtq agitproppal és hasonló, igen 'népszerű' gondolatokkal képzelik el... És ezzel óhajtják 'felrázni' az embereket és leváltani a NER-t? Pfff... Jó lesz ez a 2%-hoz, de többre semmiképp!

Nos, ahogy valaki egy másik fórumon megfogalmazta, addig, amíg a választók nagyon nagy része az orbánékat nem találja annyira vállalhatatlannak, hogy helyettük akkor önöket (a hasonló szatelitekkel együtt) szavazza inkább a helyére, addig az orbánék maradnak moinden negatívumukkal, korrupciójukkal és demagógiájukkal együtt. Megjegyzem, talán jobb is így!
Kamp.

Netuddki. 2015.12.09. 09:07:23

@Kampfer: Asszem oltári nagy tévedésben leledzel.

A tolvaj bűnözőket egy becsületes magyar ember SEM tartja vállalhatónak! Ami nem azt jelenti, hogy lelkesednénk az alapjövedelmes médiahekkért.

Ez a migránsos baromság meg a fidesz agitpropja. Amiket meg az orbán megenged magának a migránskérdéssel kapcsolatban túlmegy minden jó érzésen. De hát ő csak egy bűnöző, és bűnöző fejjel gondolkodik.

Személy szerint nem akarok migránsokat, de nem is általánosítok, és nem fordulok félre ha egy másik embernek segítségre van szüksége. Mindegy, hogy magyar, cigány vagy menekült.

Mellesleg már nagyon unalmas az orbánék bűnöző mentalitású védekezése. A mostani haveri földosztásra az a szokásos fideszes agitprop szöveg, hogy "a baloldal nem akarja, hogy földhöz jussanak a magyar emberek". Persze Pityuka! Jobbat nem tudtak kitalálni, ebből is látszik mennyire sötétek. Egyszerűek mint a faék, és szerintük ezzel az átlátszó szöveggel minden el van intézve. Sajnos igazuk van, hogy ma ilyet Magyarországon büntetlenül meg lehet tenni...

Netuddki. 2015.12.09. 09:11:50

@elendem: Számtalan módja van a figyelem felkeltésének.

Nagyon kíváncsi leszek, hogy a legújabb ziccert megint ki fogja-e hagyni a zellenzék, és kérni fog-e drogresztet a habonyárpira. Azért nagyon nem mindegy, hogy bekokózott állapotban adja-e a tanácsokat az orbánnak.

Fordított esetben óránként harsogná ugyanezt a közpénzből sikkasztott média...

Kampfer 2015.12.09. 12:49:16

@bértrollbosszantó_kovi1970: Szerintem pedig nem. A következők miatt:

"A tolvaj bűnözőket egy becsületes magyar ember SEM tartja vállalhatónak! Ami nem azt jelenti, hogy lelkesednénk az alapjövedelmes médiahekkért."

Alapjaiban véve egyetértek. Csak ott a gond, hogy ha a tolvaj fidesznek a (szintén tolvaj) maszop, dk, pm, libbantak, együtt (inkább külön) az alternatívája, akkor azt mondom, hogy az a tolvaj maradjon, amelyik legalább retorikájában nemzeti, legalább retorikájában vállalja, hogy magyar és nem kezd minden cigánypurdé könnyeire gusztustalan 'magyarozásba'! A szocio*isták, liboldók, a dk, ez a pm és a hasonlók egyből vad 'magyarozásba kezdenek, ha egy cigány, egy zsidó vagy egy migráns csak elköhinti magát. És ebből már hosszú éveken át elég volt!

"Ez a migránsos baromság meg a fidesz agitpropja. Amiket meg az orbán megenged magának a migránskérdéssel kapcsolatban túlmegy minden jó érzésen. De hát ő csak egy bűnöző, és bűnöző fejjel gondolkodik."

Jah, az épp itt lévő finn trénereink pedig áldják a nevét és irigyelnek minket érte! Ütik a saját fejüket, hogy hogy bízhattak egy olyan áruló és sz*r kormányban, mint ami most náluk van! Továbbá orbán szerintem semmi vállalhatatlan dolgot nem művel a migránsügyben. Világos szabályokat és célokat fektetett le, ami mellett azért konzekvensen kitart! Jól látta a veszélyt és szerinte most is jól látja. Ha jól látom a mellékelt ábrákat, a nyilatkozók közül nagyságrendekkel többen támogatják az ő nézeteit, mint akár a dk, akár ennek a pm-nek és a sz*rvári viktornak az elmebeteg ötleteit! Megjegyzem, nem is baj, hogy ez így van!

"Személy szerint nem akarok migránsokat, de nem is általánosítok, és nem fordulok félre ha egy másik embernek segítségre van szüksége. Mindegy, hogy magyar, cigány vagy menekült."

Személy szerint az általánosítást én nem ítélem el, egy alapvetően emberi viselkedés és egy (eredményes) tanult evolúciós mechanizmus. Ami pedig az elmúlt hetek fejleményeit illeti, szerintem épp eléggé igazolták az ellenzők aggodalmait! Csak olvass vissza júniusi és júliusi fórumbejegyzéseket és kommenteket! Érdekes dolgokat fogsz látni! Segítségkérést nem szabad visszautasítani, ebben egyetértünk! Számomra a segítségkérő a horvát menekülő volt '91-ben, a bosnyák '93-ban, a magyar '56-ban. Ezeknek a viselkedése, szándékai, kommunikációja is a segítségkérő (menekülő) eber jellemzője volt. Szerencsére akként is bántak (bántunk) velük! Nos, ezek a vándorló migránsok a szememben bármik, de nem segítségkérők! Amit ezek akarnak, nyugodt lelkiismerettel el lehet utasítani!

Fentiek természetesen NEM mentik az orbán bűneit, a habonyt, a lézert és társaikat! Ez egyértelmű. Sok oka van annak, hogy sosem szavaztam rájuk és ezután sem fogok soha! De annak is legalább ennyi indoka van, ami miatt a (demokratikus) ellenzéket vállalhatatlannak, hungarofóbnak, destruktívnak, helyenként naívnak és ostobának tartom! És az ilyen szabótímea nevezetű képződmények napról-napra meg tudnak erősíteni abban a hitemben, hogy inkább egy bűnöző, de helyenként konzekvens és határozott fidesz, mint egy ostoba, tesze-tosza, 'magyarozó' és tehetségtelen, sokszínű (szivárványos) politikai gyurmaharcos tömörülés, ami egy-egy választásra úgy-ahogy összeáll...! Amíg sokkal több ember érzi ugyanezt, vagy hasonlóan gondolkodik, amíg inkább behúznak a fideszre, a jobbikra vagy inkább távol maradnak, addig ezek továbbra sem lesznek tényezők. És ahogy olvasgatom a gondolataikat, azt gondolom, jobb is ez így!
Kamp.

Netuddki. 2015.12.10. 07:47:44

A rasszizmust sem tartom vállalhatónak. Az meg mindent elmond az orbán rezsimről, és persze rólad is, ha az orbán bandát vállalhatónak tartod miközben némi zsidózást csempészel a hozzászólásodba.

Már sok helyen kifejtettem, szerintem itt is, hogy a bűnözőknek a börtönben a helye. Az bűnöző orbánnak és a bűnöző kollégiumi haverjainak IS. Azzal meg nem foglalkozom ki lesz helyette. Ha meglopnak, akkor azok is mennek hűsölni. Ennyi.

Kampfer 2015.12.11. 14:02:20

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ez a te dolgod. Az is, hogy minek tartod az orbánt és a bandáját... A te dolgod, de túl sok hatásod nincs rá. Neked is és a poszternek is azon kell gondolkodni, hogy miért van az, hogy minden vállalhatatlansága ellenére a legtöbb támogatója mégis a fidesznek, őket követve pedig a Jobbiknak van!

Poszternek is azt kell(ene) megértenie (nem fogja), hogy ez az általa is ajnározott fránya demokrácia ilyen. Ha sokkal többen támogatják a fideszt, akkor tehet ő akármit, mindenki le fogja szarni a véleményét! A demokrácia a többség önkényuralma. Semmi sem gátolja meg az ellenzéket, hogy olyan célokat tűzzenek ki, amelyet a társadalom többsége: a - elhisz, b - támogat, c - az előbbi kettő együtt! De ez nem áll fenn. Ezért sopánkodhat itt poszter is és csapata, de semmit nem ér el vele!

Már sokszor és sokan próbálták veled megértetni, hogy az qrvakevés, hogy azt mondod: takarodjon az orbán. Tudod, sokak számára releváns kérdés, hogy mi az alternatíva! Az, hogy számodra ez lényegtelen, rólad árul el sok dolgot, de ez is mellékes.

Még egy dolog: zsidózni nem kell burkoltan. Nyíltan is nevén lehet nevezni a dolgokat, a pc kommunikáció egy ostoba zsákutca, álszent maszlag! Az, hogy az orbán jelenleg így és ilyen többséggel kormányozhat, az egy következménye korábbi hosszú évek folyamatának. Az is, hogy a Jobbik feljött és az is, hogy a pm és hasonszőrű társai ott vannak, ahol! Álmodozhat a poszter a hatalomról, de inkább a realitásokon kellene gondolkodnia és azon, hogy a válaszok, amiket adnak, sokak számára vállalhatatlan. És te is álmodozhatsz bebörtönzésekről és orbántaposásról, de mindez csak álom marad, mert a politika és a demokrácia nem így működik.
Kamp.

Netuddki. 2015.12.13. 10:24:24

@Kampfer: “E világnak megvan a természetes rendje, aki ezt megbolygatja, annak rosszra fordul a sora….Mert mindegy, bármit is teszel, annak sosem lesz nagyobb hatása, mint egy árva cseppnek a határtalan tengerben. – De hát mi is a tenger, ha nem cseppek sokasága?”

Na csá!

Kampfer 2015.12.14. 10:39:55

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ettől még nem leszel se okosabb, se több...! És még értelmesebb sem.
Kamp.

Kampfer 2015.12.14. 10:43:19

@elendem: Ajánlom a figyelmébe az alábbi bejegyzést és a benne idézett kutatást:

polipraktika.blog.hu/2015/12/13/nem_a_hegy_magas_a_volgy_mely

Van megoldandó gond elég!

Mellesleg a hafr blogján ön által írottak is egész jól mutatják, miért nincsenek már látótávolságban SEM az önök által képviselt erők!
Kamp.
süti beállítások módosítása