Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: Nem trollkodás: mi ez a baromság, hogy a nőknek még ott is tilos a félmeztelen megjelenés, ahol a ... (2024.08.27. 15:52) Hogyan használjuk a Czakó utcai sportpályát?
  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2024.08.03. 20:54 VNMárta

ÍGY HAZUDIK A FIDESZ #1 - Gyalogátkelőhelyek

Címkék: zebra gyalogátkelőhely Budavári Önkormányzat Így hazudik a Fidesz

A közbeszerzési szakértő és a Fidesz miatt késik a gyalogátkelőhelyek tervezése

(A bejegyzés frissítve lett)

budapest_kozuttol.jpg
Már 2023-ban 150 millió forintot javasoltam gyalogátkelőhelyek tervezésére és kivitelezésére a kerületi közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében. De a fideszes többség ezt az összeget tartalékba helyezte, azaz nem lehetett felhasználni. A közbeszerzési tervben az eljárás elindítása 2023. III. negyedévre került, a kivitelezés befejezése egy éévvel későbbre. A közbeszerzések elindításáért a Gulyás Gergely Kristóf vezette Gazdasági és Jogi Bizottság a felelős. Ezt a döntést végül 2024. februárjában hozták meg.

Kérdést kaptam a Várnegyed szerkesztőségétől gyalogátkelőhelyek ügyében. Mivel az új Várnegyed újság szerkesztősége eleve koncepciózus, hamis állításokat tartalmazó kérdéseket tesz fel, majd az általam írt válaszokat sajátos keretezésben, hazug cikkekkel körülvéve teszi közzé, ezért már jó ideje úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a Mediaworks-kompatibilis hazug propagandájában. Viszont a saját felületeimen közzéteszem az igazságot az egyes kérdések kapcsán.
Most így szólt a kérdés:
Schmidt Gábor vagyok, a kerületi Várnegyed munkatársa. Lapunk beszámolt az I. kerületi zebrafejlesztésekhez kapcsolódó fejleményekről, miszerint legalább fél évet csúszik az átkelők tervezése. Az illetékes szakbizottság legutóbbi ülésén a hivatal részéről megjelent képviselők nem tudtak semmilyen magyarázatot adni a késlekedésre, illetve részt sem vettek az ülésen. Szeretném az ügyben Polgármester Asszony véleményét, nyilatkozatát kérni, mi a magyarázat a csúszásra, miért nem tud érdemi választ adni a hivatal? Mikorra valósulhatnak meg a gyalogosátkelő-fejlesztések? 

️ A rövid válasz: a közbeszerzési szakértő miatt késik a közbeszerzés.

Kicsit hosszabban: a közbeszerzési eljárás előkészítése ütemezetten megtörtént, a február 7-én hozott döntés után február 10-én megjelent a központi közbeszerzési felületen az első előzetes piaci konzultáció, amit dr. Barna Orsolya, a fidesz által a nyakunkra ültetett közbeszerzései szakértő rosszul hirdetett meg, ezért meg kellett ismételni. A beérkezett kérdésekre áprilisban elkészítette a választervezetet, amelyet megküldött egyeztetésre a hivatalnak. A hivatal szakértői május 6-án válaszoltak neki, majd ezután július 1-ig Barna Orsolya egyáltalán nem reagált. Akkor is csak azért, mert hivatalos polgármesteri felszólítást küldtem neki, hogy végezze a szerződés szerinti munkáját és töltse fel a közbeszerzési hírdetményt a központi felületre.


Ezt a hirdetményt Barna Orsolya a mai napig nem töltötte fel.

(Frissítés: A bejegyzés írásakor az EKR rendszer nyilvános felületén nem jelent meg a kiírás, de közben kikerült. Barna Orsolya egy hónappal a polgármesteri felhívó levél után feltöltötte a hirdetményt)


Összességében az a véleményem, hogy Barna Orsolya munkája nem kielégítő. Hibásan, hiányosan és késlekedve végzi el a feladatát, ugyanakkor havi 1,5-2 milliós számlákat állít ki, szerintem jelentősen túlkalkulálva a beletett munkaórák számát.
Amikor a hivatal keresi, figyelmezteti, felszólítja a normális munkavégzére, véleményem szerint megengedhetetlenül pökhendi, terelő válaszokat ad - ha egyáltalán ad.
Egyértelműen úgy éreztem az utóbbi másfél évben, hogy Barna Orsolya célja nem a közbeszerzések végigvitele, hanem az én és a hivatalom munkájának akadályozása volt.
Összefoglalóan: akkor tud megindulni a gyalogátkelőhelyek tervezése és kivitelezése, ha Barna Orsolya végre feltölti a hírdetményt a központi közbeszerzési rendszerrbe és ezáltal megkezdődik a közbeszerzési eljárás.
Kép: Budapest Közút

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr6118459789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása