Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: Nem trollkodás: mi ez a baromság, hogy a nőknek még ott is tilos a félmeztelen megjelenés, ahol a ... (2024.08.27. 15:52) Hogyan használjuk a Czakó utcai sportpályát?
  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2024.08.26. 11:25 VNMárta

Hogyan használjuk a Czakó utcai sportpályát?

felmeztelen.jpg

 

Egy hónapja kérdőívet tettem közzé, amelyben a pályahasználók véleményét kérdezem a Czakó utcai sportpálya házirendjéről, mivel sorra érkeztek hozzám a megkeresések, hogy a Czakó pályán túl szigorúak az előírások:

- tiltva van a félmeztelenül vagy nőknek atlétikai topban való sportolás,

- tiltva van a futóbabakocsi használata és

- nem engedik be a 10-14 év közötti gyerekeket szülői nélkül a sportpályára.

A félmeztelen sportolással kapcsolatban a pályahasználók aláírásgyűjtésbe kezdtek és 120-an tiltakoztak az intézkedés ellen. Magam is úgy gondolom, hogy ezeket a szabályokat felül kéne vizsgálni, ezt meg is írtam az intézményvezetőnek. Az intézményvezető nem adott kielégítő választ a leveleimre, viszont a házirendre hivatkozott. Éppen ezért az Önök véleménye alapján javaslatot fogok benyújtani a szeptemberi testületi ülésre a sportpálya házirendjéről.

Az online kérdőív egyértelmű eredményt hozott. A lezárásig 304-en töltötték ki és mindhárom kérdésben egyértelműen az intézmény vezetésének jelenlegi álláspontjával szemben kritikus véleményt képviselnek. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki véleményét megosztotta velem! Ennek alapján egyértelmű, hogy a pályát használók azt akarják, hogy a sportpálya vezetése engedje a félmeztelen illetve atlétikai topban való sportolást, hogy oldja meg, hogy a 10-18 év közötti kerületi fiatalok szabadon használhassák a sportpályát például a felügyelet biztosításával, és hogy szülessen műszaki és használati megoldás arra, hogy futó babakocsival is sportolhassanak a kerületi kisgyermekes szülők.

Alább a három kérdésre adott válaszok diagramja és utána bemásoltam az „Egyéb” lehetőséget választók saját válaszait is. Ezek egy része valójában egyértelmű állásfoglalás, csak bővebben kifejtve illetve egyes kérdéseknél megfontolásra érdemes megoldási javaslatokat kínálnak.

1. kérdés

felmeztelen.jpg

Egyéni válaszok:

Atlétikai top igen, de férfiaknak félmeztelenül ne. Nem a strandon vagyunk.
Nagy melegben mindenképpen.
Ne legyen senki félmeztelen, viseljen mindenki felsőt, de mindegy, hogy milyet (tehát akár atlétikai topot).
Női top igen, félmeztelen ffi, nem
35-40 fokos hőségben miért ne sportolhatna egy nő sportmelltartóban? Gondolom az atlétikai top kifejezés ezt takarja, és miért ne sportolhatna egy férfi fedetlen felsőtesttel? Már ha a félmeztelenül ezt jelenti.

2. kérdés

kamaszok.jpg

Egyéni válaszok:

Igen és ünnepnapon is lehessen használni a pályát, mert most akkor zárva van.
Én felsősöknek engedném, azaz 5. osztálytól
Felnőtt felügyelettel, nem muszáj, hogy a szülő legyen a felnőtt
Kitűnő vagy közel kitűnő bizonyítvánnyal 14. életévükben lévőknek feltétlenül
Egy 10 éves még nem tud vigyázni magára. Ha baj történik, ki a felelős? Szerintem jogos a szülői felügyelet
Természetesen IGEN, de ha arra nagy gondot tudnak fordítani, hogy ki megy be jogosan a pályára akkor egy kis extra figyelem a gyerekek esetében miért nem? Elég szép számú az ott dolgozó személyzet, ne a gyerekeket űzzék el hanem segítsenek/figyeljenek rájuk.
12 éves kor felett
Igen, de legyen 1 felügyelő
Na ebben bizonytalan vagyok, lehet én 12-nél húznám meg a határt.
Edzői, vagy nevelői felügyelettel (nem egyedül, de nem feltétlenül szülővel)
Amig gondot nem okoznak, es betartjak a szabalyokat
Szerintem nem, de a helyi lakosok meg gyerekek szülői felügyelettel ingyen mehessenek be.

3. kérdés

futobabakocsi.jpg

Egyéni válaszok:

Ha nem teszi tönkre a burkolatot a babakocsi
Nem elég széles a pálya
Túl keskeny a sáv
Csak, ha nem igényel a pálya utána sok extra gondozást, többet mint csak futás mellett.
Egyszerűen az a vékony futósáv nem alkalmas arra h babakocsis es egy “sima” futó elférjen kényelmesen, biztonsággal. Ha valaki fut (esetleg nagyon sebességgel) es kerülgetnie kell egy nagyobb akadályt szerintem balesetveszélyes. Különösen amiatt, hogy a pálya mérete miatt elég gyorsan körbefutható.
Azért nem, mert ez egy keskeny rekortán. Nem lehet előzni, ha valaki babakocsival fut. Persze ha mondjuk szélesítik a rekortánt, akkor meggondolandó.
Ha nem árt a futópálya anyagának akkor persze.
Bizonyos intervallumokban
Alapvetően igen, de mivel csak 1 sávos a futókör így sajnos nem lehetséges

 

Ezeken kívül érdemes a házirendben újragondolni a nyitvatartási idő és az ingyenes használat kérdését is. Sokan kifogásolták, hogy ünnepnapokon zárva van a pálya és hogy az ingyenes használat/belépés csak kerületi lakóknak jár, emiatt a kerületi iskolákba járó nem kerületi gyerekek illetve a kerületi gyerekeket idehozó nem kerületi nagyszülők belépése az iskolai vagy edzésidőn kívül nincs rendezve.

Magam azt gondolom, hogy a kerületi sportpálya feladata az, hogy elsősorban a kerületiek számára minél színvonalasabb, minél változatosabb és ingyen elérhető szabadidős és sportolási lehetőséget nyújtson. Ennek érdekében a szeptemberi testületi ülésre javaslatot nyújtok be, amelyben képviselem a sportpályahasználók véleményét, és a Czakó utcai Sportközpont házirendjének módosítását kezdeményezem.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr7618473019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.08.27. 15:52:48

Nem trollkodás: mi ez a baromság, hogy a nőknek még ott is tilos a félmeztelen megjelenés, ahol a férfiaknak szabad?
Komolyan olyan szörnyű látvány egy női mell, hogy dugdosni kell?
süti beállítások módosítása