Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: Nem trollkodás: mi ez a baromság, hogy a nőknek még ott is tilos a félmeztelen megjelenés, ahol a ... (2024.08.27. 15:52) Hogyan használjuk a Czakó utcai sportpályát?
  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2024.08.09. 19:43 VNMárta

Szabad-e félmeztelenül futni?

Címkék: Budavári Önkormányzat Czakó Sportközpont

A Czakó utcai sportpálya használatáról

310978275_133733216087863_7460025770451938719_n.jpg Egy hónapja kérdőívet tettem közzé, amelyben a pályahasználók véleményét kérdezem a Czakó utcai sportpálya házirendjéről!

Most kérdést kaptam a Várnegyed szerkesztőségétől gyalogátkelőhelyek ügyében. Mivel az új Várnegyed újság szerkesztősége eleve koncepciózus és hamis állításokat tartalmazó kérdéseket tesz fel, majd az általam írt válaszokat sajátos keretezésben, hazug cikkekkel körülvéve jelenteti meg, ezért már jó ideje úgy döntöttem, hogy nem veszek részt az újság Megafon-kompatibilis hazug propagandájában. Viszont a saját felületeimen közzéteszem az igazságot az egyes kérdések kapcsán.

 A Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont házirendje kapcsán indított online aláírásgyűjtéssel kapcsolatban szeretnénk feltenni önnek az alábbi kérdéseket:

  1. Eddig hányan töltötték ki a kérdőívet? 
  2. A válaszokból milyen tendencia olvasható ki, a válaszadók szeretnék megváltoztatni a szabályokat?  Meddig lesz elérhető a kérdőív? 
  3. Mi garantálja, hogy a válaszadók valóban I. kerületi lakosok, akik jogosultak használni a sportlétesítményt, és akiket így ténylegesen érint is a szabályozás? 
  4. Polgármesteri, önkormányzati, netán más jogcímen/hatáskörben folyik az aláírásgyűjtés, illetve az mennyire felel meg a GDPR-követelményeknek?
  5. Ki kezeli a beérkezett válaszokat, információkat? 
  6. Igaz-e, hogy a házirend kifogásolt passzusait még a sportlétesítmény előző vezetése állította össze, és erről a tényről, illetve a szabályok indokairól, szakmai hátteréről önt idén tájékoztatta az intézmény jelenlegi vezetése?

 Nagy örömömre már közel 300-an töltötték ki a kérdőívet és folyamatosan nő a kitöltők száma. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki kitöltötte és megosztotta az ismerőseivel! Az eddig megadott válaszokat, a szavazás állását nem szeretném a lezárás előtt megosztani, mivel nem szeretném befolyásolni a válaszadókat.

A kérdőívet augusztus 12-én fogom lezárni és utána nyilvánosságra hozom az eredményét. Az eredményt is figyelembe véve javaslatot fogok tenni a sportpálya házirendjének újragondolására. Az Önök véleménye alapján javaslatot fogok benyújtani a szeptemberi testületi ülésre a sportpálya házirendjéről.

Mindenkit bíztatok, hogy

töltse ki a kérdőívet hétfő estig és küldje el ismerőseinek,

akik szeretik és szokták használni a pályát, hogy minél több vélemény alapján alakítsuk ki a javaslatot!

https://forms.gle/9zHVvSgGp11Labb18

 

Mivel a sportpályát eleve nemcsak kerületi lakók használják (és ez nem is cél), ezért nem probléma, ha az érdekelt válaszadók nemcsak kerületi lakók. Az I. kerületi lakosok a Sportközpont szolgáltatásainak szélesebb körét vehetik igénybe ingyenesen, de ettől még sok kerületen kívülit is ténylegesen érint a szabályozás.

Ehhez kapcsolódik, hogy az utóbbi hónapokban számos különböző kéréssel kerestek meg a kérdőívben feltetteken kívül is, mint például, hogy más kerületben lakó, de a kerületben iskolába járó gyerekek, illetve kerületi gyerekeket edzésre hozó más kerületi hozzátartozók stb. is kedvezményesen használhassák a pályát.

Emiatt is meggyőződésem, hogy a házirend újragondolása során fontos végiggondolni azt is, hogy ki és milyen módon tudja kedvezményesen használni a pályát. Éppen ezért várom a három feltett kérdésen kívül is a véleményüket a házirend többi pontjával kapcsolatban is e-mailben a polgarmester@budavar.hu címen. A kitöltők önkéntesen adták meg az elérhetőségüket, és az űrlapon lévő linkre kattintva megtekinthető az adatkezelési tájékoztató.

Ezek a kérdések hónapok óta napirenden vannak, de eddig nem kaptam megnyugtató választ sem én, se a pályát használó szomszédaink. Az intézményvezetőtől igazoló jelentést kértem már októberben egy lakossági kérdés alapján. Erre válaszolva 2023. október 16-án e-mailben küldött egy magyarázatot arra, hogy miért vezetett be új gyakorlatot a 14 év alatti gyerekek szabad sportpályahasználatáról. Ez a magyarázat engem nem elégített ki, én inkább úgy éreztem, hogy hatékony megoldás keresése helyett igyekszik az előző vezetésre hárítani a felelősséget. Egy későbbi e-mail-ben pedig elismerte, hogy már tucatnyi levélben kérték kerületi szülők, hogy vizsgálja felül az intézkedést.
A futó babakocsi kapcsán idén áprilisban adott rövid magyarázatot: szerinte nem alkalmas futó babakocsi használatára a pálya. Indoklást nem adott.

450218481_877167554230450_1493811178581079254_n.jpgA félmeztelenül való sportolás tilalmával kapcsolatban július 5-én kértem igazoló jelentést az intézményvezetőtől, de választ a mai napig nem kaptam.

Augusztus 12-én hétfőn estig tehát várom az Önök véleményét!

Jelenleg a sportpályán

  •  tiltva van a félmeztelenül vagy nőknek atlétikai topban való sportolás,
  •  nem engedik be a 10-14 év közötti gyerekeket szülői nélkül a sportpályára és
  •  tiltva van a futóbabakocsi használata.

Az Önök véleménye alapján javaslatot fogok benyújtani a szeptemberi testületi ülésre a sportpálya házirendjéről.

Töltse ki a rövid kérdőívet hétfő estig és küldje el mindazoknak, akik szeretik és szokták használni a pályát!

https://forms.gle/9zHVvSgGp11Labb18

 

Kép forrása: a Budavári Önkormányzat honlapja és Shop.Builder

#VNM  #akeuletazelso

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr4718463693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása