Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2017.07.29. 08:39 elendem

Boszorkánypróba

Címkék: akadálymentesítés BKV #fakocka

 kockas_mozgasserult.jpgAz akadálymentesítés nem jótékonykodás, nem valamiféle alamizsna a szegény mozgássérülteknek!

Tarlós István megszólalásából kirajzolódó társadalomkép a következő: a BKV járművein csupán felnőtt, egészséges, lakással és munkahellyel rendelkező férfiak közlekednek, akiket otthon teljes ellátás vár és nem is kell részt venniük a család gondozásában. Mert ők azok, akiknek nem akadály a lépcső, nem járnak bottal vagy kerekesszékkel, akiknek nem kell bevásárlószatyrot cipelni vagy babakocsit tolni, fájós lábú nagymamát az orvoshoz kísérni, tipegő gyerekekkel ügyet intézni, nagy pocakkal, várandósan állni a megállókban. (Személyes tapasztalatom szerint éppen ezek a férfiak nem is járnak BKV-val, hanem inkább kerékpároznak vagy autóznak, de ez most mindegy.)

Úgy tűnik, a főpolgármester szerint mindenki másnak: gyerekeknek, időseknek, kismamáknak, mozgásukban korlátozottaknak, bőröndöt húzó turistáknak, bevásárlókocsit húzó háziasszonyoknak otthon a helye, mivel túl macerás, esetleg túl drága volna számukra is biztosítani a megfelelő közösségi közlekedést. Aki nem passzol a fejében élő, szép, szabályos, (fa)kockás rendbe, azzal nem köteles törődni.

Ezért tehát a BKV megállók pavilonjaiba betűz a nap, beesik az eső, befúj a szél, viszont ülőhely nincs – mindezt csak azért, nehogy esetleg egy hajlék nélküli behúzódjon, cserébe mindenki másnak is iszonyú kényelmetlen és alkalmatlan (viszont legalább négy plakáthelyet minden megállóban jó drágán kiadhat egy haveri cég).

Ezért tehát a BKV járművein a kis gyermekek számára biztonságosan elérhető kapaszkodó alig van, így a fel- és leszállás velük kifejezetten balesetveszélyes, (fa)kockázatos.

Ezért tehát a metró nem akadálymentes, és nem is akarják akadálymentesíteni.

Hiszen azok, akiknek mindez szükséges volna, alig közlekednek a metróval. Olyan ez, mint a középkori boszorkánypróba: ha fent maradsz a víz tetején, boszorkány vagy – ha elsüllyedsz, nem vagy boszorkány. Ha nem közlekedsz metróval, mert nem tudsz, akkor nem is kell neked akadálymentes metró.

A főpolgármester úgy gondolja, hogy csak azok számítanak, akik ha nehézség adódik, autóba ülnek, akik viszont ezt nem tehetik meg, és ki vannak szolgáltatva a közösségi közlekedésnek, azok nem számítanak. És azok sem számítanak, akik esetleg megtehetnék, de a környezet iránti felelősségből nem akarnak feleslegesen autózni.

Szerintem viszont Mindenki számít!, és a főpolgármester kötelessége nem az, hogy a „fakockás szabotőr” után kutasson, hanem mindenki számára igénybe vehető közösségi közlekedést biztosítson, amit egyébként törvény is előír. Az akadálymentesítés nem választható opció, hanem kötelező. A főpolgármesternek jogszabály írja elő, mindenki más emberi jóérzésből tudja.

vnm

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr1912697943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teéjesenmindegy 2017.07.30. 14:10:55

Aztán a világban hol vannak hűtött-fűtött villamosmegállók?
Hány ülés lenne a megfelelő számodra arra a 10 percre amíg a villamosra vársz?
A négyes metrónál vannak liftek, milyen akadálymentesítést szeretnél még? A többit pedig száz éve építették, talán nem Tarlóson kéne számonkérni.

guy2 2017.07.30. 14:16:28

Köszönöm, nagyon előremutató, részletes, mindenre kiterjedő javaslatokat lehet itt olvasni, mindenféle mellébeszélés nélkül!

Mr. Cobb 2017.07.30. 14:50:28

Ha lenne rá lehetőség, hogy a megállóban bűzölgő csövest kitegyék onnan, akkor mindenhova párnázott foteleket lehetne rakni. De jelenleg fontosabb a csöves utcára szaráshoz való joga, mint, hogy a fizető utas normális körülmények között létezhessen.

2017.07.30. 17:11:24

A főpolgármester "úr" egy kígyógerincű tapló. Bármit képes megtenni azért, hogy szeretett viktorkája kegyeiben maradjon és ehhez jön még a primitív, bicskanyitogató, kocsmai stílusa.
Látszik, a komcsi időkben szocializálódott, amennyiben a azt feltételezzük bármiféle kultúrával rendelkezik.
Nála kártékonyabb városrombolót aligha tudott volna kitermelni magából ez az újfasiszta, kleptokrata, hazaáruló rezsim.

teéjesenmindegy 2017.07.30. 17:32:32

@Dr. Trejo: Ahogy mondod. Igaz, hogy alatta 7 év alatt többet fejlődött a város, mint gáborka 20 éve alatt, de biztos így van.

xclusiv 2017.07.30. 17:45:01

@teéjesenmindegy: "Aztán a világban hol vannak hűtött-fűtött villamosmegállók?"

Szalmabábozz még itt, senki nem beszél hűtött-fűtött megállóról...

Viszont a bkv/bkk megálló "koncepciója" elég érdekes. Sok esetben csak annyi az egész, hogy az aszfalt közepén van egy 10 centivel megemelt aszfaltrész amire ki van baszva egy tábla. Télen kockára fagysz, nyáron napszúrást kapsz, esőben ázol - már ha van olyan szerencséd, hogy nem egy kráter van az aszfaltban a megállónál, mert akkor még az arrajáró járművek is telibe verik dzsuvával a várakozót.

Ahol van valami bódéféle, ott is elfér "lapjával" talán 10-15 ember alatta (már ha nincs ott bűzölgő csöves). És a bódé is sokszor átlátszó, ami a nap ellen szart se ér, és sokszor oldala sincs, az pedig sokszor kevés az eső vagy hó ellen.

És taplópista már 7 éve a város főpógára (korábban 16 évig kerületi pógi volt), demszkáj 20 évének a harmadánál tart már, szóval igenis hadd kérjük már rajta számon azt, ami az elmúlthétévben a bkv/bkk környékén történt, vagy épp nem történt.

xclusiv 2017.07.30. 17:48:44

@teéjesenmindegy: dehogy fejlődött többet, az csak hazug propaganda.
Ami fejlődés volt, nagyrészt ahhoz se volt köze. Lett párszáz használt klímás busz, nagyjából ennyi köthető hozzá (bár ez is inkább vitézihez, akit taplópistáék kitúrtak a bkk-tól).

teéjesenmindegy 2017.07.30. 17:52:06

@xclusiv: Senki nem beszél ilyenről mi?
"Télen hideg, nyáron meleg, egyszóval klassz - BKV utasvárók"
eokoskodas.blog.hu/2013/06/19/telen_hideg_nyaron_meleg_egyszoval_klassz_bkv_utasvarok

Az utcát nem kell kifűteni, légkondicionálni? Csak mert gondolom, hogy nem csak a bkv megállóban esik/fagy/süt a nap. Valahogy odakerül a nép, nem?

teéjesenmindegy 2017.07.30. 17:55:35

@xclusiv: Ja, lett néhány klímás busz. Meg pár új is. JA, meg néhány új villamos. A metrót is csak befejezték. A másik metrót felujították. A harmadikat most kezdik. Az a néhány km bicikliút is odakerült valahogy.

morph on deer 2017.07.30. 18:32:30

@teéjesenmindegy:
Ja. Így is kell ezt! Ez a beszéd!
Nem úgy, mint például a románoknál...
Vagy mi.:
totalcar.hu/magazin/hirek/2017/07/28/negyszaz_uj_buszt_vasarol_bukarest/

V. Naszályi Márta 2017.07.30. 19:10:08

@teéjesenmindegy: A "Télen hideg, nyáron meleg, egyszóval klassz" egy idézet, amit a bejegyzés címéül választottam. Nyilván nem gondolkozom hűtött-fűtött megállókban, de elég egyszerű olyan várókat építeni, ami árnyékot nyújt nyáron, és véd a széltől meg az esőtől télen, és van benne jó pár ülőhely.
A hajléktalanság kérdését nem kényelmetlen utcabútorokkal kell megoldani. Mondok egy érdekes tényt: sokkal több üres lakás van a fővárosban, mint ahány hajlék nélküli. Még ebben a felvert lakbérű rendszerben is.
A főpolgármesteri működés sikeressége szerintem nem beruházásokban mérendő leginkább, hanem egy jól működő városüzemeltetésben, aminek a beruházás és felújítás csak része. A főpolgármester tehetne érdemi lépéseket a hajléktalanság, a lakásszegénység csökkentésére vagy felszámolására, de nem akar.
Az utcai fekália nyilván mindenkit zavar. Leginkább azokat, akiknek nincs más választásuk, mint az utcán üritkezni. Ennek megszüntetésére egyetlen hatékony eszközt tudok: a megfelelő mennyiségű és minőségű, non-stop és ingyenes nyilvános vécék rendszerét.

teéjesenmindegy 2017.07.30. 21:15:58

@V. Naszályi Márta: :D:D
Hát persze, attól lesz jó a polgármester, ha az üres lakásokba hajlékonyokat tesz. Remélem odanyomnak néhányat a szomszédodba.

Elmondjam neked, hogy mi lesz a non-stop ingyenes vécében? Vér, sperma, injekciós tű, alvó részeg, szar, hányás, néha egy-egy túladagolt halott. Próbálták már. Több kerületben, több helyen, az eredmény mindig ugyanaz volt. Az ilyen csak a kis agyatokban működik, ami a valóságtól teljesen távol áll.
De nyafogj tovább.

teéjesenmindegy 2017.07.30. 21:20:10

@morph on deer: Májustól júliusig fokozatosan áll forgalomba 150 új Mercedes Citaro típusú autóbusz Budapesten (2012-es hír)

2015-ben több mint kétszáz új busz érkezik Budapestre
2014-es hír.

Ma 15 új, alacsony padlós busz gördült ki Budapest útjaira. Hamarosan közel 80 darab követheti őket.
2017.06.16. péntek 12:00

De ne fogd vissza magad, unió van, menj Bukarestbe ha az ott annyira jó.

2017.07.30. 21:55:52

@teéjesenmindegy: Amennyiben a gazdáid napi parancsa szerint a rombolás=fejlődés, úgy teljesen egyetértek veled.

Tapló pityesz be tudta fejezni a már megkezdett projekteket, csodás teljesítmény. Tapsvihar! XD

Tapló pityesz alatt úgy leromlottak a közutak, hogy csak lánctalpassal lehet zökkenőmentesen közlekedni. Tapsvihar!

A kúrmány eszeveszett baromságokat akar megvalósítani Budapesten? Pityesz elszalad a szexshopba egy XXL-es bödön öklözőzsírért, letolja a gatyáját, majd bepucsít a pannon géniusz előtt.

Az egybites haverjaidnak mesélheted a polgári körben, hogy mekkora király a mocskosszájú pityuka, de aki ebben a városban él az tudja, hogy csak egy csúszómászó kókler. "Gratulálok" a magát jobboldalnak nevező magyargyűlölő rablóbandának, mert ezt a kreatúrát sikerült ideültetni.

xclusiv 2017.07.30. 22:18:54

@teéjesenmindegy: "Senki nem beszél ilyenről mi?"

Senki.

"Télen hideg, nyáron meleg, egyszóval klassz - BKV utasvárók"

A téli hidegben sokat segítene, ha lenne oldala annak a szarnak, a nyári melegben pedig az, ha nem sütne át rajta a nap, hanem árnyékolna.
Az esőben pedig az segítene, ha mondjuk nem csak a csúcsidei várakozók 10%-a férne be a tető alá, vagy egyáltalán: lenne tető.

"Az utcát nem kell kifűteni, légkondicionálni? Csak mert gondolom, hogy nem csak a bkv megállóban esik/fagy/süt a nap. Valahogy odakerül a nép, nem?"

Igen, odakerül, de ahhoz nincs köze a bkk-nak. A megállókat viszont kis odafigyeléssel sokkal használhatóbbá lehetne tenni, és ez minimális költséget jelentene. Már valós költséget, mert amennyit az elvtársak lopnak, azzal együtt nyilván tízmilliárdokba kerülne.
És kérlek ne hazudj, továbbra sincs szó fűtésről vagy hűtésről.

xclusiv 2017.07.30. 22:47:56

@teéjesenmindegy: "Ja, lett néhány klímás busz. Meg pár új is."

Ja, valóban lett néhány új is. De nagykorú még mindig futnak, pedig hét éve ez még főbenjáró bűn volt. Tudod, amikor demszkáj volt a polgi.
Most Magyarország jobban teljesít, erős és büszke, szóval hadd tegyük már fel a kérdést taplópista úrnak, hogy ezzel meg miafaszvan?

"JA, meg néhány új villamos."

Ja, néhány. Összesen 47, demszkáj meg vett 40 Combino-t.
Azt amúgy el kell ismerni, hogy a felújított villamosok se rosszak.

hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_villamosvonal-h%C3%A1l%C3%B3zata#Jelenlegi_j.C3.A1rm.C5.B1vek

"A metrót is csak befejezték."

Csak. Miután a kormányváltás után gyorsan ki kellett rúgni az ezért felelős fejest, és gondolom mindenkit akinek bármihez is köze volt, ez okozott 1-2 év csúszást, de az EU finanszírozás miatt muszáj volt befejezni.
Amúgy elkezdeni nagyobb hiba volt, mint befejezni.

"A másik metrót felujították."

Igen, nagyrészt demszkiék.

"A harmadikat most kezdik."

Mármint azt, ahol évek óta életveszélyes a pálya és életveszélyesek a szerelvények is?
Örülök hogy _talán_ most elkezdik. Ha szerencsénk van nem lesz addig tömegszerencsétlenség...
Az meg hogy papíron "felújítottják" a fakockás szerelvényeket, amik gyakorlatilag új orosz szerelvények vesznek, és csak azért kell ez a színjáték hogy ne kelljen közbeszerzést kiírni és ne legyen nyilvánvaló, hogy a jó minőségű nyugati szerelvények is olcsóbbak lennének, arra nem lehet mit mondani. A pótlóbuszos szerencsétlenkedésről (== soktízmilliárdos lopás) szintén nem.
Örülök hogy ezt finanszírozhatom, de annak még inkább, hogy el tudom kerülni...

"Az a néhány km bicikliút is odakerült valahogy."

Ja, felfestették.
Amúgy a biciklisek szopkodása a legnagyobb parasztvakítás ever. Bicikliznek párezren, max. pártízezren naponta, ami kerekítési hiba nagyságrend a bkv és az autóforgalom nagyságához képest.

xclusiv 2017.07.30. 22:55:01

@V. Naszályi Márta: "A hajléktalanság kérdését nem kényelmetlen utcabútorokkal kell megoldani. Mondok egy érdekes tényt: sokkal több üres lakás van a fővárosban, mint ahány hajlék nélküli."

És?
Hajléktalanszállók is vannak, csak hát oda _se_ igazán engedik be a hetek óta a saját hugyában szarában fetrengő, csatakrészeg emberi roncsokat. Nem véletlenül.
A BKV-ról is le kellene baszni az összes ilyet.

"Az utcai fekália nyilván mindenkit zavar. Leginkább azokat, akiknek nincs más választásuk, mint az utcán üritkezni. Ennek megszüntetésére egyetlen hatékony eszközt tudok: a megfelelő mennyiségű és minőségű, non-stop és ingyenes nyilvános vécék rendszerét."

Igen, tényleg kellene normális nyilvánoswc hálózat, csak nem ingyenes. De oda se szabad beengedni mindenkit.

xclusiv 2017.07.30. 22:58:38

@teéjesenmindegy: "Elmondjam neked, hogy mi lesz a non-stop ingyenes vécében? Vér, sperma, injekciós tű, alvó részeg, szar, hányás, néha egy-egy túladagolt halott. Próbálták már."

Hol és mikor próbálták?

V. Naszályi Márta 2017.07.30. 23:00:11

@teéjesenmindegy: Nekem úgy tűnik, hogy nem értette meg pontosan, amit írtam.
A hangsúlyt az üzemeltetésre tettem, oda is írtam, hogy minőségi. Merthogy pl. a nyilvános wc is csak akkor nem szaros-hugyos-véres, ha van, aki takarítja és meg is csinálja. Ez amúgy munkahelyteremtő is. És sokkal jobb, ha a nyilvános wc lesz tele fekáliával, mintha a park vagy az utca. Merthogy a nyilvános wc-t jól lehet takarítani.

Annyira szép, hogy ha felhozom, hogy van elég lakás a városban, nem kéne embereknek az utcán élni, akkor egyből az a válasz, hogy persze, mert a hajléktalanokat be akarom költöztetni az üres lakásokba. És ilyenkor a hajlék nélküliek azon kb. 1-2%-ra gondol, akiket az utcán látni, akik már lelkileg felőrlődtek, szenvedélybetegek és egy részük már túl van azon, hogy egyszerűen beköltöztethető lenne egy üres lakásba.
Tehát:
1) ha egy városban van elég lakás, akkor hitványság, hogy hagyunk embereket az utcán élni
2) a hajléktalanok legnagyobb részének van rendszeres jövedelme, csak a piaci lakbéreket nem tudja megfizetni, szociális bérlakásszektor pedig nincs
3) itt volna a főpolgármester feladata: szociális bérlakásszektort kéne létrehoznia és üzemeltetnie, ahogyan az Európa nagyvárosaiban szokás.
4) ahelyett viszont, hogy megoldásokban gondolkodna, egyszerűen csak el akarja tüntetni szem elől a zavaró hajléktalanokat

xclusiv 2017.07.30. 23:14:03

@teéjesenmindegy: "Májustól júliusig fokozatosan áll forgalomba 150 új Mercedes Citaro típusú autóbusz Budapesten (2012-es hír)"

Igen, bérlik egy haver cégétől kb, 1000 Ft/km-ért. Biztos jobban megéri így, mint a haver hasznát kihagyva megvenni - csak kérdés, hogy kinek.

"2015-ben több mint kétszáz új busz érkezik Budapestre"

Ugyanez, haver cége...

"Ma 15 új, alacsony padlós busz gördült ki Budapest útjaira. Hamarosan közel 80 darab követheti őket.
2017.06.16. péntek 12:00"

Wow!
Ez igazán kerekítési hiba nagyságrend.

Amúgy ha jól számolok, már kb. 600 buszt sikerült a haverokhoz kiszervezni...

"De ne fogd vissza magad, unió van, menj Bukarestbe ha az ott annyira jó."

Hát 10-15 éve a szlovákokon röhögtünk, mára már egyértelműen lehagytak bennünket. Most kb. ott tartunk, hogy a románok már kitették az irányjelzőt, 10 éven belül őket is hátulról fogjuk nézni.
De mindegy, a nemzet gázszerelője egyszer csak megnyeri az nb1-et, más itt úgyse számít...

xclusiv 2017.07.30. 23:31:49

@V. Naszályi Márta: "A hangsúlyt az üzemeltetésre tettem, oda is írtam, hogy minőségi. Merthogy pl. a nyilvános wc is csak akkor nem szaros-hugyos-véres, ha van, aki takarítja és meg is csinálja. Ez amúgy munkahelyteremtő is."

Igen, és persze ez legyen ingyen. Hát a hülyének is megéri ezt üzemeltetni, de tényleg.

"És sokkal jobb, ha a nyilvános wc lesz tele fekáliával, mintha a park vagy az utca. Merthogy a nyilvános wc-t jól lehet takarítani."

A parkot is lehetne, illetve az oda szarót is lehetne büntetni, csak épp a témagyarállam szarik rá.

"Annyira szép, hogy ha felhozom, hogy van elég lakás a városban, nem kéne embereknek az utcán élni, akkor egyből az a válasz, hogy persze, mert a hajléktalanokat be akarom költöztetni az üres lakásokba."

Miért, nem azt akarod? De.

"És ilyenkor a hajlék nélküliek azon kb. 1-2%-ra gondol, akiket az utcán látni, akik már lelkileg felőrlődtek, szenvedélybetegek és egy részük már túl van azon, hogy egyszerűen beköltöztethető lenne egy üres lakásba."

Igen, mert ti "hajlék nélküliek"-ről vagy "hajléktalanokról" beszéltek, és ebbe beleértitek a saját hugyában-szarában fetrengő csöveseket is. És ez amúgy nem 1-2%, csak szólok.
És igen, ezekkel van a baj, mert ezeket látjuk, ezek feltűnőek, és ezekkel nem csinál semmit a témagyar állam. Mert egy normális, a pesti átlagnak megfelelően tiszta és józan emberről én meg nem mondom, hogy ő a saját lakásában lakik, vagy bérel, vagy épp szállón lakik, vagy egy parkban él. De amikor nyílt téren beérek egy penészes hulla 5 méteres aurájába, vagy csak felőle fúj a szél és küzdenem kell, hogy ne hányjam el magam, az azért nagyon más téma.
És ne, ne keress az ilyeneknek mentséget. Nekik megfelel ez az élet, mert ha nem felelne meg akkor nem csinálnák ezt.

"Tehát:
1) ha egy városban van elég lakás, akkor hitványság, hogy hagyunk embereket az utcán élni"

Hülyeség.
Ha annyira zavar, akkor fogj meg egyet a blahán és vidd haza. Engedd be a lakásodba, a fürdődben fürödjön meg, adj neki enni, és nézd meg mi lesz belőle.
Mert ezzel lagalább a saját virtuális péniszeddel vernéd a csalánt. Én legalábbis nem szeretném, ha a szomszédomban levő "üres" lakásba beengednének bárkit, aki ki tudja milyen életmódot folytat. Na jó, mind tudjuk...
És nyilván a lakás tulajdonosa még kevésbé szeretné...

"2) a hajléktalanok legnagyobb részének van rendszeres jövedelme, csak a piaci lakbéreket nem tudja megfizetni, szociális bérlakásszektor pedig nincs"

Khömm, ez mese. A piaci lakbéreket pedig lassan senki se tudja megfizetni, just sayin'

"3) itt volna a főpolgármester feladata: szociális bérlakásszektort kéne létrehoznia és üzemeltetnie, ahogyan az Európa nagyvárosaiban szokás."

Igen, csakhogy ez is mese. Itt sikerült egy olyan életképtelen helyzetet összehozni, hogy van 23 kiskirályság és a főpolgi, aki kb. papucs orrán pamutbojt. És olyanok vannak, hogy az Üllői út a fővárosé, az egyik oldal a 8.ker és a másik meg a 9. És ha szólok egy közteresnek, hogy egy gépjármű tőle 50 méterre telibe parolja az amúgy 4-5 méter széles járdát, akkor azzal jön, hogy ez nem az ő feladata...

"4) ahelyett viszont, hogy megoldásokban gondolkodna, egyszerűen csak el akarja tüntetni szem elől a zavaró hajléktalanokat"

Ami nagy könnyebbség lenne annak az 1-3 millió embernek, aki kénytelen ezeket elviselni...

teéjesenmindegy 2017.07.31. 00:15:20

@xclusiv: Hogy mennyit hazudsz :D:D
Tessék saját idézeted. "2014-ben Budapest további 10 villamost hívott le az opciós keret terhére, így a lehívott villamosok száma 47-re nőtt" 2014es adatot hozol 17ben? Bravó.

Ja, le kell cserélni a metrót. Igen. Mert Demszkinek ugye nem nagyon jutott az eszébe. Nyilván csak szarabb lett, ahogy eltelt még 6-7 év. De 15 éve kellett volna lecserélni.

Felfestették a bicikliutakat? Mit kellett volna csinálni?

teéjesenmindegy 2017.07.31. 00:17:58

@xclusiv: 10 ker Mázsa tér. 8 ker Teleki tér, Ráküczi tér. Ez volt az eredmény. Gondolom máshol is próbálkoztak. Tudod, attól mert nyitnak egy nyilvános vécét nem hívják ki a hiradót.
Vajon a benzinkutakon miért kell elkérni a kulcsot? Az ilyenek miatt.

teéjesenmindegy 2017.07.31. 00:25:38

@V. Naszályi Márta: Fájdalmasan hülye vagy.
"erthogy pl. a nyilvános wc is csak akkor nem szaros-hugyos-véres, ha van, aki takarítja és meg is csinálja."
Kicsit szar dolog, hogy reggel nyolckor a részeg csövest kell kibaszni, aztán takarítani, aztán este 9ig folyamatosan. És másnap ujból. Ja, a rongálásokról még nem is beszéltünk.
"Ez amúgy munkahelyteremtő is." Az biztos. Ezrek állnak sorban, hogy budit pucolhassanak, retkes drogosokkal és csövesekkel veszekedhessenek.
"És sokkal jobb, ha a nyilvános wc lesz tele fekáliával, mintha a park vagy az utca. Merthogy a nyilvános wc-t jól lehet takarítani." Menj és csináld akkor bazmeg. Először életedben tennél valami hasznosat.

Ez is baromság.
1) ha egy városban van elég lakás, akkor hitványság, hogy hagyunk embereket az utcán élni - Nem gondolod, hogy valahogy odakerültek?
2) a hajléktalanok legnagyobb részének van rendszeres jövedelme, csak a piaci lakbéreket nem tudja megfizetni, szociális bérlakásszektor pedig nincs - Van a lófaszt. Az hogy összekoldul cigire valót az lószar. Semmire nem jó roncsok, semmilyen munkát nem tudnak elvégezni.
Egyébként milyen alapon kapnának? Jajj, szegény hajlékony, kapjon lakást. AZ aki dolgozik, tanul, szenved, az meg fizesse nyugodtan az albérletet mi? Menj a picsába.
3) itt volna a főpolgármester feladata: szociális bérlakásszektort kéne létrehoznia és üzemeltetnie, ahogyan az Európa nagyvárosaiban szokás. - höhöhö. Olyan gettó lenne, mint az állat.

teéjesenmindegy 2017.07.31. 00:27:48

@xclusiv: Én nem másokhoz hasonlítgatok semmit.
Fogalmam sincs, hogy bérlik, veszik vagy mit csinálnak a buszokkal. Én csak azt látom, hogy újak. Villamosok is, metró is. Pont leszarom, hogy ki üzemelteti. Látni a fejlődést-

teéjesenmindegy 2017.07.31. 10:33:49

@V. Naszályi Márta: Milyen érveket vársz? Elmondtam, hogy miért baromság az ingyen drogozó/kuro/alvószoba/wc a csöveseknek.

Azt is elmondtam, hogy ha télen fázol a magállóban, akkor valószínűleg előtte az utcán is fáztál. Meg áztál is. Vagy öltözz fel, vagy légkondicionáljuk az utcát.

A négyesmetró akadálymentességét nem nagyon cáfolgattad, a többi pedig 40 éves, nem sok köze van tarlósnak hozzájuk.

A csövik pedig a fajtád rózsaszín barbivilágában olyanok amilyenek, a valóságban pedig drogos alkesz mind, aki marhára nem hiányzik senki mellé szomszédnak.
Az pedig, hogy csak 1-2% hajlékony fetreng részegen röhej.

Na, szóval, mire vársz érveket?

V. Naszályi Márta 2017.07.31. 20:35:06

@teéjesenmindegy: Ténybeli tévedései vannak, és érvek helyett sérteget és minősítget.

A hármas metró felújítása most lesz, most kell akadálymentesíteni. Ennyi köze van Tarlósnak hozzá.

xclusiv 2017.07.31. 21:19:06

@teéjesenmindegy: "Tessék saját idézeted. "2014-ben Budapest további 10 villamost hívott le az opciós keret terhére, így a lehívott villamosok száma 47-re nőtt" 2014es adatot hozol 17ben? Bravó."

Ha tudsz frissebbet akkor elő vele. Ha nem, akkor kénytelen leszel elfogadni azokat a számokat, amiket én hoztam.

"Ja, le kell cserélni a metrót. Igen. Mert Demszkinek ugye nem nagyon jutott az eszébe. Nyilván csak szarabb lett, ahogy eltelt még 6-7 év. De 15 éve kellett volna lecserélni."

90-ben adták át az északi végét, az azért csak kibírt 20 évet. Ahogy 27-et is kibír, mint most tarlósék bemutatják...
A legrégebbi része 76-os, ahhoz 2010 előtt is hozzá lehetett (kellett?) volna nyúlni, de azóta is minden nappal csak egyre nagyobb szükség van rá. Ehhez képest a timeline:

"A metróvonal több mint 30 éves pályája napjainkra olyan rossz műszaki állapotba került, hogy 2011. december 13-ától a teljes vonalon 60 km/h-ra korlátozták az alkalmazható legnagyobb sebességet"
itt tarlós 1 éve főpolgár

"Ideiglenes megoldásként 2014. július eleje óta síncseréket végez a BKV használt"
itt tarlós majdnem 4 éve főpolgár

"2015 nyarán aláírták a moszkvai polgármesterrel az M3-as metró szerelvényeinek felújításáról szóló projektet"
itt tarlós majdnem 5 éve főpolgár

Ma, 2017 július 31.-én, amikor tarlós majdnem 7 éve főpolgár, most ott tartunk, hogy síncserék történtek/történnek, a rekonstrukció a pályázati szakaszban tart (vagy ott se), a metrópótló buszok ügye pályázati szakaszban tart (vagy ott se), de legalább "rendes metró" árban sikerült hulladékot vásárolni putyinéktól.
Ja, meg fakocka.

Ez semmi bazz...

"Felfestették a bicikliutakat? Mit kellett volna csinálni?"

Mondjuk a fontos dolgokkal foglalkozni, és nem egy törpe minoritás igényeinek a kielégítésével törődni, miközben húdezöldnek festik le magukat.
Bár ez elsősorban vitézi "érdeme", nem taplóé

xclusiv 2017.07.31. 21:23:11

@teéjesenmindegy: "10 ker Mázsa tér. 8 ker Teleki tér, Ráküczi tér. Ez volt az eredmény. Gondolom máshol is próbálkoztak. Tudod, attól mert nyitnak egy nyilvános vécét nem hívják ki a hiradót."

Korábban ezt írtad: "Elmondjam neked, hogy mi lesz a non-stop ingyenes vécében? Vér, sperma, injekciós tű, alvó részeg, szar, hányás, néha egy-egy túladagolt halott. Próbálták már."

És én erre kérdeztem rá.
Szóval nonstop, ingyenes vécék voltak pl. a Teleki téren?
Vagy csak szalmabábozol megint?

xclusiv 2017.07.31. 21:24:57

@teéjesenmindegy: "Fogalmam sincs, hogy bérlik, veszik vagy mit csinálnak a buszokkal. Én csak azt látom, hogy újak."

Jelentős részben használt az, amit újnak látsz. Persze a bontószökevény ikarusokhoz képest még így is ég és föld, ezt aláírom
süti beállítások módosítása