Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2015.07.21. 13:00 elendem

Válasz a BKK-nak és sok haragos embernek

Címkék: nyílt levél menekültek BKK

keleti.jpegKözzétett nyílt levelemre közleményben válaszolt a BKK.

Hosszan idézik azt a rendeletet, amely alapján eljárnak. Teljesen feleslegesen, hiszen a levelemben én is hivatkoztam erre a rendeletre, eleve is tudtam/tudtuk. Nem mellesleg az élet most megmutatta, hogy a rendelet nem tökéletes, komoly logikátlanság van benne, hiszen a helyközi járatokon ingyenességet biztosít, de a két járat közti budapesti átszálláshoz nem.

A következő közlésük, hogy a kedvezmények rendszerének megváltoztatása közgyűlési hatáskör. Ez természetes; a közpénzekről a választott testületnek kell döntenie. Vis major helyzetekben viszont általában a főpolgármester is rendelkezhet ideiglenesen (emlékezhetünk például a szmogriadó idején ingyenes BKV-ra), vagy kezdeményezheti a kormányrendelet módosítását. Különösen, hogy a kieső bevétel kompenzációja elég tisztán kimutatható és talán igényelhető is volna a Magyar Államtól.

Hiszen – és itt cáfolom a BKK közleményének legcsúnyább csúsztatását – teljesen egyértelműen beazonosítható, hogy ki a menekülttáborba utazó. A határrendészeten meghatározzák, hogy melyik menekülttáborba kell 24-48 órán belül megérkeznie. Ennek a határozatnak a kézhez kapott példányával tud ingyen utazni a megfelelő vonaton vagy távolsági buszon. A kiadott határozatokból egyértelműen nyomon követhető, hogy hány embernek kellett átszállni a két vonat között Budapesten. A budapesti fejpályaudvarokat metróvonalak kötik össze, ahol amúgy is mindig van jegyellenőrzés, így ez nem külön feladat.

Persze, azt is tudjuk, hogy a kedvezmények utáni állami kompenzáció átutalása nem volt mindig zökkenőmentes, és hogy a BKV hiánya így is a fővárosi önkormányzat egyik legkényesebb, rendezetlen problémája.

A legérdekesebb viszont az, hogy a tájékoztató táblák kérdéséről egy szót sem szól a közlemény. Persze, nehezen is volna indokolható, hogy a fővárosi közlekedésért felelős szolgáltató cég miért nem rakott ki már korábban, magától táblákat, miért nem gondoskodott a megfelelő tájékoztatásról. Ehhez nem kell se rendelet, se közgyűlési döntés.

Elgondolkodtatónak tartom, hogy bár a főpolgármestert is megszólítottam, ő nem reagált a levelemre. Politikusként döntenie kell, hogy a főváros köztereinek humánus és európai rendjére ügyeljen vagy a kormány által gerjesztett menekültellenes közhangulat sodrásában vitorlázzon. Persze, az is lehet, hogy csak nyaral.

Ez a közhangulat megtalált engem is: a politikusi oldalamon számtalan indulatos hozzászólásban magyarázták el nekem, hogy miért nem értenek egyet a nyílt levelemmel.

Egyik csoportba azok tartoznak, akik félreértették. Úgy értelmezték, hogy teljes körű utazási kedvezményt akarok a menekülteknek. A levelem nem erről szólt, hanem arról, hogy azok, akik a kijelölt menekülttáborba tartanak, és ezen az egyszeri úton ingyen utazhatnak a vasúton, a két járat közötti budapesti átszállásnál a BKV-t is ingyen vehessék igénybe.

Ezek a hozzászólók azon háborodtak föl, hogy az amúgy is szűkös forrásainkat idegenekre pazarolnám, miközben a magyar munkanélkülieknek nem jár utazási kedvezmény, és a magyar munkavállalók és nyugdíjasok nagyon kevés pénzből kénytelenek megélni. Sajnos igaz, hogy milliók sokan élnek rosszul, szegény vagy éppen nyomorúságos körülmények között ma Magyarországon. A félelemkeltés mégsem emiatt tud működni, hiszen nálunk szegényebb országok is nyitott szívvel tudták fogadni a menekülteket - akár büszkék is lehetnénk rá, hogy bár nem vagyunk gazdagok, mégis tudunk adni. A bénító egzisztenciális bizonytalanság miatt félnek ilyen sokan. Nem az a legnagyobb baj, hogy rosszul élünk, hanem az, hogy még ebben a kicsiben sem lehetünk biztonságban, hogy nincs bizalmunk a jövőben, hogy a naponta változó törvények és megvonások világában abba a kevésbe kapaszkodunk, ami most megvan, mivel a holnap teljesen bizonytalan és kiszámíthatatlan.

Mondhatnám, hogy ez a bizonytalanság valamilyen átok, de sajnos nem. A bizonytalanságban tartás a kormány tudatos politikája. A külvilág elől elrejtőző, bizonytalan állampolgár szabadon rángatható a félelmeinél fogva. Félelmében nem veszi észre, hogy a kormány eddig nem közölt tényszerű adatokat a menekültek számáról, az ellátásuk költségeiről és a várható kiadásokról. Félelmében nem veszi észre, hogy a kormány eddig érdemben nem csinált semmit (egy gyűlöletkampányon kívül) és hogy a tervezett intézkedései semmiféle eredménnyel sem fognak járni. Hiszen a kerítés értelmetlen, a nemzetközi jog alapján mindazokat, akik a kerítésig eljutnak, fogadni kell.

Ráadásul a nemzetgazdaság nem úgy működik, mint a szülinapi torta, hogy ha többen vagyunk rá, akkor egynek kevesebb jut. A menekülttáborokba az élelmet magyar termelőktől vásárolhatják, az új táborokat magyar vállalkozók állíthatják fel – kivéve, persze, ha a mindenhez értő felcsúti polgármester vagy a lábonállásban nagymester királyi vő kapja a megrendelést. Ezekhez a kiadásokhoz ráadásul az Unió adna pénz. Óriásplakátra és kerítésre viszont nem ad, azt valóban a mi adóforintjainkból, oktatásra és egészségügyre költhető forrásokból fedezik.

A hozzászólások egy másik vonulata, hogy a menekültek nem hozzánk akarnak jönni, hanem Nyugat-Európába, és hogy nem is menekültek, hanem gazdasági bevándorlók, és hogy sokak nem is szegények, van pénzük. Ha el akarnám viccelni a kérdést, akkor azt mondanám, hogy nem csodálom, hogy nem hozzánk akarnak jönni a menekültek, hiszen itt ellenséges plakátok, épülő kerítések fogadják őket és mi magyarok is tömegesen Nyugat-Európába vándorolunk ki. Szerintem az nagyon természetes és érthető, ha valaki jobban akar élni valamilyen értelemben. Ez viszi előre a világot, emiatt nem szabad senkit megbélyegezni. A menekültek nem egységes halmaz: nem egy helyről jöttek, nem egyforma helyzetben vannak, de valamennyien rászorulnak arra, hogy Magyarország korrektül és méltányosan bánjon velük. Mert akinek nincs otthona, az nagyon kiszolgáltatott. Ha pedig emberileg nézem: aki otthagyja az egész korábbi életét, egzisztenciáját, annak nagyon komoly oka kell, hogy legyen. Ha hoz is magával pénzt, azt nyilván ott akarja majd leginkább felhasználni, ahol letelepedik, az ottani élete felépítéséhez. Ha itthon örömmel fogadnánk őt, akkor talán éppen itt. Dolgozna, vállalkozna, akár munkahelyeket is teremtene.

Természetesen tudom, látom, hogy a menekültkérdés ma Európa egyik legégetőbb problémája. Nem oldható meg egyszerűen, nem szabad bagatellizálni. A különböző kultúrájú emberek, közösségek együttélésének buktatói, nehézségei nap, mint nap tapasztalhatók nálunk kiegyensúlyozottabb országokban is. A szándékosan gerjesztett félelem légkörében viszont biztosan nem fogunk tudni szabadon és kreatívan gondolkodni jó megoldásokon és nem lesz merszünk meghozni a jó döntéseket.

Számomra a menekültkérdés ma Európában olyan, mint az áradás: lehet gátakat építeni, de a víz betör alulról és oldalról – és lehet bölcsen árvízi gazdálkodást folytatni. Kínát nem védte meg a nagy fal, Egyiptomot viszont gazdaggá tette a Nílus áradása.

 vnm

 Kép forrása: wikipedia

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr487644242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PanelProli 2015.07.22. 08:29:22

Jóasszony, ezek a menekültek többszáz km-eket gyalogolnak, amíg a magyar határhoz érnek, a Keletiből a Délibe átsétálni már csak egy kis városnézés nekik.

Nade komolyra fordítva a szót, azzal értek egyet, hogy minden engedmény, kedvezmény (legyen az nagy, vagy kicsi) csak fokozza a kedvüket a rajtunk keresztül történő utazáshoz, szóval semmilyen kedvezményt se adnék nekik.

Nemhogy Budapesten adnék nekik ingyenes utazási lehetőséget, hanem Budapestig sem engedném ingyen utazni őket!!!

Országon belül is lenne mir ekölteni a pénzt!!!

ember100 2015.07.22. 08:45:10

@PanelProli:
Helló !

Ej ej , attól a kedvezménytől hogy pl. a keletitől metróval átmegy a délibe nem fog ittragadni az országban :)
Amúgy meg ha 100.000 menekült 2 szer utazik a metróval az 70.000.000 Ft ami nekem sok , az államnak a zembereknek akik fizetik nem egy nagy összeg.Ennél sokkal több ment el a led es világításra tudjuk kinek :)
Ja és én pl. szívesen adok évi 70 Ft azért hogy a menekültek kicsit emberibb módon jussanak ét a városomon :)

szamaritánus 2015.07.22. 09:00:12

@PanelProli: inkább a rengeteg más, életkorra vonatkozó és üzletpolitikai kedvezményt kellene felülvizsgálni szerintem

Netuddki. 2015.07.22. 09:50:04

Lófaszt akarják, hogy a magyar menekülttáborba menjenek a menekültek! Ha azt akarnák akkor lenne 1-2 busz, aztán azzal vinnék őket a táborba.
E helyett inkább azt akarják húzzanak el innen szépen nyugatra. Az persze fel sem merül a fideszes bűnözők fejében, hogy vannak becsületes menekültek, akik megpróbálnak eljutni a menekülttáborba. Eh! Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

Félkifli 2015.07.22. 10:25:31

"azzal értek egyet, hogy minden engedmény, kedvezmény (legyen az nagy, vagy kicsi) csak fokozza a kedvüket a rajtunk keresztül történő utazáshoz" - asszem itt a lényeg azon lenne, hogy a "rajtunk keresztül történő utazáshoz", drasztikusan fogalmazva azt mondanám, hogy én mindenben támogatnám őket, amíg csak átutaznak rajtunk. Talán még minimális költőpénz (euróban), kis elemózsiás/tisztasági csomagot és határtól-határig külön buszjáratokat biztosítanék nekik. Elvégre Nyugat-Európába szeretnének eljutni, nem Magyarországra, ezért nem értem, miért szállásoljuk el őket mindenfelé az országban, menekülttáborokban, ehelyett gyorsított ügyintézéssel kellene kiállítani a papírjaikat (ehhez persze kicsit fel kellen turbózni az érintett szervek állományát= +munkahely), Szegeden felszáll a menekült a buszkonvojra, osztrák határon leszáll, átgyalogol, hurrá Európa! Ha nem itt akar maradni, akkor nekünk se kellene marasztalni.

Tudom, most nagyon szemét leszek, de azért megnézem, hogy ebből a tömegből mennyien fognak majd visszafele is jönni, amikor rádöbbennek, hogy nem boldogulnak, vagy nem úgy, ahogy szeretnék, és találkoznak majd az első, igazán kegyetlen európai téllel.

Azért az nagyon durva volt, amikor több európai nagyvárosban, pl. London utcáin is megjelent "Sharia Police" felirattal pár szélsőséges, hogy mostantól ők már azt szeretnék, hogy Európában minden nő burkában járjon. Az ilyen hülyéket azért némi "nézz már körbe haver, hol vagy" felszólítással sürgősen vissza kellene küldeni a bevándorlási hivatalhoz a menedékkérelmük újbóli elbírálására, első alkalommal mintegy figyelmeztetésként, második alkalommal feltételes módba tenni a tartózkodási engedélyét, harmadik alkalommal kiutasítani az országból.

Nem szeretem ezt mondani, mert félreérthető, de Európa keresztény kultúrkör (ilyenkor szeretném azt hinni, hogy mások is ugyanúgy gondolják, mint én, hogy itt most a kereszténység nem mint vallás, hanem mint ideológia számít), nem fogjuk az utcákon leparancsolni a lányokról a miniszoknyát, mert a muszlimokat/iszlámokat megbotránkoztatja, és legfőképpen nem fogjuk őket ezért vascsövekkel és láncokkal agyonverni, vagy megnyomorítani, mert az ő istenüknek ez a "kedves".

(Lehet rasszistázni..)

Worlon83 2015.07.22. 11:03:00

Neked és a haverjaidnak is aztán hatalmas ötletei vannak, gratulálok hozzá. Ennyire hülyék vagytok születetten, vagy erre külön szakkör is van már?
A francnak se hiányzik, hogy egy koszos, izzadt, mocskos idegen utazzon mellette. Épp elég elviselni az izzadt magyarokat, nem még több száz/ezer km-t megjárt totál idegeneket.
Könnyen betegségeket hordozhatnak, amikről persze nem ők tehetnek, de ez akkor is agy van.
Ha ennyire aggódsz értük, akkor javaslom, hogy vidd haza őket, fürdesd meg, vagy csak simán a saját családi autótokkal vidd őket oda, ahova akarod. Aztán szagoljátok őket ti! Az ilyen fantasztikus, más pénzén tesszük itt a nagy emberszerető humanista, populista jótékonykodó agyamentséget (miközben meg igazából semmit se tesztek értük, csak a szájatok jár) meg tartsátok meg magatoknak!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2015.07.22. 11:38:56

és kapna minden menekült menekültügyi igazolást róla hogy ő nem csak egy potyaleső csoffad magyar csaló, hanem igazi átvándorló menekült?

csak azért kérdem, mert ha ingyenességet kapnának szegény átutazók, akkor holnaptól még a rózsadombi feszítettvíztükrös milliárdos pereputtya is megnémult átutazót játszana a 7-es buszon, csak hogy lóghasson kicsit legálisan.

nem megoldás ez az ingyenesgség semmire. transzfereket kell biztosítani, mondjuk alapból dec 31-ig, és úgy vinni őket A-ból B-be. aki meg máshova menne, az oldja meg másképp - őket segítse egyéb módon akinek van rá kapacitása.

Katatón Dzsentri · http://www.twitter.com/katatondzsentri 2015.07.22. 11:42:13

@Félkifli: a kereszténységet, mint ideológiát is nettó ostobaság egy mondatban említeni a miniszpknya elfogadásával...

Félkifli 2015.07.22. 11:57:36

@Katatón Dzsentri:

Az ideológiai szemlélet alatt azt értem, hogy nem feltétlenül kell vasárnap templomba járni ahhoz, hogy ne öljünk, ne kössük el a szomszéd tehenét és ne dugjuk meg az unokahúgainkat.
Tehát inkább erkölcsi alapokat jelent, amihez véleményem szerint hozzátartozik (vagy legalábbis nyögvenyelősen, de lassan kialakul) a másik elfogadásának a képessége is.
Így (engem, mint mondhatjuk ateistát), de európai eszmekörben nevelkedett egyént nem zavar a miniszoknya, míg ellenben az iszlám sharia ezt erkölcstelen magamutogatásnak tekinti és van, ahol halál jár érte (még a burka alatti harisnyaviselésért is), szóval nem érzem indokolatlannak a keresztény ideológia és a miniszoknya kérdéskörét összemosni, pláne nem tekinteném lerohanásból ostobaságnak. - tudod, mások elfogadásának képessége, pl. türelem, empátia.

Ma csak egy miniszoknya, holnap meg egy lincselés.

Katatón Dzsentri · http://www.twitter.com/katatondzsentri 2015.07.22. 12:23:13

@Félkifli: Attól, hogy az iszlám sharia van most napirenden, attól még a keresztény "erkölcs" is erkölcstelen magamutogatásnak tartja.

Sokkal büszkébb lennék egy szabadságelvű Európára (és Magyarországra), a "Szabadságod van megtenni bármit, amíg mások ez irányú szabadságát, vagy testi-lelki épségét nem veszélyezteted" elv mentén, mint egy keresztény, vagy szabadságelvbe öltöztetett keresztény bohóckodás alapú Európára (és Magyarországra).

A keresztény felfogástól a szabadság és az elfogadás elve marha messze áll.

Ne kövessük el azt a hibát, hogy azért, mert van egy szélsőségesebb és jelen pillanatban veszélyesebb példa, báránybőrbe öltöztetjük az évezredekig a civilizációnkat megnyomorító elvrendszert.

anyadmajma 2015.07.22. 12:43:16

@Katatón Dzsentri: mér, most mi bajod van azzal, hogy egy keresztény-kormánypárt elnöke egy egyszerű tömeggyilkos, aki eltörölné a veszélyeztetett állatfajok listáját, hogy szabadon gyilkolhassa őket halomra a foteljéből?
És nehogy má a pedofil keresztény papok tehessenek a több, mint 1000 évig tartó sötét középkorról!
A zemberek külön akarták, hogy úgy élhessenek, a saját kérésükre!

Csak beugrottam 2015.07.22. 13:01:52

@Félkifli:
""azzal értek egyet, hogy minden engedmény, kedvezmény (legyen az nagy, vagy kicsi) csak fokozza a kedvüket a rajtunk keresztül történő utazáshoz" - asszem itt a lényeg azon lenne, hogy a "rajtunk keresztül történő utazáshoz", drasztikusan fogalmazva azt mondanám, hogy én mindenben támogatnám őket, amíg csak átutaznak rajtunk. Talán még minimális költőpénz (euróban), kis elemózsiás/tisztasági csomagot és határtól-határig külön buszjáratokat biztosítanék nekik."

És nagyon gyorsan és erősen csodálkoznál ,ha ez után már csak vízummal mehetnél az unió bármely országába.

Létezik egy ilyen dolog "Schengeni egyezmény"

"A menedékjogért folyamodók kérelmét az az ország intézi, amelyen keresztül ezek a személyek az EU területére kívánnak lépni. Mivel a nemzeti jogok harmonizációja még nem fejeződött be, és azon ország biztonsági szintjének megítélése is változó, amelyből a menedék kérője (közvetlenül vagy átutazóként) érkezik, a kérvényeket tagországonként más és más módon bírálják el."

"törvénytelen bevándorlás esetén annak az országnak kell gondoskodnia a bevándorlóról (és adott esetben a határra szállítását biztosítania), amelyen keresztül a bevándorló a térségbe érkezett."

Nem mellesleg egyetértek azzal ,hogy minnél nehezebbé és rosszabbá kell tenni az itt tartózkodásukat.Máltának bevált, követni kellene a példájukat.

index.hu/kulfold/2015/07/13/megvalosult_orban_menekultellenes_alma_csak_nem_magyarorszagon/

"Máltára másfél éve nem jönnek menekültek. 2015-ben csak 91 migráns érkezett hozzánk." !!!!

inebhedj - szerintem 2015.07.22. 13:35:44

@Katatón Dzsentri:

Azért nem jó ilyen átgondolatlan véleményeket szabadjára engedni (persze otthon lehet dédelgetni simán, megválogatott egyetértő baráti kör támogatásával), mert ha valaki erre, teljes joggal azt válaszolja, hogy az alig pár száz éves istenellenes humanizmus nevében nagyságrenddel több nyomort és embertelenséget voltak képesek az emberek önmagukra ereszteni, mint az emlegetett gonosz keresztények valaha, ergo a szabadság és elfogadás eszményével ékeskedő és visszaélő humanizmus báránybőre alatt a farkasnál sokkal kegyetlenebb és pusztítóbb lény lakozik, akkor meg elindul egy teljesen értelmetlen virtuális pofozkodás.

Szóval érdemes megállapodni abban, hogy az emberi emberietlenséget nem a kereszténység motiválta és bízni abban, hogy nem is a humanizmus.

Beer Monster 2015.07.22. 13:43:06

Van enne a kérdésnek BÁRMI jelentősége? Aki egy lélekvesztőn átkelt a Földközi tengeren, zöldhatárokon jött át, ahol esetleg lelőhetik, az tart egy BKV-ellenőrtől? Hova küldik a csekket? Még címe sincs.

shred 2015.07.22. 14:01:54

Érdekes, hogy a Közel-Kelet és Afrika országairól a magyarok szemében általánosan a szegény, porlepte sivatagi szeméttelepek képe él, ahol mindenki sátorban lakik, esténként pedig a burnuszos férfiak Kalasnyikovval lőnek kecskét vacsorára, miközben az Autobotok kergetőznek a romos viskók között.
Nem, ezekben a több Európa méretű régiókban is vannak nagyvárosok, kisvárosok, falvak, tévé, vezetékes víz, munka, iPhone, stb, amiknek egy jelentős részét a Boko Haram és az ISIS folyamatosan igyekszik felszámolni.
Játsszunk el a gondolattal: hírt kap egy budapesti, átlagosan kereső, dolgozó család, hogy Szegedet bevette az Iszlám Állam. Megtudják, hogy az ott élő rokonok egy részét agyonlőtték, a lányokat-nőket párszor megerőszakolták és begyűjtötték ágyasnak, a két kis unokatesót, akikkel augusztusban mentek volna a Balatonra, keresztre feszítették a Dóm téren, szemben a templommal, mert az poén, hehehe.
Budapesti családunk úgy érzi, biztosabb ha menekülőre fogják, amit lehet, eladnak és útra kelnek Nyugat felé.
A fenti elképzelt példa csak azt akarja megvilágítani, hogy attól, mert valaki kénytelen elhagyni a lakóhelyét, még nem feltétlenül éhező nyomoronc, és akár okostelefon is lehet nála - ettől még szabad neki segíteni, amikor és ahol éppen bajban van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.22. 14:19:42

Annyira bírom, amikor a menekültgyalázást még kereszténygyalázással is megspékelik. Persze, ma ezeket is büntetlenül megteheti bárki - verbálisan -, csak jelezném, hogy a menekült is ember, illetve én meg történetesen keresztény vagyok.

Worlon83 2015.07.22. 14:35:54

Kicsit meg szakmai szemmel is bele kéne gondolni, mielőtt ilyen ostoba ötleteket valaki kimond, leír (én nekem épp ez egyik szakmám, a tömegközlekedés). Egyszerűen képtelenség, hogy napi több ezer emberrel növeljenek meg egyes menetrendszerű viszonylatokat. Gyakorlatilag ki merem jelenteni, ismerve a MO viszonyokat, hogy erre egyszerűen nincs meg az erőforrás.

Beer Monster 2015.07.22. 15:56:19

@Mj: Az önérzetedhez vagy önbecsülésedhez csak gratulálni lehet, így én is ezt teszem. Ilyen értelmetlen hozzászólást ilyen büszkén, ráadásul arccal vállalni, nem is tudom, biztosan van rá találó jelző, nekem nem ugrik be.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.22. 16:19:11

@Beer Monster:

Csak gondoltam, szólok, megtette más is. Ezt egyébként nem büszkeségből írtam, hanem azért, mert amikor sértegetik a vallásomat, amellett nem tudok szó nélkül elmenni.
Egyébként ja, a monogramommal és az arcommal szoktam az összes kommentemet vállalni - ha pedig blog.hu-n keresztül e-mailt ír valaki, akkor a viszontválaszban a nevemmel is -, kövezz meg érte.

Beer Monster 2015.07.22. 16:41:03

@Mj: Sértegettek? Ráadásul büntetlenül? Hát jó, te tudd.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.22. 18:52:59

@Beer Monster:

Ha tudnád, hányszor és miféle hangnemben. Tele van ilyennel pl. a blogszféra is. De itt önmagában a jelenség a lényeges, nem konkrétan az én személyem.

Beer Monster 2015.07.24. 00:47:19

@Mj: Képzelem, milyen rossz lehet neked, mert itt egy sértés sem található, és még ez is megviselt...

Rossz belegondolni, mi van, ha meg is sértenek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 10:26:52

@Beer Monster:

A kereszténység rágalmazása/mocskolása - ami két kommentben is visszaköszön itt - önmagában sértő egy keresztény számára, ez még nem is lelkivilágfüggő. (Volt már, aki minősíthetetlen hangnemben kurvázott le csak azért, mert kiderült, hiszek Istenben - vissza lehet keresni -, aztán mégsem kaptam idegösszeroppanást, ha érdekel.) Ráadásul, ha megfigyelted, az első kommentemben a menekültek gyalázását is említettem, pedig nem vagyok menekült, ergo nem gázoltak bele a lelkivilágomba.

kalhana 2015.07.24. 13:44:00

Tkp. ki a menekült ebből az őrült népvándorlásból, mi elől menekülnek, úgy, hogy mindent és mindenkit hátrahagynak? Kábulból, Aleppóból, Lagosból, Addis-Abebából Magyarországig és Európáig nincs egyetlen egy élhető hely a világon? Keleti iránxban semmi sincs? És hát a valódi menekültek a veszély elmúltával haza mennek.
A villamosjegy ügye eleve akadémikus kérdés, mert ahhoz nagyon szolid, tisztességesen öltözött, lehetőség szerint fehér bőrű úriembernek(-hölgynek ) kell lenni, hogy az ellenőr meg merjen szólítani.
Az adakozás, segítés nagyon keresztényi dolog, csak hát nálunk mindenki a máséból szeret adakozni. Ez meg nem annyira keresztényi.

Beer Monster 2015.07.24. 14:07:34

@Mj: a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, a kik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be (Mt 23,13)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 14:11:24

@kalhana:

Múltkor egy fiatal, huszonéves ellenőr csaj szólított meg két, buszon utazó feketét - az egyiknek volt jegye -, szóval nem mindenki csinál ebből problémát. Egyébként meg annak kéne segítenie nekik a leginkább, aki minél hamarabb az országhatáron kívül akarja tudni őket - hiszen tranzitország vagyunk -, de természetesen minden (valóban) elesett emberen kellene segíteni.

Beer Monster 2015.07.24. 14:12:06

@kalhana: Na jó, de ha neked lehetőséged és pénzed van a 8. kerületből elköltözni, akkor a 9-ikben veszel lakást? vagy meg sem állsz a Hárshegyig vagy Zugligetig?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 14:12:17

@Beer Monster:

Ezt mivel kapcsolatban írod éppen nekem?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 14:14:03

@Beer Monster:

Tulajdonképpen részletkérdés, de speciel a VIII. kerületbe özönlenek még a pénzes fiatalok is, nagyon felkapott lett. (Azért, mert elköltöztettek/kilakoltattak egy csomó embert.)

Beer Monster 2015.07.24. 14:37:26

@Mj: nemcsak a társadalmi és etnikai háttér miatt menekülnek azért onnan, hanem mert ma már mozdulni és levegőt kapni sem lehet.

Beer Monster 2015.07.24. 14:39:06

@Mj: hát olvasd el az egész 23. fejezetet

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 14:45:58

@Beer Monster:

Önkormányzatilag generált lakosságcsere folyik, ennyi az egész.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 14:46:51

@Beer Monster:

Nem, te írd meg, hogy miért nekem címezted.

kalhana 2015.07.24. 15:01:42

@Mj: Még tapasztalatlan volt. Az ellenőrök 99,99%-a úgy tenne, mintha észre sem venné őket. Tranzitország vagyunk. Meddig? Vagy majd akkor gondolkodunk, ha késő lesz? Minél hamarabb az országhatáron kívül tudni őket? Pár ország ezt csinálja, de Európa sorsától nem tudjuk magunkat függetleníteni. A déli határról átkerülnek a nyugatira.

kalhana 2015.07.24. 15:04:19

@Beer Monster: Ez volna természetes. De ha meg sem állok Reykyavíkig, mert nekem csak az elfogadható?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 15:11:05

@kalhana:

Nem volt az, mert azt mondta a hasonló korú kollégájának, hogy utálja őket, és hogy egyre agresszívabbak, illetve megjátsszák a hülyét.

Én már hosszú évek óta mondom, hogy Nyugaton a bevándorló kérdés időzített bomba, mi viszont kicsi ország vagyunk, amelyik a saját, magyar anyanyelvű kisebbségével sem tud mit kezdeni, tehát mi is bajban vagyunk, csak egyelőre más miatt. (Tranzitország vagyunk és szerintem az is maradunk, amíg nem lesz kataklizma Nyugaton.) Már csak az a gond, hogy az ezzel kapcsolatos véleményemet már annyiszor elmondtam/leírtam az évek alatt, hogy nincs már kedvem erről vitatkozni, ráadásul még szabadságra is megyek, úgyhogy ne haragudj, de elköszönök.

kalhana 2015.07.24. 15:14:43

@Mj: Ja és "természetesen minden elesett emberen segíteni kell." Azt azonban senki sem gondolhatja komolyan, hogy az áttelepítéssel. Vagy majd csak köztük lesz Odoaker.

Beer Monster 2015.07.24. 15:15:40

@Mj: Nézd, én nem vagyok Jézus, hogy elmagyarázzam, de van egy könyv, amiből sokat lehet tanulni.

Beer Monster 2015.07.24. 15:17:13

@kalhana: Akik idáig eljutnak, azokat nem kell telepíteni, tudják maguktól is, mit akarnak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 15:17:45

@Beer Monster:

Arra kértelek, hogy azt mondd el, hogy nekem miért írtad pont ezt. Te meg folyamatosan hárítasz.

Beer Monster 2015.07.24. 15:26:49

@Mj: Mert belülről kell kipucolni a poharat, nem kívülről.

Beer Monster 2015.07.24. 15:32:14

Jahh, hogy miért azt a mondatot éppen. Hát ez messzire vezet. Egyel előrébb, a 22. fejezet számodra mit mond?

kalhana 2015.07.24. 15:39:40

@Mj: Természetesen. Nem is állítottam.

kalhana 2015.07.24. 15:40:50

Ha megtehetik. Ha szabad a préda.

Beer Monster 2015.07.24. 16:28:25

@kalhana: Nem hiszem, hogy ez ilyen élethelyzetben szempont.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 21:10:57

@Beer Monster:

Ha így gondolod, miért próbálsz folyamatosan kioktatni úgy, hogy közben kitérsz a kérdésem elől? Te valójában már az elejétől fogva önmagaddal beszélgetsz, úgyhogy sok sikert a továbbiakban, én kiszálltam ebből a magasröptű utalgatós játékból, amiben te földobsz szemelvényeket a Bibliából, amiket fejtsek meg, cserébe meg még egy kérdésre sem válaszolsz. Nem túl fair, mit mondjak.

(Ismerem a 22-ik fejezet öt példabeszédét, és még mindig fogalmam sincs, hogy a kommentjeim alapján hogy jutott eszedbe erre vagy a 23-ikra hivatkozni. De igazából nem is érdekel, ez legyen a te problémád.)

Beer Monster 2015.07.24. 21:43:45

@Mj: Mt 21,24

Ezek a dolgok összefüggnek. Nos, honnan vala János keresztsége?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 21:54:03

@Beer Monster:

Véges-végig Csubakka-érvelést nyomsz. Még egyszer mondom, kiszálltam, folytass mással irreleváns kérdezz-feleleket.

Beer Monster 2015.07.24. 22:23:36

@Mj: Kár, hogy ezt annakidején nem tudták mondani a farizeusok :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.07.24. 22:57:38

@Beer Monster:

Nem értem, hogy miért válaszolok még egyszer, utoljára neked, de legyen meg az örömöd, hogy foglalkoznak veled.
Ez is az ő problémájuk, nem pedig az enyém, mivel én nem vagyok farizeus, de tőlem annyi téveszmés utalást hordhatsz össze, amennyit csak akarsz, ettől nem fogsz jobban ismerni. Jó éjt, és jó vitát magaddal! Így legalább biztosan a tied lesz az utolsó szó.;-)
süti beállítások módosítása