Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2019.05.15. 06:30 elendem

Valaha volt itt egy park

Címkék: Tabán

taban2.jpg
Senki sem tudja, mi készül, de a fákat már megjelölték...

Tegnap reggel hívott fel Székely Katalin a Naphegy Tabán Környezetvédő-és Városszépítő Egyesület vezetője, és érdeklődött, hogy milyen beruházás készül a Tabánban. Azért kérdezte, merthogy geodéták dolgoztak a Tabán felső részén, a tanösvény közelében. Megjelölik a fákat és az egész művelet az építkezéseket megelőző geodéziai kijelölésre emlékeztet. A helyszínen készült fényképek és a beszámolók alapján elég vegyes, hogy melyik fára került jelzés: megjelölt fák között vannak kifejezetten szép, értékes, egészséges példányok is, viszont jelöletlenül hagytak rossz állapotú fákat is.

taban5.jpgMindketten intenzív telefonálásba és levélírásba kezdünk hétfőn, hogy kiderítsük, mi készül. Székely Katalin pedig plakátokat helyezett ki a fákra parkban, amelyben leszögezi, hogy a parkhasználók nem fogják szó nélkül hagyni, hogy egészséges fákat vágjanak ki. Közben engem a kerületi lakók közül többen is megkerestek, fényképeket küldtek, hogy derítsük ki, mi történik.

Eddig:

  • A Főkert vezérigazgatója egyelőre nem válaszolt a levelemre.
  • A Budavári Önkormányzat kertészeti referensét nem sikerült telefonon elérnem.
  • A Főkert Gellérthegyi üzemegység-vezetője, aki a Tabán kezelését is végzi, és akivel telefonon sikerült beszélnem, nem hallott semmit és a kollégái sem tudnak semmilyen tabáni fejlesztésről.
  • A Budavári Önkormányzat jegyzője válaszolt a levelemre, és azt írta, hogy a kerületi önkormányzat nem tervez semmit itt.
  • A hivatal egyik munkatársa Székely Katalinnak elmondta, hogy nem tud semmit erről.
  • A Fővárosi Önkormányzat illetékes szakemberét nem tudtam elérni telefonon, de a levelemre a Városigazgatási Főosztály vezetőjétől azt a választ kaptam, hogy csak a főpolgármesterhez írt hivatalos kérdés után tudnak válaszolni.  

Természetesen a főpolgármestertől is meg fogom kérdezni hivatalos formában, hogy mégis miért mérnek a geodéták a tanösvény tetejénél.

taban4.jpgFelmerült az is, hogy a Budapest Európa Sport Fővárosa program keretében lesz a parkban valamilyen sportpark  és játszótérfejlesztés (amiről egyébként a fővárosi közgyűlés elé került előterjesztés helyszíneinek felsorolásában nem esik szó), de információink szerint az nem itt, hanem a játszótérnél és a Tabán alsó részén lévő burkolt labdapálya mellett volna.

Számomra egészen döbbenetes, hogy ha egy egyszerű állampolgár egy kerti széket vagy virágcserepet ki akar helyezni a ház elé, az engedélyhez van kötve, amiért fizetni kell, de ha "valaki" egy fővárosi kezelésű közparkban tervez "fejleszteni", amely területre a kerületi önkormányzat rendeletei érvényesek, akkor nekiállhat előkészíteni a munkákat úgy, hogy arról se a terület tulajdonosa, se a kezelője, se senki hivatalos személy nem adott hozzájárulást.

Szóval egyelőre senki sem tud semmit, viszont a fákat már megjelölték. A helyszínen dolgozók közül valaki azt mondta, hogy úgy hallotta, valamilyen emlékhely lesz. Emlékhelyet egyébként csak fővárosi önkormányzati engedéllyel lehet készíteni, de a Tabánnal kapcsolatban ilyen egyelőre nem volt a közgyűlés napirendjén.

Viszont ha elegendő fát vágnak ki, akkor ráírhatják az emlékhelyre: valaha volt itt egy park...

vnm

Képek: Fazekas Zsuzsa

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr6914826382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Macropus Rufus 2019.05.15. 15:15:51

ha meg vannak jelölve akkor teljesen mind1 mit akartok csinálni: vágás lesz. Legalább is az elmúlt majd 10 év ezt mutatja. És teljesen mind1 merre és kihez fogtok futni. Nincs esélyetek. Vagy esetleg úgy tűnt az elmúlt 10 évben, hogy államunkat és pártunkat egy hangyafasznyit is érdekelte, hogy mi mit szeretnénk? Okés egy esetben igen: netadó. De amúgy pontosan leszarja az embereket, mivel a havernak kell a zsé. És ebből ők is kapnak vissza 10%-ot. Tehát a ti érdeketekkel szembe megy az ő érdekük. És jelenleg ők az erősebb disznó. Szóval addig járjatok oda amíg lehet.

Geo Id 2019.05.15. 21:38:03

Talán meg kellett volna kérdezni a geodétákat... Tapasztalatból tudom, hogy nem tépik ki az ember szívét, ha érdeklődnek náluk.
Ha meg mégsem vágják ki a fákat, lehet írni egy bejegyzést "Valaha volt itt egy felesleges cikk" címmel.

Ahoj- 2019.05.15. 22:00:22

Csúszdaparkot és játszóteret csiripeltek a madarak, a teniszpálya mellett meg sportpálya várható.
süti beállítások módosítása