Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2015.07.04. 17:25 elendem

Parádés káosz a Duna partján

Címkék: l légiparádé budai rakpart Red Bull Air Race

20150703_094855.jpg
Összefér-e egymással a légi parádé és az élhető város?

A Red Bull Air Race rendezvény túlságos zaj-és környezetterheléssel jár, azaz hangos és füstös. A képen látható, hogy a Parlament eltűnik a kékesszürke füst mögött.
A legnagyobb baj mégis az, hogy a szervezés sajátosságai folytán egy három napos légi parádé miatt két hétig lezárják Bel-Budát. Nemcsak az autóforgalom elől, hanem gyalog sem lehet végig menni a felső rakparton - még ott sem, ahol éppen nem építik a budai fonódó villamost. Teljes közterületeket zárnak el két héten át: felvonulási terület, raktár, technikai sátor, generátor és reklámautó parkoló lett az egész környék. 
A budai alsó rakpartról az észak-déli átmenő forgalmat teljes egészében rávezetik a Fő utcára, a lakóépületek közé két héten át. Érthető, hiszen kell a rakpart a VIP tribünöknek, ahol 110-960 € egy jegy, ezek felépítése és bontása pedig napokon át tart.
Ami a legkellemetlenebb, az a tájékoztatás hiánya annak ellenére, hogy a szervezők szerződésben vállalták, hogy megfelelően tájékoztatnak. Az utazók - gyalogosok és autósok egyaránt - nem értesülnek idejekorán a lezárásokról. Csak akkor szembesülnek vele, amikor már nem tudnak másik útvonalat választani. Semmilyen információt nem kapsz, sem Óbudán, sem a Petőfi hídnál, csak akkor jössz rá, hogy mi a helyzet, amikor már fél órát álltál a rakparton, és beterelnek egy újabb dugóba. Vagy például nem áll meg a metró a Batthyány téren, de azt az utasok csak akkor tudják meg, amikor már a szerelvényen ülnek. Mindeközben Budán amúgy is nehéz a helyzet, hiszen a Moszkva/Széll Kálmán tér és a budai fonódó villamos építése miatt az elkerülő utak sem tudják felvenni a megnövekedett forgalmat.
A szervezők a kánikulai hétvégén több ezer embert terelnek be egy olyan területre, ahol nincs elég ivókút és WC, és a területen belül sem táblázták ki, merre lehet elérni ivóvizet, mosdót, elsősegélyt. 
A május 1-ei aszfaltshaw alatt a Várbazár alatti mélygarázs üresen tátongott, miközben a helyben lakók nem tudtak sehol parkolni. A lakók panaszát én is szóvá tettem, így a legutóbbi testületi ülésen döntés született, hogy a Lánchíd és Döbrentei utcák környékén lakók beparkolhatnak a mélygarázsba. Ez némi könnyebbséget jelent.
Mivel a lefoglalt területre minél több dolgot akarnak elhelyezni, ezért a gyepre kerülnek például a mobil WC-k. Ez és a keresztülvonuló tömeg ezeket a zöldfelületeket teljesen tönkreteszik. Jó esetben nyár végére regenerálódik a terület.
Képviselőként azért dolgozom, hogy a várkerület nem váljon skanzenné, egy élhetetlen, drága zárvánnyá. Azt szorgalmazom, hogy a lakó, a közlekedési és az idegenforgalmi funkciókat jól összehangoljuk. Azért, mert a város egy olyan hely, ahol sokféle funkció egymás mellett megjelenik, és ha jól van kitalálva a rendszer, akkor ezek nem megölik egymást, nem konfliktusba kerülnek egymással, hanem jó szinergiákkal erősítik egymást.
A rendezvények sok remek lehetőséget jelentenek egy adott város vagy városrész számára, ha jól, megtérülő módon van kitalálva, megszervezve. Lehet egy sikeres üzleti vállalkozás is építő és lehet visszaélés az adottságokkal. Jó lenne látni, hogyan térül meg ez a légi parádé a mi számunkra. Az látszik, hogy mi a kellemetlensége, mi a kára. Az árát mi - itt lakók - már megfizettük, szeretnénk a hasznát is látni.
vnm

48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr157594728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonsoirbazmeg 2015.07.05. 22:19:30

budapest egy 2 milliós világváros, úgy gondolom, hogy bele kell férnie hasonlóan nagy volumenű rendezvényeknek.

nyilván ebből adódik, hogy az itt lakóknak ez a hétvége nehezebb volt, de aki előre megnézte, hogy amerre megy, vannak-e lezárások, annak ez sem okozhatott gondot.

kis jövedelmű, nélkülöző embereknek viszont egy ingyenes, de nagyon látványos program volt, ide érkező turistáknak egy attrakció, ami még izgalmasabbá tette a várost.

úgyhogy ennyire nem ördögtől való dolog ez szerintem.

Mach Péter 2015.07.05. 23:59:38

@bonsoirbazmeg:

Már a Múzeumok Éjszakája napján is ezért volt lezárva a rakpart, nem csak ezen a hétvégén voltak-vannak miatta lezárások.

De mindegy is péntektől vasárnapig akkora zajszennyezést jelentett az egész városban, hogy ebben a formában nyilván megismételni nem lesz rá mód jövőre.

Pozer Istvan 2015.07.06. 00:23:03

Szörnyű zajjal, füsttel, környezetszennyezéssel járt az egész Red Bull rendezvény és felborította a város nyugalmát. Ráadásul sok pénzbe került a rendezés joga. (2 milliárd forint).
Ezt a pénzt inkább az egészségügyre kellene fordítani.

min 2015.07.06. 00:24:40

A legnagyobb kárt a blog írója és hasonszőrű hisztis budapesti lakosok okozzák a városnak.

brlv24 2015.07.06. 00:55:33

@Pozer Istvan: "Ráadásul sok pénzbe került a rendezés joga. (2 milliárd forint). "

Ok, ez a kiadás oldala. És mennyi volt a közvetlen és közvetett bevétel? Nyilván volt üzleti terv és a mérleg nyelve nyilván pozitív irányba billen.

phaszfej 2015.07.06. 01:13:54

Nem kellene diznilendet csinálni a saját lakóhelyünkből. A legtöbb turista azt hiszi, hogy őértük épült fel ez a város. Nem lehet tőlük normálisan közlekedni, a járdákra kitett asztaloknál zabálnak, ízléstelenül öltözködnek, viselkednek, de legalább miattuk jó drága minden, miközben pár ezer ember élvezi ennek az anyagi hasznát.

Sandor Akarki 2015.07.06. 02:08:34

"Összefér-e egymással a légi parádé és az élhető város?"
Nyilván nem. Ez arról szól, hogy minél több túrista jöjjön, a magyar városlakó meg le van szarva. Pont mint a sziget és a belvárosi éjszakai vendéglátóhelyek.

röf 2015.07.06. 06:24:14

Jaj jaj jaj .... de füstölnek ezek a motorok.
Szelepszár szimmering hiány lehet, vagy törött olajlehúzó gyűrű.... há mér nem híjja ki a szerellőt... ?

ComLo 2015.07.06. 08:08:46

nyilván szar. Monaco, Singapore, vagy Melbourne is egy élhetetlen szar hely, ahol a belváros közepén tartanak F1-es futamokat. Utána pedig hangos koncerteket hajnalig! Pfej micsoda erkölcsi fertő!!
Phenjan-ban bezzeg nincs ilyen, ott este 10-től szigorú a kijárási tilalom! Ajj, de jó is lehet ott élni ...

Andie 2015.07.06. 08:20:12

A füstön és a hangon (egy közeli irodában dolgozok, zárt ablakoknál is nehéz volt koncentrálni, szellemi munkát végezni) túl én még egy kérdést felvetnék: mennyire biztonságos már egy sűrűn lakott terület fölött ilyen veszélyes manővereket végezni napokon keresztül? Pár méterrel a házaktól, forgalmas utaktól röpködni, csűrni... Egy apró műszaki hiba, és berongyol a Jászai Marira valamelyik kamikáze, lebontva ott pár házat?
Én igazából nem is értem, hogyan lehet ezt engedélyezni...

klacus 2015.07.06. 08:29:55

Miért nem költözik a blog írója az alföldre? Ott nem hajszolják ennyire a GDP-t, mint a világvárosok. Maximum a legyek döngicsélnek, és a mulatóst hallgathatod, mert miután kiengedték a szomszédot a kóterből, minden hétvégén lakodalom van, amíg fussa rá...

Épeszű ember egyébként is nagyváros mellé költözik, nem beléje, mivel zsírbó sem lehet harangot önteni ugye?

Hmmm... 2015.07.06. 09:11:00

Ez az egész banzáj nem a sportrepülős versenyről szólt, hanem a cirkuszról és pénzek lenyúlásáról. A cirkuszba pedig jóóól beletartozott a naaagy magyar légvédelem és a dunai hadiflotta csónakjainak az aszisztálása is, nyilván azok számára, akiknek a szívét ez dobogtattya mög:-) És át löhötne gondúni, hogy mennyire helyes emberek feje fölött pár méterrel reptetni lécsavaros, sugárhajtatású + helikoptató gépmadarakat, sportot csinálva abból, hogy egyes állatfajták már-már a Margit-sziget fáit / egyebeket érintve örömködjenek. Az az érzésem, hogy azok, akik a közeledtükre / dübörgésükre a szigeten felkapták a fejüket, egyéb gondolataik is voltak a naaagy nemzeti büszkeség stb mellett... bár a királyi híradóban a királynak látszó és mutató reppkedések nyilván jóóól mutattak.

KUHULIN 2015.07.06. 09:28:49

Csinájják' a négy fal között! Én ugyan nem vagyok kivácsi rájjuk! xD

min 2015.07.06. 09:52:40

ezért is hívják Budapestet nagy falunak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.07.06. 09:57:00

@ComLo:

Monacoban, Szingapúrban tulajdonképp egy háztömb körül zajlik a verseny. Melbourne-ben pedig egy parkban, messze nem a belvárosban.

Szumi 2015.07.06. 10:23:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Monaco alig több, mint egy háztömb - az egész egy "belváros" - kivéve a szerpentint.Bocs.

Csatos Bambi 2015.07.06. 11:04:00

Aki madárcsicsergésre vágyik, költözzön falura :)

Csatos Bambi 2015.07.06. 11:09:25

@KUHULIN:

"Csinájják' a négy fal között! Én ugyan nem vagyok kivácsi rájjuk! xD"

:DDDDDDDDDDDDDDDD

micsoda? 2015.07.06. 11:31:54

Lassan Budapest = Magyarország. Gondolom a vidéki ember pénze is benne van ebben a montsrum rendezvényben. Ők csak dolgozzanak szépen, műveljék a földjüket, csak adózzanak. Nekik ott a tv.

Mint a mai hírekben hallottam, hogy "Gulág" emlékművet állítanak a fővárosban. Nem hiszem, hogy a fővárosból száműzték a legtöbb embert.
Egyáltalán, kinek jó ez a Budapest centrikusság, a vidék kárára.

Netuddki. 2015.07.06. 11:39:08

@Szumi: Butapest egy kicsit messze van Monakótól. Nemcsak helyközi viszonylatban. De leszarom mit csináltok ott mert nem ott lakom...

johnclark 2015.07.06. 11:48:03

Tisztelt Blogger!

Az eseménnyel kapcsolatos közlekedési információkat már két héttel előtte közzétette a BKK a kozut.bkkinfo.hu és a bkk.hu oldalakon. A média is televolt ezzel.
Dugóelkerülésre pedig ajánlom az ingyenes Waze navigációt, amely ismeri az ilyen eseményeket, mivel együttműködik a BKK-val.

altimus 2015.07.06. 12:21:16

@bonsoirbazmeg: kis jövedelmű, nélkülöző embereknek viszont egy ingyenes, de nagyon látványos program volt

na, ezzel csak ovatosan. nyilvan nem hallottal az allami milliardokrol, amit a red bullnak fizettunk.

a red bull racing epp tulmegy azon az igen nagy tolerancian amit en tanusitok tuzijatek, pride, biciklis felvonulas, konyvfesztival, hurka kolbasz show ... ugyben.

fifibá55 2015.07.06. 12:38:07

Egy nagyon pozitív szaldó menthetné esetleg azt, ahol és ahogy ezt rendezték, de a 60 millió eurós támogatás semmilyen módon nem térül meg. Mindegy, cirkuszt már kap az istenadta nép, már csak a kenyeret kell hozzá kitalálni.

vittore 2015.07.06. 12:44:42

A szerzőnek legkevesebb baja a zajjal füsttel volt. Az amúgy is összevissza lezárt feltúrt város plusz két hétre történő összevissza lezárásával és szétb.szásával annál inkább.

Soha a büdös életbe' nem fog kiderülni, hogy konkrétan ez a rendezvény mennyi pénzt hozott, de a befektetéshez-állami támogatáshoz viszonyítva gyanítom elhanyagolhatót. Viszont ismét lehetett egy faszát meríteni a "közösből" az arra kiválasztottaknak. :(

borso 2015.07.06. 12:53:33

nem a dunaparton lakom, de légvonalban közel (tisztviselőtelep). Zárt ablakoknál sem tudott a 3,5 éves kisfiam elaludni, és ezt senki nem tudja pénzzel megváltani. És igen rohadjon meg az aki a profitért leszarja egy 2 milliós város nyugalmát. 15 évvel ezelőtt amikor ideköltöztünk, csend béke és nyugalom volt, este tücsökciripelés korán reggel madárcsicsergés. közben kaptunk egy légifolyosót is a fejünk fölé, így este 11-kor meg hajnali 3 kor is hallgathatom a chartergépek iszonyat zaját.......

ComLo 2015.07.06. 12:57:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:Singapore-ban a város legforgalmasabb részén rendezik a versenyt, talán csak a raffles place-t hagyják ki a közvetlen belvárosból. Arról nem is szólva, hogy az egész belváros ilyenkor kvázi sziget fesztivállá alakul, rengeteg szinpaddal és bulival. Melbourne-ben ugyan egy parkban van a futam, de számos nagyon forgalmas utat érintenek a lezárások. A show és a parti pedig bőven érinti az egész belvárosi részt. Ahol ez nem egyedi, a város pl a Austral Open kapcsán is hasonló méhkas lesz.
Sajnos a Monaco-i futamra még nem jutottam el, de az alapvetően kicsi város szinte egészét lezárják a futam idejére.

De be kell látnom, engem ez nem érint: elköltöztem BP-ről, és belátható időn belül nem is szeretnék visszatérni. Ez nem kritika csak a szubjektív véleményem. Jelenleg Singapore, (remélem) a közeljövőben Melbourne, azért ideális célpont, mert ott más az emberek hozzáállása. Nem beszéltem még Singapore-ival aki ne lett volna büszke a F1-re. Ahogy Melbourne-ben sem volt olyan, aki ne imádta volna, ha fesztivál van a városban. Annó én augusztus 20.-án néztem a futamokat a Duna parton, elötte lévő napokban meg hallgattam az edzést mert dunaparton volt az irodánk. Azt szerettem, és láthatóan több százezer ember is.

báró Csekonics 2015.07.06. 13:16:55

Nekem az a furcsa, hogy pár évig pont azért nem volt (ugyanebben a formában!) ez a röpködés, mert veszélyes. Most hirtelen - hogy, hogy nem - nem az...

Mondjuk rajtam biztos nem kerestek semmit, mert azt a 10 percet amit láttam belőle, a TV-ben néztem és megállapítottam hogy a Forma1-hez hasonlóan ebből is többet látni TV-n át.

cardiobascuralis 2015.07.06. 13:36:50

A cikkel akár egyet is lehetne érteni, ha az írója megtanult volna legalább olyan szinten írni, mint egy általános iskola 2. osztályos.

Meg ha nulla angoltudással nem próbálkozna angol szavakkal (aszfaltshaw), pláne úgy, hogy a magyar esetében is erős kihívásokkal küzd.

cardiobascuralis 2015.07.06. 13:41:19

"várkerület nem váljon skanzenné"
Magyarul úgy mondják: NE váljon.

Ezt a Besenyei-féle légibohóckodást meg ki kéne vinni oda, ahol a helye van: a tököli vagy a budaörsi reptérre.
Aztán akit érdekel, kimegy és megnézi, de nem teszik tönkre fél millió ember hétvégéjét azért, hogy a Red Bullnak (2 milliárd forint állami támogatás mellett) csapjanak egy kurva nagy reklámparádét.

(A repülőgépmotorok bőgését egyébként még a Határ útnál is remekül lehetett hallani a hétvégén.)

MrBo 2015.07.06. 13:43:38

Több tízezer ember pihenését keserítette meg ez a verseny péntektől vasárnapig. Olyan területeken is zajongtak a repülők, ami nem is volt verseny helyszín. Órákon át nem lehetett pihenni a Kopaszi gáton például, mert felette köröztek és várakoztak a verseny gépek. Semmi látvány vagy öröm nem volt ebben. Ja, és természetesen hajóközlekedés sem volt. Pár tucat ember sikeresen tönkretette több tízezer ember hétvégi és otthonához közeli pihenését a zaj miatt. Az ilyen rendezvényeket az Alföldön kellene rendezni legközelebb.

Gyorgy Nagy 2015.07.06. 13:44:28

A sok vidéki BUNKO budapestet elleheniteti közlekedésileg ilyen rendezvényekkel ráadàsul a mi adónkból! ( lehet hogy ebből is lenyult valaki egy kis manit ? ) A következő Red Bull Air Racet FELCSUTON rendezzék! Budapest nemkér ebből! Ezt a pènzt a növérekre kell költeni!

cardiobascuralis 2015.07.06. 13:44:53

@bonsoirbazmeg:
Ja, baszd meg, csak májustól nem volt olyan hétvége, amikor ne lett volna lezár, hol futóverseny, hol ilyen, hol olyan rendezvény miatt.

És persze, minden hozzád hasonló fasz arra hivatkozik, hogy egy hétvégét ki lehet bírni.
Egyet ki.
De hetente egyet, az kicsit sok.

@Mach Péter:
Nyugodj meg, meg fogják.
Magasról szarnak a város lakóira. A város és az ország vezetői is.
Addig érdekled őket, amíg szavazol.
4 évente 2 napig.

cardiobascuralis 2015.07.06. 13:52:48

@johnclark:
Ja, ingyenes, ha havi 3000 Ft-ért veszel internetelérést a telefonodra.
Úgyhogy évi 36 ezerért ingyenes.

@borso:
A "légifolyosó" már sokkal régebben ott volt (most meg már nincs is).

duplavodka 2015.07.06. 14:02:39

a belvárosban lakjon az, aki elfogadja azt minden zajával, rendezvényeivel és vendéglátó helyeivel. ez már nem a 80-as évek, hogy mindenhol nyugi van és madárcsicsergés. Igen, a belváros zajos, néha büdös (Király u.) és még sok a turista is. Ez ilyen, el kell fogadni, ha nem tetszik, lehet a belvárosi lakás árából szép külvárosi házat venni kerttel, nyugalommal. ráadásul akkor még ilyen hülye blogokat sem kell kommentelni a jövőben... :)

szamaritánus 2015.07.06. 14:31:23

@ComLo: Szingapúr, te nagyon kozmopolita.

CyberPunK 2015.07.06. 14:37:53

Szerintem kikéne baszni pár légvédelmi géppuskát, aztán demokratikusan lehetne dönteni, hogy az ember nézegeti a repülő kreténeket, vagy vesz pár lőszert a géppuskához. Ha már demokrácia, ugye.

Trackers 2015.07.06. 14:45:58

Megdöbbentő hogy füstöt ereget magából egy füstbombákkal teletömött repülő, amely a manőverezésen túl más funkcióval nem is rendelkezik, minthogy kék, piros, és hupilila füstöt ereszen ki magából.

Akit zavar, hogy a belvárosban a parlament környékén tüzijátékot, bicajos felvonulást, tüntetést, ünneplést, sportrendezvényeket tartanak, az költözzön el.

Vagy írjon blogot, hogy mennyire szenved, aztán majd mi jól leszarjuk.

CyberPunK 2015.07.06. 14:49:46

Trackers: én speciel a hétvégét leszarom, viszont pénteken a Kálvinnál egész nap ezt a kurva vrummogást élveztem munka közben duplafalú ablakok mögött. Értem én, hogy férjen bele, de akkor egy kis céllövölde is elférhetne, nem?

ComLo 2015.07.06. 18:48:15

@szamaritánus: Gratulálok, sikerült a LÉNYEGET kiragadni a mondanivalóból!! Ilyenkor tölt el büszkeség, hogy közétek tartoztam, ó magas müveltségü barátom!

Annyit még had kérdezzek, halkan, diszgráfiás, egyébként sok éve külföldön élő, és a helyi nyelvhez alkalmazkodott emberként: ugye a fogyatékosba jól belerugsz az utcán, hogy "baszd meg, köcsög roki!"?

Lordhell 2015.07.07. 00:18:55

József A. lakótelepen tisztán lehetett hallani. Hajnaltól kezdve festettem, mert itt az ideje, és a nagy meleg előtt dolgoztam, gondoltam délután kicsit lepihenek, majd este átkenek mindent 1 sorral. Ha tudtam volna! Egy stringerrel kellene mindegyik buzit leszedni az égről, hogy rohadjon meg mind. Vicc. Ki a faszomat érdekli mit csinálnak Melbourneben vagy máshol. Ausztrálok vagyunk??? A kurva életbe a sok gyökér parasztot, aki szereti a zajt, az menjen falura, hajnalban megy a fűnyíró a traktor ugat a kutya a kakas kukorékol bagzanak a macskák. Tényleg falu ez a Bp.

DELI 2015.07.07. 09:04:56

Teljesen egyetértek a bejegyzéssel - túl zajos és túl környezettszennyező ez a rendezvény. Nyilván meg kell találni a kompromisszumot, hogy az állam ingyen adhasson az embereknek szórakozási lehetőséget - de sem ez a verseny sem a májusi autóverseny nem illik a képbe és nagyon sokba is kerül.

Amit viszont megjegyeznék, hogy a biciklisávot is le kellett volna zárni az érintett területen. Én az érintett területen lakom (V. kerület) és azt láttam, hogy a területre beérkező biciklisek folyamatosan "lecsengették" a nézőket a bicikliútról (aztán 100 m után már nem jutottak tovább és kerülniük kellett).

Az érintett lakosok és az áthaladni kívánó forgalom érdekében a rendezésnek nem csak az üzemi és VIP terület elzárására, hanem a hatékonyabb forgalom és parkolásszervezésre is ügyelnie kellene.

contemporary 2015.07.07. 12:04:54

Kedves V. Naszályi Márta!
Én, mint I. kerületi lakos, azért nem kaphatok ingyenes parkolási igazolványt, mert albérletben élek, ahova nem tudok állandó lakcímre bejelentkezni. Emiatt engem igen kellemetlenül érintett a Red Bull Air Race miatti 1 hetes lezárás.
Az egyetlen ingyenes parkoló ezzel megszűnt a környéken.
Mikor az ügyintézőt megkérdeztem, hol parkolhatok ez esetben, az volt a válasza, hogy nem ő tehet arról, hogy én albérletben lakom.
Szerintem ha egy I. kerületi épület havi 11.000 Ft-os közös költségét fizetem annak érdekében, hogy felújított épület legyen a Duna parton -szépítve ezzel az I. kerület és Budapest képét- nem értem, miért nem igényelhetek ingyenes parkolási igazolványt.
Ideiglenes lakcímre be tudnék jelentkezni, de azzal még mindig nem jár a parkolási igazolvány.

Ahoj- 2015.07.09. 18:34:40

Szeretnék látni végre egy kimutatást:
- Mekkora összeg folyik be ezekből a rendezvényekből?
- Mire fordítják? Miért nem profitálnak belőle a zajt elszenvedő itt élők?

Miért nem épül belőle a helyi lakók részére ingyenes mélygarázs (megállni úgysem lehet ezek miatt sehol)
süti beállítások módosítása