Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2013.08.30. 19:09 elendem

Amikor a hajléktalanok ügyének megoldása helyett bibliaismeretből kell vetélkednünk

Címkék: hajléktalanság Biblia Tarlós István

biblia4.jpgMi történik, ha valaki azt gondolja, hogy a jobboldaliság fontos része, hogy keresztény legyen? És mi történik, ha úgy gondolja, hogy a kereszténységnek fontos része, hogy utálni kell a zsidókat? Miközben valójában se nem jobboldali, se nem keresztény és a zsidókat sem utálja, csak meg akar felelni a hatalmon lévő kurzust támogatók körében divatos szóhasználatnak, "kulturális" máznak.

Az történik, mint a főpolgármesterrel, hogy humorosnak szánt, bújtatott zsidózással szembeállítja egymással az Ó- és az Újszövetségi szentírást, miközben Krisztus, aki zsidó volt, maga mondja, hogy "Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni." (Mt 5, 17).

Mind az Ó-, mind az Újszövetség sokat beszél a szegények, az elesettek védelméről, a róluk való gondoskodásról. "Mindig lesznek szegények a földön. Ezért most megparancsolom: Nyisd meg a kezed testvéred, a földeden élő szűkölködő és szegény előtt."(MTörv 15,11) . A főpolgármester meg a rendcsinálásról beszél, mert ő így áll az elesettekhez, pedig elsősorban nem rendetlenség van Budapest utcáin, hanem szegénység.

Akármelyik részét is lapozgatja valaki a Szentírásnak (az Ó- és Újszövetségnek), akármennyit is beszél kereszténységről, az, amit a főpolgármester a hajléktalanokkal tesz sehogy nem illik hozzá.

Tehát csak azt kérjük a főpolgármestertől (ha már annyit forgatja a Bibliát), hogy "Ne légy képmutató az emberek előtt, és ügyelj gondosan ajkadnak szavára." (Sir 1, 29), mert a végén úgy fognak emlékezni rá, mint aki "Közben azonban mit sem törődött a haza megmentésével, csak arra volt gondja, hogy visszakerüljön hivatalába."(2Mak 13,3)

 vnm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr675484836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása