Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2010.12.14. 18:50 elendem

...s nem lelé honját a hazában....

Hallgatom a rádiót. Rendteremtés lesz a főváros aluljáróiban. Mindazokat, akik eddig azzal okoztak rendetlenséget, hogy az aluljárókban aludtak, elhelyezik onnan. Aki továbbra is rendetlenséget okoz, azt megbírságolják.

Valahogy úgy érzem, hogy az aluljáróban már csak az alszik, akinek semmi, de semmi más lehetősége nincsen. Éppenséggel lehet őt rendetlenségnek tekinteni, a konszolidált többségi polgárokat pukkaszatni szándékozó rendbontóknak. Ez azért kényelmes, mert egy rendbontóért nem vagyok felelős.

Meg lehet azt is gondolni, hogy halálosan szerencsétlen. És el lehet gondolkodni azon, hogy adott esetben a hajléktalanszálló csak a hajlékkal rendelkezők számára tűnik jobb megoldásnak. Ha a hajléktalan számára is jobb volna, nyílván odamenne, nem az aluljáróban fagyoskodna.

De ha ezt gondoljuk, azzal az a baj, hogy akkor viszont tenni kell valamit.

Az index cikkében az áll, hogy az elhelyezési kísérlet elől a 116 intézkedés alá vont hajléktalan közül harmincan nem fogadták el a felajánlott lehetőséget és ismeretlen helyre távoztak. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik hajléktalan úgy gondolja, hogy az aluljárónál csak rosszabb lehet, amit államilag felajánlanak neki. Ezek az emberek az elmúlt húsz év tapasztalatai alapján jutottak a bizalmatlanságnak erre a fokára.

vnm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr172515954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása