Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2017.06.11. 16:46 elendem

Metró és tenisz

Címkék: Margitsziget M3 Tenisz Stadion

800-1hnbv0-teniszstadion-kicsi.jpg10 milliárdot ad a kormány a Margitszigeti teniszstadionra és nem ad pénzt a hármas metró felújítására - mit üzen ezzel a budapestieknek?

(Kép: Bardóczi Sándor, Építészfórum)

A használaton kívüli teniszpályák rekonstrukciójának terve önmagában támogatható, de beleillik az átgondolatlan, a tervszerű városfejlesztés összefüggésrendszeréből kilógó kormányzati ötletelések sorába. Nem teljesen világos ezért, hogy a cél a teniszsport támogatása, a Margitsziget fejlesztése vagy egy ismerős vállalkozó feltőkésítése. Esetleg az elvetett olimpiai pályázat illegitim felépítését.

A bejelentéssel gyakorlatilag egy időben közölték a főpolgármesterrel azt is, hogy a hármas metró tervezett és égetően sürgős felújításához szükséges további nagyjából 30-40 milliárd forintot nem biztosítja a kormány, mert nincs rá keret. Ezáltal naponta 200 ezer metrózó biztonságát veszélyeztetik. A miniszterelnök nem először használja a közlekedési források megvonását a főváros megleckéztetésére, és szintén nem először érezzük azt, hogy szeretett hazánk számára nem több, mint egy terepasztal, ahol játszi gyermek módjára rakosgat várat, stadiont, kisvasutat. 

Miközben számolatlanul szállnak a milliárdok kormányzati gumicicákra, azalatt a főváros zöldfelületei folyamatosan mennek tönkre, mert nincs elég pénz a jó minőségű fenntartásukra. Hogy lássuk az arányokat:  felújításra szánt 10 Mrd forint 20-szorosa a Margitsziget és több mint 4-szerese a főváros összes kiemelt közparkja éves fenntartási költségének. Budapest lakói az olimpiai népszavazási kezdeményezéskor egyszer már elvetették az olyan sportfejlesztéseket, amelyek nem szolgálják a főváros érdekeit. És ismét egy terv, ami nem látszik illeszkedni semmivel, ami nem veszi figyelembe a környezete és a budapestiek szempontjait.

"A sziget zöldfelülete jelentős rekreációs terhelésnek van kitéve. A „rekreációs szolgáltatások” terén túlkínálat van, ez helyenként zsúfoltságot okoz, megfelelő háttér hiányában ez a terhelés növekedését hozza. A kiemelt fenntartás ugyan igyekszik lépést tartani a túlhasználat adta feladatokkal, de helyenként és időnként az amortizáció jelei láthatók. A Margitsziget rendszeresen rendezvényeknek ad helyet, s ezek „kiheverésére” többnyire kevés az idő, a parkterület regenerálódása hosszabb időt és még több szakmai segítséget igényelne." (Részlet a Margitsziget stratégiai tervéből, 2008.)

Ráadásul a sziget közlekedési kapcsolatai korlátozottak, a teniszstadion rentábilis működését pedig a jó megközelítés garantálná. Félő ezért, hogy újabb behajtási engedélyek és parkolóhelyek jutnak majd a teniszstadiont használó kiváltságos keveseknek a zöldfelület rovására.

Aggodalomra ad okot az is, hogy kiemelt beruházássá minősítették a projektet, mivel ez egyrészt kizárja a nyilvánosság kontrollját, másrészt lehetővé teszi, hogy a környezetvédelmi és műemlékvédelmi szempontokat figyelmen kívül hagyják az építkezés során. Pedig az egész terv a főváros talán leglátogatottabb közparkjában és kulturális örökségünk egyik gyöngyszeme (kolostorromok) mellett zajlik.

Éppen ezért is a Párbeszéd ismét kezdeményezi a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokról szóló törvény módosítását, hogy az alól a közparkok kivételt képezzenek.

A teniszpályák rekonstrukciója nem ördögtől való, sőt, a margitszigeti fejlesztési tervek során szükség van a sportpályák területének rendezésére, de csak akkor van értelme a teniszstadionnak, ha

1) ezen belül biztosítják a tömegeket megmozgató, a budapesti szabadidősport egyik oszlopának számító futókör használóinak igényeit (öltöző, zuhany, wc, értékmegőrző stb.),

2) a pályák üzemeltetésére hosszú távú üzleti terv készül, így megvizsgálva a fenntarthatóságát, mivel nincs szükség tíz év múlva egy olimpia nélküli olimpiai csontvázra, valamint

3) a pályák bevételeiből áldoznak a margitszigeti közpark fenntartására és a szükséges, kiemelten a közösségi közlekedési fejlesztések megvalósulására.​

vnm

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr2912579761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brumm Brumi 2017.06.12. 08:24:02

"és nem ad pénzt a hármas metró felújítására - mit üzen ezzel a budapestieknek?"

Azt üzeni hogy 1. ad 140 milliárdot
www.hirado.hu/2016/05/05/alairtak-a-3-as-metrovonal-felujitasarol-szolo-tamogatasi-szerzodest/

2. és hogy ótvaros hazudozások helyett talán tessék a négyes metró pénzeit visszaszerezni az OLAF ajánlásai alapján, demszki elvtárséktól.

gyurmicsek 2017.06.12. 08:40:07

Szerintem meg bosszúból építsenek még két stadiont.

kvadrillio 2017.06.12. 08:57:20

mit üzen ezzel a budapestieknek?.........Azt, hogy meg akar halni !!! :O)))))))))

legális 2017.06.12. 09:04:20

A lélegeztetőgépes átszámítás kimaradt.
A teniszstadion nem ér véget a kerítésnél, mint ahogy minden más kiemelt projekt húzza a környezetet is magával.
A Margitszigetet amúgy zárjuk be, mert nincs jó közlekedése, nehogy fejlesszünk egy olyan csodát, ami minden kalauzban szerepel. Egyébként a Szabadtéri színpad is csak-csak elvan magának, pedig ott egyszerre kezdődik és végződik az előadás, a teniszversenyek meg több pályán eltérő kezdéssel zárással mennek.
Szerintem nem kizárt, hogy valaki belenézett a jövőbe döntés előtt, bár nem biztos, hogy a szűken vett gazdasági szempontok a döntőek.
Az, hogy ki fog teniszezni ott, kb. mindegy, mivel tömegsport céljára tényleg nem ott kell teniszstadiont építeni, pontosabban a teniszstadion máshol sem tömegsport műfaj.

IdomitottFoka 2017.06.12. 09:11:40

@Brumm Brumi:
1. A csókos vállalkozód túl drága. Lecserélése meg szóba sem jöhet.
2. Ez a hatóságok dolga, nem a budapesti polgároké. poltpetinek javasolgass, ótvaros hazudozások helyett.

chrisred 2017.06.12. 09:13:23

@Brumm Brumi: Mit ajanlott az OLAF, hogy szerezzék vissza a budapesti polgárok a négyes metró pénzét demszkiéktől? (Azok a polgárok, akik hiányzó 30-40 milliárd forintot két nap alatt befizetik a központi költségvetésbe adóként. Már persze abban az esetben, ha nem omlik össze a város közlekedése.)

Kincse- 2017.06.12. 09:33:56

Megéri a hazugság, jól fizetnek érte?

"A kormány minden segítséget megad a 3-as metró felújításának elkezdéséhez, és támogatja Tarlós István főpolgármester megvalósítási tervét – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető megerősítette, Tarlós István és a kormány arról állapodott meg szerdán, hogy egy közös tárgyalódelegációt küldenek Brüsszelbe azért, hogy megszerezzék az Európai Bizottság jóváhagyását az eredeti beruházási összegnek számító 137,5 milliárd forinton felüli kiadásokra."

Duplaxiii 2017.06.12. 09:59:56

@Brumm Brumi:
3) az első orbán-rezsim által a budapestiektől elvont irreális mértékű szja visszaszolgáltatása! Én nem azért fizetek adót, hogy a lézeres a városában ostoba mutyival panelbontásokat finanszírozzon.
4) Az OLAF jelentésben csak a fideszesek számára olvasható olyan, hogy bárki bármilyen pénzt elllopott volna... Abban a szabálytalan közbeszerzésről van szó...
5) Szerintem hozzuk össze a metrón naponta utazókat egy mutyistadionban a pár száz főnyi teniszpálya használóval! Beszéljék ők meg a dolgot. Hiszen a metrózók fizetnek, a jegyért, a bérletért, a járulékokat, míg a teniszezők ennek eredményét élvezik szórakozásuk során.
Nincs az a közérdek, ami szerint az önerős szórakozás felülírhatná egy város közösségi alapérdekeit!

chrisred 2017.06.12. 10:04:15

@Kincse-: Lázárnak biztosan megéri.

Duplaxiii 2017.06.12. 10:06:29

A teniszstadion pontosan illeszkedik a stadionmutyiba!
A csúti megtehette volna, hogy az országban számtalan törnatermet, tanuszodát, műfüves dühöngőt építtet!
Ugyanaz a banda csinálhatta volna, ugyanannyi pénz ellopható lett volna.
De!!!
1) akkor a lakosság kap és boldog, tehát nem kiszolgáltatott a hatalomnak
2) a működtetés önfentartó lett volna és nem lehetne újabb milliárdokat erre a célra kiszervezni a haveroknak.
3) az ebreke közösségben szórakoztak volna, ami a haralom számára elfogadhatatlan (lokálpatriotizmus)
.
Most ez is ebbe a sorba tartozik. Célja valójában nincs, hiszen ennek egészségi előnye nem mérhető, de a beruházás hatalmas biznisz, ez működtetni kell, ami biznisz és csak egy szűk körnek "adnak" valami jót.
.
Egyébként az árazás is nevetrséges, már mos többszöröse a realitásoknak és a végén eljutunk a Dagély sokszoros szintjére...

paveway 2017.06.12. 10:09:20

@Brumm Brumi: Az általad linkelt propaganda oldal is világosan leírja, hogy a 140 milliárdos támogatásból 120 milliárd uniós forrás. Tehát nem a kormány adja. A teniszcentrum viszont 100% adófizetői pénz, arra egy fillért sem ad az Unió. Szóval kormányunk a naponta sok százezer utast szállító 3-as metróra nagy kegyesen ad 20 milliárdot, a pár ezer ember szórakozását szolgáló létesítményre 10 milliárdot. Ennyit az ótvaros hazudozásról.

paveway 2017.06.12. 10:13:08

@Kincse-: Olyannyira megtesz mindent a kormány a felújítás megkezdéséért, hogy még a buszokat sem engedte beszerezni. Lassan egy éve csúszik a kezdés. És Brüsszelben azt kell engedélyeztetni, hogy a Főváros a saját megtakarításait használhassa fel a projektre, mert Viktátor nem ad több pénzt. Ennyit a hazudozásról meg a féligazságokról.

kvadrillio 2017.06.12. 10:29:39

2017. 06. 11. 19:04
#N1Tv
#N1TvExluzív
#HorthyMiklós
#HorthyIstván
EXKLUZÍV - Horthy nem volt náci!..videó...

Exkluzív interjút adott az N1TV-nek gróf Kendeffy Mária, akinek nagynénje Horthy István kormányzó-helyettes felesége volt.

disqus_NODhSLKta3 Guest • 14 órája

Ezek nem " kommunista- liberálisok" !! hanem mocskos, hazátlan kazár zsidók!!!!!! Akiket, mint tisztességes magyarok befogadtunk a hazánkba, mert már addigra mindenhol gyilkolták a rohadt fajtájukat és velünk is azt teszik, amiért máshol írtják ezeket mint a poloskákat!! Mára ennek a mocsok fajnak a petéivel van tele a Parlamentben!! Ezért dübörög így ez a csodálatos Magyarország a szakadék felé!! Ezek meg akarják szerezni csodálatos országunkat. Ezért történik minden!! Az elbutítottak pedig pont ezeknek segítenek!! Szomorú, de ez van most!! Remélem, hamarosan eljön az idő, amikor ezeket a rohadtakat visszaküldjük a mocskos ázsiai hazájukba!!!
4

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
dodóbogyó • 15 órája

Lehet,hogy nem ártott volna egy kicsi...

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Gulyas Istvan • 14 órája

Aki olvasta az.oneletrajzat annak ez nem kérdés!
De nézzek meg az Imposztook filmet! (Szociális alkotás!)
Egyébként Nurnbergen TANÚKÉNT IDÉZTÉK BE ÉS NEM BUNOSKENT!!!
(PORTUGÁLIÁBAN ZSIDÓK!!! TÁMOGATÁSBÓL I ÉLT!!!
ENNYIT A NÁCI RÓL.....
KEDVES LIBERALISOK:A NÉT KORÁBAN MÁR NEM LEHET TOVÁBB HAZUDOZNI!!!!!!!
3

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Ákos Mihály Bődi • 14 órája

1-2%-os támogatottsággal döntenek, hogy kinek lehet szobra, kinek nem.

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Öszödi Böszme • 14 órája

De "náci" volt, azaz valódi nemzeti érzelmű politikus, aki az egész 20. században többet tett Magyarország felvirágoztatásáért, mint bárki más. Bár követett el hibákat, de a békeidőben tett munkássága megkérdőjelezhetetlen, ahogy a világtörténelem első jóléti munkásállamát megteremtő Adolf Hitler munkássága is, szintén békeidőben, 1933 és 1939 között.
1

Válasz

Megosztás ›



Profilkép
John • 13 órája

Eddig is tudtam, hogy a szó pejoratív értelmében soha nem volt náci. Ezért is bújtatta a nácik elől a zsidókat olyan sokáig.

Mellesleg itt is van egy kis logikai bukfenc a baloldaliak oldaláról. Ha ő nem mentegette volna a zsidókat és nem húzta volna az időt, jóval kevesebben élték volna túl. Kvázi Horthyt szídni burkolt és közvetett antiszemitizmus.
2

Válasz

Megosztás ›

Jara52 • 12 órája

Csak néhány adat abból a számodra rémséges korszakról és Horthyról:
Amikor "átvette" az országot (jaj, de csúnya szó ez) infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk,
merényletek környékeztek bennünket,
nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink
acsarkodtak ránk.
Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról
csaknem a duplájára:
13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.
Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor
meglévő 187 mellé, s bennük
megkétszereződött az orvosok száma.
2628 km elsőrendű országutat építettünk,
vasútvonalaink hossza 8671
km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk -
magyar találmány alapján.
Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!
Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozóJara52



12 órájaHMMM....akkor, 3 millió koldus országa volt Magyarország ! CSAKIS A ZSIDÓK ÉLTEK JÓL, RENESZÁNSZOZTAK AKKOR IS ITT, A MAGYAROK HAZÁJÁBAN !+...EZÉRT, A ZSIDÓK OTTHON ÁLLÍTGASSANAK HORHYNAK SZOBROKAT, IZRAELBEN !!!!!

chrisred 2017.06.12. 10:30:29

@paveway: Még korántsem biztos az uniós támogatás. Ugyanis azt csak fejlesztési projektekre lehet igénybe venni, karbantartásra nem. A metrófelújítás terve eredetileg tartalmazta a metróállomások korszerűsítését is, arra viszont olyan magas ajánlatok érkeztek, hogy kivették a tervekből. Így viszont nem tartalmaz mást, csak a metrópálya rendbehozatalát. Azért megy ki a küldöttség, hogy megpróbálják meggyőzni a brüsszelieket, hogy ez így is korszerűsítés lesz. (Amit azért elég körülményes lesz, mert a vonalon futó szerelvények is csak "felújítva" lettek, ahelyett, hogy a technika mai állásának megfelelő új kocsikat szereztek volna be.)

konrada 2017.06.12. 11:21:47

@Duplaxiii:
...épültek tornatermek, tanuszodák, műfüves dühömgők is, és jóval nagyobb számban, mint az elöző időszak alatt...

...mert lehet ezeket fikázni - jó okkal - de olyannal nem érdemes, ami nem igaz, mert a hazug embert...

konrada 2017.06.12. 11:23:04

@chrisred:
...de meg kell próbálni. Alkudni meg csak a lapok terítése elött lehet...

Magyar Gábor6817 2017.06.12. 11:28:52

@Brumm Brumi: mit demszkizel te buzikurva?...#eciorbán naponta lop ennyit...mennyél szopkodjad csak

Magyar Gábor6817 2017.06.12. 11:32:10

...majd egyszer, a nem túl távoli jövőben...amikor a metró már nem csak füstölni fog hanem ki is gyullad. Sok ember hal tűzhalált. És az első sokk után, de még könnytől párás szemekkel néhányan megindulnak...és sokan, nagyon sokan csatlakoznak hozzájuk...és akkor "azoknak" már nem lesz bocsánat...

gyurmicsek 2017.06.12. 11:38:37

@konrada: De több nő esett át vak komondoron is....

Brumm Brumi 2017.06.12. 11:44:34

És 30 milliárdot ad a kormány a Budapesten 2019-ben faji alapon rendezendő(!) zsidó olimpiára:
hvg.hu/gazdasag/20170612_Uj_sportkomplexumot_epit_a_kormany_a_2019es_budapesti_europai_zsido_olimpiara

Lehet hörögni, eftársak, hajrá .

Muhaha

konrada 2017.06.12. 11:45:42

@gyurmicsek:
Jaja! Határozottan növekedett nőverés aránya, ezt is pont úgy követhető a statisztikákból... (De erről meg neked vannak adataid..;)

konrada 2017.06.12. 11:46:33

@Magyar Gábor6817:
...és az apokalipszis lovasai robognak át a városon....

2017.06.12. 12:49:14

A srácok ettől függetlenül készülnek az olimpiára. Új Puszkasz stadion, vizes VB, teniszstadion...

Ahoj- 2017.06.14. 20:19:17

A zsidó olimpiára mennyit is ad?
süti beállítások módosítása