Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2015.02.09. 15:52 elendem

Rézsűcsökkentés

Címkék: hajléktalanság vasúti töltés Déli Pályaudvar rézsűomlás

sin_a_melybe.jpgMese a szakértelemről.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, aki sanyargatta a népét, és azt hirdette, hogy a szakértelem "kommunista trükk".

Volt a birodalmában egy nagy város, és a városban egy kis kerek erdő a vasúti alagút fölött. Ebben az erdőben éltek a legenda szerint, akik annyira szegények voltak, hogy nem volt otthonuk. A főszolgabíró parancsba adta, hogy irtsák ki az erdőt, mert nem élhetnek ott a hajléktalanok. Ki is küldték a kerületi közmunkásokat, hogy vágják ki a kerek erdőt.

Igen ám, de a városi közmunkás nem földmunkára termett. A közmunka azért van, hogy a héthatár falvainak fineszes polgármesterei állami földmutyiban szerzett földjeit ingyen - pontosabban a kincstár aranyán - megműveljék. Ez faluhelyen már csak így megyen. De a nagyvárosban még az alszolgabíró sem a mezőgazdasági ismeretei miatt került ily magas méltóságba.

A szakértő meg drága és csak akadékoskodna. Merthogy a lakhatási szegénység így, és az üresen álló lakások úgy, és hogy az egész nem is kertészeti kérdés és jobb volna csak visszavágni, merthogy a talajmegkötés...

Na, de hogy szavamat ne feledjem: az erdőt kiirtják, marad a csupasz föld. Volt ott egy ember, aki hallott már a rézsűmegkötésről (csak jó dolog lehet valami, ami ennyire hasonlít a rezsicsökkentésre, ugyebár!), ezért el is ültetnek sok kicsi cserjét, ami szakértelem híján - mily' meglepő! - kipusztul. A rézsűt tehát nem tartja semmi, viszont jön az eső, jön a vonat, és - mit ad Isten? - a laza talaj ráomlik a sínekre.

A király és a katonái nem vonattal járnak - itt a mese és a vágány vége, tovább menni nem lehet.

vnm

 

Kép forrása: veszprém27, forum.index.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr157153359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása