Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2015.01.05. 18:16 elendem

"Az energiahatékonyság nem elég szexi..."

Címkék: energiabiztonság energiahatékonyság Európai Parlament Európa Pont

energiabiztonsagi_konferencia.jpg

"..., sokkal inkább masculin virtus átvágni a szalagot egy új beruházás átadóján."

- mondta Ámon Ada az Energiaklub igazgatója a Jávor Benedek EP képviselő által kezdeményezett Biztonságot és energiát Európának! című konferencián az Európa Pontban. Hozzátette, hogy mindazok a kilowattok, amelyeket nem használtunk el, és mindazok a forintok, amelyeket nem költöttünk energiára, sokkal kevésbé látványosak. A takarékos és hatékony energiafelhasználásban gondolkodni bizonyos értelemben női dolog. 

Elgondolkodtatott ez a mondat. Ezen az érdekes és fontos konferencián csak úgy röpködtek a milliárd köbméterek és dollárok. Mit számít ehhez képest egy-egy háztartás, de akár egy-egy önkormányzat energiahatékonysága? 

A családban az ügyes kis háziasszonyi praktikák, az innen-onnan lecsipkedett kiadások, a sok apró megtakarítás adódik össze egy nagyobb beszerzéssé, meglepetés ajándékká vagy akár ez jelentheti a túlélést a következő fizetésig. Háztartásaink milliói állnak össze kisebb-nagyobb önkormányzatokká, tagállamokká: Európa mi vagyunk.

Kellenek a hosszú távú stratégiák, az összefüggéseket látó és a szempontokat priorizáló közösségi döntések - és kellenek a felelős európai állampolgárok. Minden ügyes, energiahatékony megoldás, minden felelősen meghozott, energiatakarékos döntés csökkenti az energiahordozóktól való függésünket - és meglepetésajándékként egy egészséges és élhető Földet teremt nekünk.

vnm

(Élményfröccs egy valóban fontos és tartalmas konferencia egyetlen mondatáról)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr827044481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása