Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2014.12.06. 14:31 elendem

Megkezdtük a munkát

Címkék: testületi ülés Budavári Önkormányzat képviselői tiszteletdíjak

2014-10-21 17.27.58.jpg

Beszámoló a Budavári Önkormányzat 2014. november 20-i üléséről

  A testületi ülés szokás szerint a polgármesteri tájékoztatóval kezdődött. Ilyenkor szokta felsorolni a kerületet érintő, leginkább kulturális eseményeket és a terveket.

A testületi ülés rendelettervezetei és egyedi előterjesztései itt olvashatók.

A napirend előtt szavazásra került, hogy a kerületi hajléktalanság kezelésére benyújtott javaslatomat napirendre vesszük-e. 4 igen – 9 nem arányban nem lett napirendre véve, de a következő testületi ülésen tárgyalni fogjuk a bizottságok előzetes véleményezése után.

  1. Alpolgármester megválasztása – Varga Antal (Fidesz-KDNP)

A javaslat helyben került kiosztásra, de előzetesen tájékoztatott róla a polgármester

Titkos szavazással megválasztásra került.

  1. SZMSZ módosítás - a bizottságok összetételének megszavazása

A bizottsági struktúrát és az új tanácsnoki tisztséget tartalmazza. A javaslat helyben került kiosztásra, de előzetesen a polgármester tájékoztatta az egyes képviselőket a tervezetről. Az egyeztetések során a polgármester és a közgyűlési többség úgy döntött, hogy állítsunk fel egy új tanácsnoki tisztséget, a környezetvédelmi tanácsnokét. 

egyhangúan megszavazva

  1. Tanácsnokok megválasztása és a munkacsoportok összetételének megszavazása

A javaslat helyben került kiosztásra, de előzetesen a polgármester tájékoztatta az egyes képviselőket a tervezetről. A környezetvédelmi tanácsnoki tisztséggel a testület engem bízott meg. Minden erőmmel azon leszek, hogy a tanácsnoki tisztség adta lehetőségeket kihasználva a kerület környezeti minőségének javulását elősegítsem.

egyhangúan megszavazva

  1. Képviselők és egyéb tisztségek tiszteletdíja

A javaslat szerint a korábbi évekhez képest nő a tiszteletdíjak mértéke. A bruttó összegek az alábbiak, zárójelben a képviselői alaphoz viszonyított mérték illetve kiegészítés:

Képviselői alap:                                                        135.275,-

Bizottsági helyesetén:                                           196.150,- (+45%)

Bizottsági elnök és tanácsnok esetén:            243.495,- (+80%)

Külső bizottsági tag:                                                  60.875,- (45%)

A képviselők akárhány tisztség esetén is csak egy kiegészítésre jogosultak, tehát pl. ha valaki két bizottságban is tag, vagy egy bizottságban és tanácsnok is, kiegészítést mindenképpen csak egy pozíció után vehet fel.

egyhangúlag megszavazva

  1. Intézményi tanácsnokok és iskolaszéki delegáltak

Az iskolaszéki delegáltság nem jár juttatással, ez egy lehetőség, hogy rálássunk az adott iskola működésére és segítsünk, amiben tudunk.

egyhangúlag elfogadva

  1. Adórendeletek módosítása

elfogadtam

  1. Döntésa 2015. évi helyi adók kivetéséről és beszedéséről

elfogadtam

Zárt ülésben

  1. Éjszakai nyitva tartás fellebbezés

Felhívtam a figyelmet a megváltozott szórakozási szokásokra és a dohányzás szabályozásával összefüggő helyzetre. Az éjszakai szórakozás ideje későbbre tolódott, és nemdohányzók védelmében hozott jogszabályok miatt jellemzően az utcán cigarettáznak és beszélgetnek a vendégek. Éjfél után még a normál hangerőn zajló beszélgetés is nagyon zavaró lehet. Kiemelt idegenforgalmi helyen működő önkormányzatként fel kell készülnünk, hogy előbb-utóbb végig kell gondolni, hogyan lehet összehangolni ezeket a szórakozási igényeket az itt lakók igényeivel.

  1. Közgyógyellátás méltányosság

Felhívtam a figyelmet, hogy a hivatalos létminimum 87.510,- Ft, ami alig kevesebb, mint a juttatásokhoz tartozó jövedelemhatár, 91.200,- Ft. Méltányosságot akkor lehet gyakorolni, ha a határ fölött ezer forinton belüli az eltérés. Úgy vélem, ez nagyon kevés összeg szerint is és a méltányossági feltételek szerint is. Az volna jó, ha ennél több tényezőt lehetne figyelembe venni és nagyobb rugalmassággal.

A következő testületi ülés december 11-én, csütörtökön lesz.

vnm

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr356939981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahoj- 2014.12.09. 17:27:23

Kedves Márta! Rendben van, hogy emelik az illetmény alapot de mi lesz a dolgozók béremelésével? Sokan 80 - 90 ezer Ft bérért dolgoznak évek óta akár odafenn, akár a gameszben ami valljuk be nevetséges összeg egy felelősség teljes munkáért. A képviselők nem támogatják a nettó 100 e. alatt kereső dolgozók béremelését. Miért? A takarékosság jegyében épp most rúgnak ki vagy 10 embert. Azokkal akik működtetik a rendszert, ki fog foglalkozni?
süti beállítások módosítása