Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2013.04.30. 14:01 elendem

Beszámoló a Budavári Önkormányzat 2013. április 25- üléséről

Címkék: képviselő testület budavári önkormányzat 18-as villamos

budavar_cimer.gifNapirend előtt:

Budavári Szent György Díj kitüntetésének átadása

A díjat Pintye György rendőr főtörzs-zászlós kapta. Az átadás előtt a polgármester hosszan beszélt a Szt. György nap jelentőségéről.

Polgármesteri beszámoló, hírek, információk

Napirend:

1.)    Beszámoló az I. kerületi rendőrkapitányság 2012. évi munkájáról

A beszámolót szóban is ismertető kerületi kapitány felhívta a figyelmet, hogy minél bátrabban és minél hamarabb értesítsék a rendőrséget. Elmondta, hogy a tavalyi balesetek közül: halálos 2 db, nyolc napon túl gyógyuló 18, nyolc napon belül gyógyuló 95, vagyoni kárral járó 352 volt. 70 fő rendőrt fejenként 40 ezer Ft-tal jutalmaztak a közalapítvány segítségével.

Megkérdeztem, hogy a 7-8. oldalon látható, a kerületek bűncselekményeinek számát bemutató grafikonok lakosságszám-arányosan vannak-e megadva? Tájékoztattak, hogy nem, ezek teljes darabszámok.

Elmondtam, hogy a bűncselekmények áldozatai számára a feljelentést követő 30. napon kiküldött, az ügyet lezáró levél információi megnyugtatóbbak, ha abban fel vannak sorolva a nyomozati cselekmények, amelyekkel megpróbálták az ellopott tárgyakat, elkövetőket megtalálni.

Úgy gondolom, hogy az új kerületi kapitány energikusan és jó irányban kezdett el változásokat a kerületi közbiztonság érdekében. Mivel támogatni szeretném a megkezdett intézkedések folytatásában, ezért megszavaztam a beszámolót.

12 igen/0 nem/1 tartózkodás

2.)    Beszámoló a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról és vagyonának alakulásáról. Javaslat a 2012. évi pénzmaradvány felosztására.

Elmondtam, hogy a zárszámadás elsősorban nem számviteli kérdés, hanem közügy, mivel a közpénzekkel való gazdálkodásról szól. Ez a kerület minden lakójának ügye. Sajnálatos, hogy az önkormányzatok költségvetéséről és elszámolásáról szóló jogszabályok úgy lettek megalkotva, hogy szinte lehetetlenné tegyék a pénzügyek követését (pl. nem állíthatók párba tematikusan a bevételek és ráfordítások). A jogszabályi kötelezettség mellett a képviselőtestület erkölcsi kötelessége, hogy a lakosság érdemi tájékoztatását megoldja, a honlapon, a kerületi újságban és minden egyéb fórumon a teljes körű és közérthető tájékoztatást megadja.

Tartózkodtam, mivel már azzal a költségvetéssel sem értettem egyet, amiről ez a beszámoló készült.

11/0/3

3.)    A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (III.1.) önkormányzati rendeletének módosítása

A szokásos negyedévi átvezetése a megtörtént pénzügyi eseményeknek.

Tartózkodtam. 10/0/3

4.)    A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepciója

Az előterjesztő visszavonta, mivel közben megváltozott a törvény, és csak októberre kell elkészíteni a tervezetet.

5.)    Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítása és ahhoz kapcsolódóan az Szervezeti és Működési Szabályzat  módosítása

Technikai jellegű előterjesztés. Megszavaztam.

13/0/0

6.)    Tájékoztató a 2012. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Túl szép. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt években milyen események történtek a kerület cégeinél, amelyekről egy szó sem esett a jelentésben. Nem szavaztam meg.

11/1/1

7.)    Bp. I. Attila út 101. II. em. 1/A. sz. alatti lakás elidegenítése

A bérlő veszi meg 50%-os áron. Megszavaztam.

12/0/0

8.)    Bp. I. Országház u. 34. III. em. 1. sz. alatti ingatlanra vonatkozó elővásárlási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozattétel

Nem élünk elővásárlási jogunkkal, a vevő 222 millió Ft-ért veszi meg a 188 m2-es lakást. Megszavaztam.

13/0/0

9.)    Bp. I. Bérc u. 6/b. sz. alatti ingatlanra vonatkozó elővásárlási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozattétel

Félő, hogy nem kívánatos ingatlanfejlesztésnek, esetleg pénzmosásnak adunk lehetőséget. A fővárosi tulajdonú telket korábban átminősítették építési telekké és most egy külföldi off-shore hátterű cég vásárolja meg a kikiáltási árért úgy, hogy a másik versenyző a verseny napján lépett vissza. Érdemes megnézni a térképen: a város egyik legszebb panorámájú, könnyen megközelíthető, de csendes, szabályos alakú, jól beépíthető telke. Körülötte minden zöld. A több mint 300 milliós vételár soknak tűnhet, de ez a telek sejthetően ennél sokkal többet ér.

Nem szavaztam meg.

11/1/1

Zárt ülésben:

Nem értek egyet azzal, hogy a kitüntetésekről szóló előterjesztések helyszínen kerülnek kiosztásra. Ez lehetetlenné teszi, hogy a képviselők előzetesen tájékozódjanak, felkészült és megalapozott döntést hozzanak.

10.) Javaslat „Budavár Díszpolgára” cím adományozására

A díszpolgári címet hagyományosan a kerület napján fogjuk átadni.

11.) Javaslat Virág Benedek díj adományozására

A kerületben kimagasló munkát végző pedagógusainak járó kitüntetést a pedagógus napon adjuk át.

Nyílt ülésben:

12.) Kérdések, interpellációk, közérdekű bejelentések

Ismertettem a képviselőtestülettel a 18-as villamosra vonatkozó javaslatomat, amelyet a XII. kerület polgármesterével, Pokorni Zoltánnal és a BKK szakembereivel is egyeztettem. A javaslat lényege, hogy a 18-as villamos vonalán is közvetlenül elérhető legyen a Szent János Kórház. Lakossági kérés volt mindez, és mivel megértem az igényt, ezért igyekeztem valamilyen megoldást találni. A polgármester azt javasolta, hogy a hivatal járja körül a kérdést és a következő testületi ülésre határozati javaslatként hozza be.

A polgármester tájékoztatta a testületet, hogy az LMP területi szervezete levelet írt, mely szerint az LMP-ből való kilépésemmel megszűntem LMP-s képviselő lenni (mint ezt még januárban magam bejelentettem), és a kerületi bizottsági és felügyelőbizottsági helyekre igényt tartanak (a kerületben nincs felügyelőbizottsági helyünk). A polgármester azt javasolta, hogy a bizottsági elnökökkel tartsunk egyeztetést és annak alapján döntsön a testület.

vnm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr215254470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása