Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2012.10.19. 00:05 elendem

Iskolák, tanévek, tájékoztatás

Címkék: államosítás iskolák budavári önkormányzat

nyirlugos sulinet hu.jpg

Zajlanak a nyílt napok és bemutató órák a leendő elsősöknek, szüleiknek. Találkoznak velem a többi szülők, kérdeznek, aggódnak. Próbálok válaszolni...

Az előző képviselő-testületi ülésen, szeptember 20-án, azonnali kérdést intéztem az I. kerület polgármesteréhez.

Tisztelt Polgármester Úr!

Kevés, szinte semmi konkrétum nem tudható még az iskolák államosításának részleteiről. Mind a pedagógus szakma, mind az oktatási intézményekben foglalkoztatottak, mind a szülők és tanulók várják az információkat.

Kerületünk hagyományosan iskolakerület, méltán lehetünk büszkék nagy múltú, színvonalas iskoláinkra, kerületünk a kötelező feladatokon túl sokrétű többletszolgáltatást nyújt az tanulóknak, a családoknak. Ezt az intézményrendszert most az állam magához vonja. A 2012/13-as tanévet úgy kellett elkezdeni, hogy mind a januártól, mind a jövő tanévtől várható változások részletei az érdekeltek – és részben az illetékesek – számára is homályban vannak.

 Az államosítás folyamata növeli annak a veszélyét, hogy az eddig önkormányzati forrásból biztosított, az országos átlagot meghaladó oktatási szolgáltatási minősége jelentősen visszaesik. Alapvetően fontos, hogy a kerület ne csupán a kötelező minimális működtetői feladatait lássa el a jövőben, s az önkormányzat vezetése és a képviselők ne törődjenek bele abba, hogy az állam nem kíván beleszólást hagyni a kerület oktatásának működésébe. Egy konszenzuson alapuló javaslatcsomag lehet az eszköz a kerület által fontosnak tartott oktatási szolgáltatások legalább egy részének megőrzésére.

Kérdezem ezért tisztelt Polgármester urat

Mit tud a várható változásokról? Mikor lesz olvasható a kerület honlapján mindaz, ami már tudható?

Mikor és hogyan kíván egyeztetni a kerület pedagógusaival, oktatási intézményeinek dolgozóival és a szülői testületek képviselőivel és az önkormányzat tagjaival (az érdekeltekkel) a kerület vezetése a várható változásokról, azok részleteiről?

Mikor és hogyan kíván egyeztetni az érdekeltekkel az eddig a kerület által biztosított oktatási többletszolgáltatások megőrzéséről?

 Válaszát előre is megköszönöm!

A Várnegyed újságban ez jelent meg erről:

Kérdések az iskolákról és a vári útépítésrõl

Váradiné Naszályi Márta (LMP) arról kérdezte a polgármestert, hogyan és mikor egyeztet a kerület pedagógusaival, oktatási intézmények dolgozóival és a szülõi testületek képviselõivel az iskolák államosításának részleteirõl, illetve az önkormányzat által biztosított oktatási többletszolgáltatások megõrzésérõl? Nagy Gábor Tamás arról tájékoztatta a képviselõt, hogy egyelõre kevés a konkrétum; a részletek ismeretében természetesen egyeztetni fognak az intézményekkel. Mint kifejtette, megvan a szándék arra, hogy az önkormányzat a többletszolgáltatások fenntartását a jövõben is segítse az iskoláknál, ennek lehetséges formája azonban még nem tisztázott....

Az önkormányzat honlapjára felkerült jegyzőkönyvben a következő áll:

jegyzőkönyv részlet.JPG

vnm

(Kép forrása: nyirlugos.sulinet.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr234857253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása