Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2014.02.10. 08:00 elendem

"A kommunisták eladnák az országot a mocskos kapitalistáknak"

Címkék: népszavazás Paks tüntetés a Sándor Palotánál Putyin-Orbán paktum

paksi tüntetés kép.jpg

"... ezért jó, hogy Orbán Viktor van kormányon!" - és eladja az oroszoknak.

A fenti felülmúlhatatlan fogalomzavarral a Batthyány téri kitelepülésen tisztelt meg egy honfitársam. A paksi bővítés ügyében ugyanis elsöprő a zavarodottság és az információhiány.

Ha semmit nem tudnék arról, hogy Európában a nukleáris energia előállításának költsége nő és a megújulóé csökken,

ha nem tudnám, hogy az európai piacon áramtöbblet és áramár-csökkenés van, 

ha nem tudnám, hogy a hazai fogyasztásra még évtizedekig elég a meglévő termelő-kapacitás,

ha nem tudnám, hogy már így is túlságosan ki vagyunk szolgáltatva Oroszországnak a földgázellátás miatt, és nem tudnám, hogy mi történt Ukrajnában is az orosz gázfüggéssel kapcsolatban,

ha nem tudnám, hogy még az atombarát országokban is leállították, elhalasztották a folyó erőmű-beruházásokat

és hogy mindezek miatt a paksi beruházás megtérülése több, mint bizonytalan - akkor is elfogadhatatlannak tartanám, hogy a kormány nem informálja az állampolgárokat a paksi paktum részleteiről.

ricsiék az erkélyen.jpgUgyanis nem az a kérdés, kedves Wittner Mária, hogy az emberek képesek-e dönteni atomügyben, hanem az, hogy a kormányzat képes-e, akar-e olyan körülményeket teremteni, hogy az állampolgárok felelősen dönthessenek a paksi atomerőmű bővítésének összetett problémaköréről. Mindenekelőtt arról, hogy valóban akarnak-e évi több száz milliárd forintot, a jelenlegi erőmű éves bevételének mintegy dupláját kifizetni évtizedeken keresztül egy olyan bővítésre a dicső Roszatomnak, amire nincs is szükség, de ha mégis, akkor más igényes európai cégek is el tudnák készíteni. Ehhez a döntéshez pedig elsősorban információ kell. Hozzáférhető, áttekinthető adatok, amelyekről érdemi vitát lehet folytatni. Egy kormány, amely felelős felnőtteknek tekinti az állampolgárokat és szolgálni akarja őket.

Mindnyájan tudjuk, hogy mi az oka annak, ha egy üzletet nagyon gyorsan kötnek meg és az adatait egyáltalán nem hozzák nyilvánosságra. Mindnyájan tudjuk, hogy mi az oka annak, ha egy kérdésről nem akarják érdemben megkérdezni az érintetteket.

A Párbeszéd Magyarországért összeállított egy füzetet, amelyben a kérdés legfontosabb szakmai kérdéseiről tájékoztatást ad.

Az embereknek nem kell érteni az atomhoz, de jogunk van dönteni, hogy eladósíthatja-e a kormány ötven évre a hazánkat. Ezért akarok népszavazást a kérdésben és ezért fogok elmenni a február 10-én este a tüntetésre.

vnm

(a képen a Párbeszéd Magyarországért és az Együtt 2014 aktivistáinak tegnapi figyelemfelhívása)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr55806685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása