Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • Ahoj-: Csúszdaparkot és játszóteret csiripeltek a madarak, a teniszpálya mellett meg sportpálya várható. (2019.05.15. 22:00) Valaha volt itt egy park
  • ételizésítő: @Tarlós elvtárs patkányos városa: Nem Tarlóst akarom védeni, de ez Demszky idejében sem volt jobb... (2019.04.29. 16:38) Hogyan kellene kiirtani a patkányokat?
  • Andrew Barkanyi: 24 éve lakom a Várban. Közgazdasági érvek mellett a Neo-keynessiánus liberális felfogás szerint m... (2019.04.06. 12:21) Lakásvásár Budán
  • ételizésítő: tiédhez (2019.02.19. 03:15) Air Race?
  • élhetetlen: @midnightcoder2: „600 forintból pedig nem lehet csinálni kb. szart se”.Persze, te tudod. Igaz, hog... (2019.01.19. 22:22) Gundel foci

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2019.02.12. 09:17 elendem

Csúszós – korcsolyázás az I. kerületben

Címkék: korcsolyázás Budavári Önkormányzat Oxygen Wellness

 skates-2001798_960_720.jpg

Az I. kerületi gyerekeknek nem biztosít egész szezonban kedvezményes korcsolyázást az önkormányzat, pedig ezért kap további 15 évi koncessziót a wellness központ

A téli időszakban a legtöbb budapesti kerület ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosít a lakói számára. A Budavári Önkormányzatnak megállapodása van az Oxygen Wellness Szabadidőközponttal, hogy jégpályát üzemeltessen a téli időszakban, ennek fejében 15 évvel hosszabb koncessziót kapott a wellness központ üzemeltetésére. Tavaly és idén a kerületi iskolások tanítási időben ingyenesen vehették igénybe a korcsolyapályát (a korcsolyabérlést és az utazást a családok fizetik). Ezen kívül viszont a hétvégéken és a téli szünet idején csak díjfizetés ellenében korcsolyázhatnak.

Ha egy kerületi család a téli szünidőben korcsolyázni szeretne, az alkalmanként 15-20 ezer forintba is kerülhet, amit a legtöbb család nem engedhet meg magának.

Éppen ezért javasoltam a kerületi költségvetés megalkotásakor, hogy különítsünk el keretet arra, hogy a kerületi gyerekek ingyen használhassák a korcsolyapályát.

Módosító javaslatomban felhívtam a figyelmet arra is, hogy a koncesszióval támogatott korcsolyapálya díjai magasabbak, mint számos, például a közelben, a Széna téren üzleti alapon működő jégpálya használata.

Az önkormányzat titkos pénzügyi bizottsági ülést hívott össze a módosító tárgyalására, és ennek javaslata alapján leszavazták a módosítómat. Viszont a polgármester készült: hozzászólásában felsorolt néhány pályadíjat (ebből egyet rosszul), hogy bizonyítsa, nem is olyan drága itt a korcsolyázás. A testületi ülés videó felvétele itt nézhető meg.  A gond az, hogy kiválasztotta egész Budapestről azt a két helyet, ahol valóban magasabb a díj, de ebből a táblázatból látható, hogy az összkép teljesen más, a kerületek jó részében lehet ingyen vagy nagyon olcsón korizni télen. És szinte mindenhol van a kerületben élőknek kedvezmény, sok helyen pedig az iskolai csoportok számára a korcsolyabérlés díját átvállalja az önkormányzat. (Az információkat innen vettem: https://1.kerulet.ittlakunk.hu/kultura-szabadido/181202/nagy-2018-19-es-budapesti-koripalya-korkep-keruleti-bontas-helyszinek)

Nem ez az egyetlen kérdés, amelyben az Oxygén Wellness Központ nem váltja be az ígéreteket,  amelyekkel akkor hitegették a kerületieket, amikor kikanyarítottak egy részt a központnak a sportpályából. Annak idején szó volt róla, hogy az úszómedencét a kerületi iskolások testnevelés óra keretében használhatják, de azután egy olyan uszoda épült, amely gyerekek számára alkalmatlan. Egy rendezvényteremről is szó volt, amely a zeneiskolások koncertjeinek adna helyet – de a megnyitáskor rendezett kirakatkoncert óta gyakorlatilag nem használhatják féléves bemutatókhoz. A zenét tanuló gyerekek egy kerületi iskola apró termében szorongva mutathatják be a tudásukat, ahova még a szüleik is alig férnek be. Nagylelkű adománynak tartják, hogy a kerületben élők kedvezményt kapnak a wellness központ belépő díjából, de a 10 ezer forintos napijegy még óriási engedménnyel sem alkalmas egy család számára – arról nem is beszélve, hogy gyermekek csak nagyon korlátozottan használhatják a központot. Egyre kevésbé látom bizonyítva, hogy az Oxygén Wellness a kerületiek jólétét szolgálja. A kerületi önkormányzat vezetésének kellene érvényesíteni a kerületben élők jogait, de úgy tűnik, hogy a központ üzemeltetőjének és az odajáró pénzes elitnek a szempontjai fontosabbak számára.

vnm

 

Kép: pixabay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr7514621774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.