Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • Andrew Barkanyi: 24 éve lakom a Várban. Közgazdasági érvek mellett a Neo-keynessiánus liberális felfogás szerint m... (2019.04.06. 12:21) Lakásvásár Budán
  • ételizésítő: tiédhez (2019.02.19. 03:15) Air Race?
  • élhetetlen: @midnightcoder2: „600 forintból pedig nem lehet csinálni kb. szart se”.Persze, te tudod. Igaz, hog... (2019.01.19. 22:22) Gundel foci
  • Éhesló: @chrisred: arról hosszasan vitázhatnánk, hogy ki miként tévedt el. Amint arra felhívtam a figyelm... (2018.12.30. 11:12) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • Ahoj-: Tegyük rendbe: Kizárólag ott tilos sózni, ahol a terület KÖZVETLEN KÖZELÉBEN fás szárú növény t... (2018.12.19. 08:38)

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2015.02.09. 15:52 elendem

Rézsűcsökkentés

Címkék: hajléktalanság vasúti töltés Déli Pályaudvar rézsűomlás

sin_a_melybe.jpgMese a szakértelemről.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, aki sanyargatta a népét, és azt hirdette, hogy a szakértelem "kommunista trükk".

Volt a birodalmában egy nagy város, és a városban egy kis kerek erdő a vasúti alagút fölött. Ebben az erdőben éltek a legenda szerint, akik annyira szegények voltak, hogy nem volt otthonuk. A főszolgabíró parancsba adta, hogy irtsák ki az erdőt, mert nem élhetnek ott a hajléktalanok. Ki is küldték a kerületi közmunkásokat, hogy vágják ki a kerek erdőt.

Igen ám, de a városi közmunkás nem földmunkára termett. A közmunka azért van, hogy a héthatár falvainak fineszes polgármesterei állami földmutyiban szerzett földjeit ingyen - pontosabban a kincstár aranyán - megműveljék. Ez faluhelyen már csak így megyen. De a nagyvárosban még az alszolgabíró sem a mezőgazdasági ismeretei miatt került ily magas méltóságba.

A szakértő meg drága és csak akadékoskodna. Merthogy a lakhatási szegénység így, és az üresen álló lakások úgy, és hogy az egész nem is kertészeti kérdés és jobb volna csak visszavágni, merthogy a talajmegkötés...

Na, de hogy szavamat ne feledjem: az erdőt kiirtják, marad a csupasz föld. Volt ott egy ember, aki hallott már a rézsűmegkötésről (csak jó dolog lehet valami, ami ennyire hasonlít a rezsicsökkentésre, ugyebár!), ezért el is ültetnek sok kicsi cserjét, ami szakértelem híján - mily' meglepő! - kipusztul. A rézsűt tehát nem tartja semmi, viszont jön az eső, jön a vonat, és - mit ad Isten? - a laza talaj ráomlik a sínekre.

A király és a katonái nem vonattal járnak - itt a mese és a vágány vége, tovább menni nem lehet.

vnm

 

Kép forrása: veszprém27, forum.index.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr787153359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.