Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: "az egész lakosság fizeti, hogy néhány tehetős ember a nemzetközi piacon drágán megvett, de a lako... (2019.07.03. 21:19) Rezsi és klíma
  • Hungry horse: A megküldött történet nem arról szól, hogy bárki szegény lusta is lenne, ez a te szalmabábod a gye... (2019.07.01. 12:18) Aki szegény...
  • Ahoj-: Csúszdaparkot és játszóteret csiripeltek a madarak, a teniszpálya mellett meg sportpálya várható. (2019.05.15. 22:00) Valaha volt itt egy park
  • ételizésítő: @Tarlós elvtárs patkányos városa: Nem Tarlóst akarom védeni, de ez Demszky idejében sem volt jobb... (2019.04.29. 16:38) Hogyan kellene kiirtani a patkányokat?
  • Andrew Barkanyi: 24 éve lakom a Várban. Közgazdasági érvek mellett a Neo-keynessiánus liberális felfogás szerint m... (2019.04.06. 12:21) Lakásvásár Budán

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2014.08.04. 08:40 elendem

C BAzár

Címkék: CBA Várkert Bazár Budavár

cba-s megnyitó.jpgMeglepetéseredmény: a CBA nyerte el a Várbazár legnagyobb üzlethelyiségét.

Megnyugodva hallom, hogy a CBA a McDonald's nyomdokaiba lépett, és egy felújított műemléki középületben nyitja meg legújabb üzletét. Kicsi árnyékot vet a hejehujára, hogy a hamburgeres étteremlánc a maga pénzéből újította fel a Nyugati pályaudvar egyik szárnyát, a Várkert Bazárt pedig 10 milliárdnyi EU forrásból, kulturális értékteremtésre hivatkozva csinosítottuk a mélygarázs fölé.

Mert ugyebár, volt korábban elképzelés a műemlék felújítására, ami üzleti alapon állt, a megnyíló üzletek bevételéből biztosította volna az épület fenntartását. Ezt a kerület fideszes vezetése lenézően plázának minősítette, és megakadályozta a kultúra és elegancia nevében. Még szerencse, hogy az élelmiszerbolt és a mélygarázs, ami most lett, egyáltalán nem plázás, viszont rendkívül elegáns.

Amúgy szerintem a CBA az első értelmes cél, ami a felújítás kezdete óta született. A többi elképzelés a műemlék hasznosítására mind életképtelen volt, mindenféle üzleti terv nélküli ötletelés. Dehát a rekonstrukció nem is azért készült, hogy jól működjön, csak azért, hogy a kampány során legyen mit átadni (félkészen). És nincs kétségem, hogy készültségi foktól függetlenül át fogják adni az önkormányzati kampány idején még egyszer.

Valószínű, hogy ez az élelmiszerbolt sem lesz rentábilis, de ekkora üzletlánc elbír egy veszteséges egységet. És hát a környéken lakóknak is meg kell venniük a közelben a napi betevő aszúban pácolt szarvasgombás libamájat és a többi hungaricumot, ugyebár. Arról nem is beszélve, hogy a kerületben a rászorulóknak élelmiszer-támogatásként adott szociális kártya csak a CBA üzletekben használható, milyen jó, hogy bővül a rendszer. Ha meg nem a mostani lakók járnak majd oda, akkor bevásárolnak eztán mindazok, akik a kisajátítási eljárások után költöznek majd az ő lakásaikba. (Mint tudjuk, egy ideje a kiemelt kormányberuházás közelében az államnak joga van lakásokat kisajátítani.)

Szög és kép.jpgCBA-nak lenni sem habos torta amúgy: a felújítás ugyanis főleg a műemléki kérdésekre koncentrált, a használhatóság szempontjai háttérbe szorultak. Az átadáskor a déli épületszárnyban, a kiállítóteremnek felújított helyiségekben minden felszerelés, ami ehhez szükséges, hiányzott. Ezért is volt talán, hogy a kiállított nagyméretű fényképeket egyszerűen rászögezték a falra.

Persze, mondhatnánk, hogy mégis ciki CBA-t nyitni az Ybl által tervezett Duna-parti műemlékben. De hát lehet valami cikibb Kerényi Imrénél? Na ugye! Ehhez képest egy haveroknak adott luxus CBA már smafu.

varkert-bazar-helyesiras.jpg

Talán majd a kultúra...

 

vnm

 

 

 

 

 

 

 

Kép forrása: Hír24 és várkert bazár 2014

 

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr976504865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2014.08.04. 16:26:36

EZ.

Elviszik Marxot a Corvinus aulájából
Index
2014. 08. 04. 10:54

Elviszik a Corvinus Egyetemen található Marx-szobrot a Fővám téri épületből, írja az Eduline. A hírt Rostoványi Zsolt rektor erősítette meg a portálnak."""""

...ÉS UGYAN MIT IS KERESHETNE EGY ILYEN KIVÁLÓAN NAGY GONDOLKODÓ, A PITI, TIZEDRANGÚ, KÖZÉPSZARNÁL 6 KM-REL LEJJEBB BOTORKÁLÓ EMBERKÉK KÖZÖTT ???! :)))

elendem 2014.08.04. 19:44:33

Szerintem az nem ciki, hanem a baloldali gondolkodású társadalomtudósok tudatos megalázása. És mint ilyen, botrány. :-)

elendem 2014.08.04. 19:45:44

Bocsánat, szomorú arcot akartam :-(

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.04. 19:46:49

A cba egy szar. Hősködjünk csak vele.

lutria 2014.08.04. 20:13:34

Van ahol jól megy a CBA?Csak mert nálunk egymástól kb.200 méterre van a SPAR és a CBA,a SPAR tele van,csúcsidőben 4 pénztár is kevés és tömeg van,a CBA meg a megnyitása óta kong az ürességtől(pedig 1 hónapja átépítették hogy még szebb és jobb legyen)üzemszerűen 1 pénztár is bőven elég a vevők kiszolgálásához...

nu pagagyí 2014.08.04. 20:38:19

Végre a Várbazárban is láthatunk majd minimálbéren tartott dolgozókat, aki ecettel mosott húst és olcsó, Áfa-mentes tejet árulnak.

Csuti Ördögüző 2014.08.04. 21:06:28

Van más magyar üzletlánc?

Akkor mi a baj a CBA győzelmével?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.08.04. 21:15:07

"Várkert Bazárt pedig 10 milliárdnyi EU forrásból, kulturális értékteremtésre hivatkozva csinosítottuk a mélygarázs fölé."
A qrva anyádat! A Várkert Bazár egy kicst előbb ott volt mint a mélygarázs és elég szégyen, hogy a rendszerváltás után is hagyták pusztulni! Leszarom, hogy mi van alatta, az a lényeg, hogy nem egy düledező romot kell nézni Budapest egyik legszebb helyén!

dr Smittpálelnökúr 2014.08.04. 22:18:01

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: te annyira hülye vagy, hogy nem tudod értelmezni az írott szöveget.

Hogy a te szavaiddal éljek : a kurva anyádat!

dr Smittpálelnökúr 2014.08.04. 22:19:35

@Csuti Ördögüző: az, hogy szar üzlet, és semmi keresnivaloja ott.
És az, hogy megint a haverok kaptak valamit.

nu pagagyí 2014.08.04. 22:38:55

Egy exkluzív helyre nem kellene gagyit beengedni. Nyilván mutyipályázat keretében nyerte a lehetőséget a rendszert széles nyelvcsapásokkal szolgáló vezetőiről elhíresült CBA. Szerencsére, a NER-ben az emberek (vásárlók) már nem számítanak.

Egyébként minden Magyarországon kereskedő üzletláncot magyarországi cég üzemeltet. Itt vannak bejegyezve, magyarokat foglalkoztatnak, itt fizetnek adót. Az bizonyításra szorulna, hogy a CBA fajlagosan adózik-e annyit, mint úgynevezett "külföldi" versenytársai. Szerintem nem. Nem vagyok biztos, hogy a CBA-ban magasabb a magyar áruk aránya. Abban viszont biztos vagyok, hogy silányabb a választék és mindenféle innováció elkerüli.

elendem 2014.08.04. 22:49:55

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: Kedves Hozzászóló! Azt gondoltam, nem kell magyarázni, hogy a szöveg ironikus, gúnyos.
Az eredeti műemléképületből alig maradt valami, sajnos, és az egész felújítás során a legnagyobb figyelem a mélygarázsra irányult, aminek nem a központi, hanem csupán a járulékos beruházásnak kellett volna lenni.
Szégyen, hogy már volt korábban szándék és forrás a felújításra, de pártpolitikai érdekből a kerület vezetése megakadályozta.
A Várkert Bazár felújítása önmagában valóban üdvözlendő volna, viszont kérdés, hogy valóban ennyi pénzt kellett-e rá költeni, és hogy a legokosabb módon lett-e elköltve ez a forrás.

Csuti Ördögüző 2014.08.04. 23:09:25

@dr Smittpálelnökúr: Ha nincs más magyar üzletlánc, akkor a CBA-nak ott a helye a várbazárban.

Tesco-ba mehet a turista akárhol.

'az, hogy szar üzlet,' - csinálj jobbat

Csuti Ördögüző 2014.08.04. 23:12:04

@nu pagagyí: 'Egyébként minden Magyarországon kereskedő üzletláncot magyarországi cég üzemeltet.'

Kutyát nem érdekli ki üzemelteti, nem az keresi a lovettát.

elendem 2014.08.04. 23:48:37

Mitől lesz magyar egy üzletlánc? Szerintem attól, hogy a magyar társadalom és gazdaság érdekeit szem előtt tartja.
A CBA és tulajdonosi köre súlyához és minőségéhez mérten gyanúsan gyakran nyer el pályázatokat és egyéb lehetőségeket (pl. dohányárusítás), amivel a helyi és értékes pályázókat kiszorítja, miközben - mint egy korábbi hozzászóló is írta - nem forgalmaz kiemelt mértékben magyar árukat, nem valósít meg minőségi foglalkoztatást, stb.

Csuti Ördögüző 2014.08.04. 23:57:31

@elendem: 'Mitől lesz magyar egy üzletlánc? Szerintem attól, hogy a magyar társadalom és gazdaság érdekeit szem előtt tartja.'

- Ezért került a CBA egyetlen magyar láncként a Várbazárba. Amúgy attól magyar hogy magyar tulajdonú, a magyar gazdaság érdeke megaz hogy a profit lehetőleg itthon legyen tovább forgatva.

A CBA és tulajdonosi köre súlyához és minőségéhez mérten gyanúsan gyakran nyer el pályázatokat és egyéb lehetőségeket (pl. dohányárusítás)

- Nagyon helyesen hiszen az egyetlen magyar lánc. A bökkenő az hogy a Tesco is árulhat dohányt

'amivel a helyi és értékes pályázókat kiszorítja'

- Érdekes a nyugati lánc az nem szorítja ki, mi? Theeee, idióta.

'mint egy korábbi hozzászóló is írta - nem forgalmaz kiemelt mértékben magyar árukat' -

A korábbi hozzászóló hazudik. Én meg igazat mondok: kiemelten magyar árukat forgalmaz.

Mit szólsz, bunkó?

elendem 2014.08.05. 00:06:29

Jó éjszakát kívánok a kiemelten igazmondó és kulturált hozzászólónak. ;-)

Fhmen 2014.08.05. 02:48:49

@Csuti Ördögüző: azt kívánom neked, sose láss jobbat a cba-nál....paraszt

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.05. 02:55:27

Hiányolom a cöfözést, vnm elvtárs.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.05. 03:14:04

Az egyébként hogy van, hogy a hazaáruló oldalnak nincs egyetlen ilyesféle hazai "közeli" cége sem, hogy kizárólag külföldi bankok, áruházláncok, izraeli antifasizmus-monitoring központok szerepelnek ügyfeleik között? Nem úgy volt, hogy ők is ugyanolyan magyarok, mint az emberek?

Behajtó70 2014.08.05. 07:36:41

Van-e cikibb Kerényinél? Van! Ballib bloggernek lenni, és itt gyűlölködni mindenre! Na ez sokkal cikibb.....és nyugi, fejben is fogjuk tartani őszig, sőt 2018-ig is! (de van még ciki h nkell: gyurcsány, bajnai, vadai, überciki fodorgábor. Előbb a saját házatok táján kéne takarítani, utána volna értelme it ugatni a ciki dolgokról!)

nu pagagyí 2014.08.05. 07:57:23

@Csuti Ördögüző: Szerintem semmivel nincs több magyar áru a CBA-ban. Nem is lehet, mert különben csődbe menne. Kivéve persze, ha hatóságilag bezáratják a versenytársait.

Én rossz terméket csak egyszer veszek meg, nem érdekel, hogy magyar vagy nem magyar. És valószínűleg sokan így vannak vele.
Például a magyar felvágottak egy-két kivételtől eltekintve nyúlós ragacsos löttyben úsznak. Egye, aki szereti.

Annak a CBA-nak, amelyiket ismerek (elég nagy, egy plázában!!! működik), nincs normális zöldség és kenyér részlege, tejből csak 1,5-es van általában, de az rögtön tíz féle, amiből 8 szlovák. Nincs semmiféle jellegzetessége a boltnak, tele van zsúfolva polcokkal, alig lehet mozogni köztük. A kasszánál akkor is sokat kell várni, ha kevesen vannak, az árut természetesen rátolják az előtted vásárlóéra, ha nem elég fürge.

♔bаtyu♔ 2014.08.05. 08:12:27

Mégis minek kellene ott lenni, Teszkónak?

B+, ilyen nincs, pánik van a ballibsiknél, mert egy hazai cégnek adják Bp. egyik legjobb helyét.

♔bаtyu♔ 2014.08.05. 08:13:15

@kvadrillio: Kipucolják a komcsiknak még az emlékét is. Nagyon helyes, úgyis elég sokáig belengte azt az épületet.

♔bаtyu♔ 2014.08.05. 08:15:14

@nu pagagyí: Az Andrássy-n a legszínvonalasabb közért CBA. Rengeteg magyar árut is árulnak, sőt éppen az értékesebbjét.

♔bаtyu♔ 2014.08.05. 08:20:05

@elendem: Jó nagy tévedésben vagy, mert egy üzletlánc a tulajdonosi összetételétől magyar. Kinek hozza a hasznot.

Nálunk van CBA és Spar, szinte egymás mellett. Mindegyik aránylag jó és a Spar több külföldi terméket árul. Pld. vajból egyetlen fajta volt magyar, vagy szezonjában olasz az őszibarack.

Az nyilvánvaló, ha a tejnél, vajnál csalják az ÁFÁ-t, akkor külföldit fog árulni a CBA is, ahogy te is 70-el mész, ha mindenki 70-el megy.

Le kellene vetkőzni ezt a gusztustalan magyarfikát, még akkor is, ha ez az Index címlap ára.

nu pagagyí 2014.08.05. 08:24:38

@Istóczy úr: Szerintem nem sok olyan magyar cég van, amelyikre büszkék lehetünk. Van azért, jellemzőjük, hogy nem ártják bele magukat a politikába vagy mindkét oldallal jó viszonyt ápolnak. A jelenlegi ellenzék valóban nem épített párthűség alapon saját gazdasági holdudvart, mivel nem volt olyan korrupt, mint a jobboldal. Éppen ezért nem is okoztak annyi kárt az országnak, mint a jelenlegi hatalom.

Én csak az olyan, döntően magyar cégeket tartom valamire, amelyek képesek az országhatáron túl is labdába rúgni, mert elsajátították és alkalmazzák az ehhez szükséges technikákat, folyamatosan gondoskodnak dolgozóik tudásának karbantartásáról, tisztességes karrier lehetőséget nyújtanak. Legalább ennnyire fontos az is, hogy becsületes adófizetők legyenek, ne csalással, korrupcióval és adókerülgetéssel szerezzenek versenyelőnyt, hanem a termékeikkel és tudásukkal.

Előbbi szempontoknak nekem megfelel például az OTP, MOL, Fornetti, NNG(Igo), Prezi, Univer, Sziget, Zwack és még folytatható. Egy biztos, hogy a CBA nincs ebben a sorban. Majd, ha Londonban boltot nyit, ahol nagy tételben tudja eladni a csirkefarhátat, akkor talán.

A NER lényege, hogy mindannyiunk adójából, olyanokat tőkésítenek fel (korrupt módon), akik sem nem tisztességesek, sem hozzáadott értéket nem képesek betenni. A középszerre és a selejtre megy el a pénzünk, a nemzeti tőke érdemtelenek kezébe kerül, ami rontja az ország versenyképességét és az élet minőségét.

♔bаtyu♔ 2014.08.05. 08:31:05

@nu pagagyí: Persze, hogy "szerinted", mivel te nem az a típus vagy, akit ez különösen érdekel.

A CBA nem tehet arról, hogy az előző kormányok annyira kitömték támogatásokkal a belkereskedelmi multikat, hogy csakis kormányzati hátszéllel lehet őket utolérni.

nu pagagyí 2014.08.05. 08:31:26

@♔bаtyu♔: Az a probléma, hogy a komcsi nem vész el. Benned született újra. Más ugyan az ideológia, de az arrogancia, a hatalmi vágy, a nép lenézése ugyanaz. És ehhez passzol már az államszervezet is, agyoncentralizált, vezérelvű, mint a régi szép időkben.

nu pagagyí 2014.08.05. 08:38:54

@♔bаtyu♔: A felsorolt cégek bizonyítják, hogy ha van tudás, akkor lehet sikereket elérni. A CBA mögött valószínűleg nem volt. Kár bele pénzt feccelni. Azt meg kifejezetten sérelmesnek tartom, hogy az én adómból egy selejtet támogassanak. A tiéddel nem foglalkozom, annak felhasználását te kérd számon.

♔bаtyu♔ 2014.08.05. 08:45:21

@nu pagagyí: Na már személyeskedik a bolsi:)))

Ostoba vagy b+, a belkereskedelem lenyúlása nem tudás, hanem lehetőség kérdése. Kinek nagyobb a hátszele. Gondolod, hogy a teszkó, vagy a többi, aki már kivonult azért tarolt, mert tudott?

Orbánékra rengetegen azért is szavaztak, többek között én is, hogy hazai cégeket hozzon helyzetbe. Tudod, amiért pld. Ausztriában sem lehet pld. kiterjedt CBA hálózat.
Orbánék léptek és ma 2 nagy hazai cég foglal el elég jelentős poziciókat a belkereskedelemben. És ez így helyes.

♔bаtyu♔ 2014.08.05. 08:46:25

@nu pagagyí: A CBA ellentétben a Teszkó és a sok más (azóta kivonult) külföldi céggel ellentétben nem kerül az adódba, mivel nem kap adókedvezményt.

nu pagagyí 2014.08.05. 08:58:41

@♔bаtyu♔: A CBA nem a nagy láncokat szorította ki, hanem a magyar tulajdonú kis boltok tönkre tételéből profitál.

Ahogy a Közgép is magyar tulajdonú cégek rovására virul. Belülről ismerem például a KÉSZ-t, amelyik csak azért tud talpon maradni, mert külföldön is versenyképes. A plázastop nem a multiknak fáj elsősorban, hanem például ennek a cégnek, amelyik képes bármekkora fesztávú áthidalót legyártani és beépíteni. ők egy normális piacra beruháztak és fejlesztettek, ami mutyivilágban nem feltétlenül szerencsés. Az viszont őket dícséri, hogy még mindig talpon vannak. Ha meg akarsz győződni a két cég munkakultúrájáról (KÉSZ, Közgép), elég ha tanulmányozod a honlapjaikat.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=JcPm5Rn36Kw 2014.08.05. 09:20:02

@elendem: Ne is törődj ezzel a farokkal: Csuti Ördögüző 0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2014.07.30. óta tag.

nu pagagyí 2014.08.05. 09:27:56

@♔bаtyu♔: A CBA egy franchise cég. Úgy működik, hogy a boltok független tulajdonban vannak, a hasznot viszont elviszi a nagykereskedést is kézben tartó franchise központ. Annyira elviszi, hogy a boltok csak alulfizetett dolgozókkal és minimális fejlesztési lehetőséggel tudnak vegetálni. Arculatként csak a három betűt kapják, viszont árulhatják a gyanús eredetű árukészletet. Ha gikszer van, ahogy a győri áfacsalási eset is mutatja, akkor a központ mindent letagad, a bolt tulajdonosa kerül csak szarba.

A CBA-val összehasonlítva a Coop-hálózat jobban és tisztességesebben működik. Kormányzati hátszél nélkül is boldogul és nem utolsó sorban termelő kooperációi is vannak. Baldauf úr feltőkésítési igénye azonban nem lehet tekintettel a nála sokkal tisztességesebb hazai résztvevők érdekeire.

Szerencsére, a CBA csak addig fog virulni, amíg ez a kormány tömi pénzzel és lehetőséggel, utána visszasűllyed oda, ahová való, a gyanús eredetű termékekkel üzletelő, adót nem fizető szürkegazdaságba.

kvadrillio 2014.08.05. 12:31:40

@nu pagagyí: " A változás motorja a CBA elnöke, Baldauf László (69), profi kommunikátora Lázár Vilmos (43) hétszeres fogathajtó-világbajnok, mögötte pedig ott áll a testvére, Lázár Zoltán (37), aki hatszoros fogathajtó- világbajnok. Mindhárman jobboldali szimpatizánsok, ezt hirdetik, vállalják."

.....aranyosak EZEK AZ EMBERKÉK.....NEEEM ???? :)))))

Kan Csóka 2014.08.05. 12:38:23

Kerényit a Dunába kéne lőni....
csak az olyan rosszízű asszociációkra ad okot...
Akkor inkább egy CBA-s liszteszsákba kellen fojtani. Igen ez jó, ez méltó hozzá :D

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.05. 18:22:22

Csak tudnám, minek van a cenzúra, ha átmegy rajta az, hogy Kerényit a Dunába kéne lőni.

Vajon mi lehet az, ami már fennakad?

Véletlenül nem szélsőliberális blog ez?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.05. 18:25:52

Azt a hozzászólásomat miért küldi cenzúrára a motor, amiben a bolsinak mutattam be a CBA nemzetközi hálózatát?

www.cba.hu/pages/cba/kulfold

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.05. 18:27:36

@nu pagagyí: @Istóczy úr:

Ezt hogy magyarázod, gagyi elvtárs? Biztos van erre is valami okosságod, hogy a felvidéki, bulgáriai CBA miért nem jó multi, és a használhatatlan fost gyártó, de legalább CIA és Moszad-gyanús, buzibarát Prezi miért az.

Right Wing 2014.08.05. 19:17:56

A külföldi turisták meg a kocogók ellenállhatatlan vágyat fognak érezni, hogy betérjenek.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.05. 20:32:46

@Right Wing:

Bezzeg ha Spar lenne, akkor minden jó lenne.

Magyar = rossz, külföldi = jó.

Horvátországban sem megy be senki a műemlék épületekben kialakított boltokba, mint az közismert.

Right Wing 2014.08.06. 04:41:37

@Istóczy úr: Miért lenne jó? A CBA és a Spúr két ótvar multi. Az összes különbség, hogy az egyiknek Magyarországon, a másiknak Ausztriában van a központja, de amúgy ugyanolyan féreg bagázs áll mindkettő élén. Ráadásul még a színeiket is elkúrták, mert a „magyar” piros-fehér, az „osztrák” meg piros-fehér-zöld.

Utoljára '93-ban voltam Horvátországban, akkoriban senki sem igyekezett műemléképületekben kialakított boltokba, sőt, amennyire vissza tudom idézni, nem is nagyon voltak ilyenek...

elendem 2014.08.06. 17:37:58

Szerintem több olyan külföldi (multi) cég is van, amelyet az Orbán-kormány támogat. Az Audi és a Lego mellett a Gaszprom is ilyen.

Valójában érdektelen, hogy ki a tulajdonosa egy cégnek, amíg a cég tevékenysége a magyar munkavállalóknak és a gazdaság egészének hasznos, a működése etikus és felelősségteljes. Engem egy kizsákmányoló és etikátlanul működő cég esetében nem vigasztal, hogy a tulajdonosa magyar.

elendem 2014.08.06. 17:56:48

Kedves Hozzászólók!

Szerintem a párbeszéd jó dolog, és díjazom az őszinteséget is. Éppen ezért nem akarok moderálni.
Azt is gondolom, hogy kinek-kinek más az ingerküszöbe, lehet, hogy én túlzásnak tartok valamit, ami másnál még csak erőteljesnek számít. És írásban nem mindig érzékelhető az irónia sem.
Ugyanakkor sajnálnám, ha az érdemi beszélgetést zsigeri megnyilvánulások miatt hagyná ott bárki is, ezért kérem, hogy mindenki csak olyasmit írjon le, amit szemtől szemben is nyugodt szívvel kimondana!
És minden olyan kijelentéstől, ami törvénybe ütközik, kérem, hogy tartózkodjunk!