Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • élhetetlen: @midnightcoder2: „600 forintból pedig nem lehet csinálni kb. szart se”.Persze, te tudod. Igaz, hog... (2019.01.19. 22:22) Gundel foci
  • Éhesló: @chrisred: arról hosszasan vitázhatnánk, hogy ki miként tévedt el. Amint arra felhívtam a figyelm... (2018.12.30. 11:12) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • Ahoj-: Tegyük rendbe: Kizárólag ott tilos sózni, ahol a terület KÖZVETLEN KÖZELÉBEN fás szárú növény t... (2018.12.19. 08:38)
  • Éhesló: Üres lózungok, semmitmondás, gumifogalmak, melyekkel bármit és annak ellenkezőjét is meg lehet mag... (2018.12.09. 18:17) Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata
  • bpbp78: @$pi$: Írd meg, hogy pontosan hol lesznek új zöld területek, amik meg is fognak valósulni?! Ha el... (2018.11.21. 11:40) Közfejlesztések Tanácsa – fővárosi megállapodás 1.

Budapest szmogtérképe

<a href="//www.idokep.hu/" target="_blank" title="Időjárás"><img src="//www.idokep.hu/kis_bp_szenny.jpg" border="0" alt="Budapest szmogtérképe"></a>

blog

2011.05.27. 10:53 elendem

A Sándor-palotában

 Tegnap, a képviselő-testületi ülés előtt fogadott minket a köztársasági elnök, utána pedig körbevezettek a Sándor-palotában.

Idemásolom azt a levelet, amit átadtam Schmitt Pálnak. A találkozón szóban elmondtam ennek egyfajta kivonatát, összegzését.

    Tisztelt Elnök Úr!

    Hiszek az önkormányzatiságban – annak ellenére, hogy az új Alaptörvényből kimaradt ez az alapérték. Hiszek abban, hogy felelős állampolgárok az országos kérdéseken túl, a helyi közösség tagjaként képesek felismerni a jót, és józan döntést hozni az életükről.
 
     Bízom abban, hogy kerületi szinten nem lehet egymás ellen kijátszani fiatalt és időset, szegényt és gazdagot, egyik és másik világnézethez tartozót. Azért nem, mert itt ismerjük egymás életét, látjuk egymás hétköznapjait, érezzük egymás szagát. Helyben a pártlogók mögül előbukkanhat az ember, aki érdekel minket, akivel vannak közös emlékeink és lehetnek közös álmaink.
 
     Ha elhisszük, hogy szembeállítható egymással az épített örökség védelme és az energiahatékonyság, akkor aprólékos gonddal rekonstruált műemléki homlokzatok mögötti hideg, nyirkos, sötét és lepusztult lakásokban fognak nyomorogni a közműadósságok csapdájából szabadulni képtelen családok. 
     Ha elhisszük, hogy a jó levegő, egészséges környezet szembeállítható a gyors és kényelmes közlekedéssel, akkor ritkán járó buszokon tömörülő autótlanok és egyedül utazó autósok állnak egyként a közlekedési dugóban és szívják a szmogot.
     Ha elhisszük, hogy az olcsó árú és a minőségi élelmiszer szembeállítható, akkor gyermekmunkával előállított, agyonvegyszerezett, messziről szállított ennivalóval rongáljuk magunk és gyermekeink egészségét.
     Ha elhisszük, hogy állam és önkormányzatok, főváros és kerületei szembeállíthatók, ha nem látjuk, hogy ugyanazok alkotják mindezeket, akkor kiművelt emberfőink jobbra termett energiái elvesznek az érdekháborúk szövevényében.
 
     De ha nem hagyjuk magunkat szembeállítani egymással, akkor lehet helyben rugalmas munkánk, bölcsődei, óvodai és iskolai férőhelyünk, kis-fogyasztású lakásunk, hangulatos, békés, parkosított közterületeink, friss, egészséges élelmiszerünk, és mivel mindez közel 
van: kerékpározással karbantartott egészséges testünk és jó levegőnk.
 
     Erre az önkormányzatiságra hívom szeretettel Köztársasági Elnök Urat, úgy is, mint lakótársunkat itt a Budavári kerület területén!
 
Eddigi eredmények:
A kerületi nyilvánosság erősödése a budai fonódó villamosról szóló és a közterületi             viselkedés szabályozását előkészítő lakossági fórumokkal.
A kerületi kártya gondolatának elfogadása.
A környezeti tudatformálás erősítésének bevétele a négyéves gazdasági                         ciklustervbe.
Folyamatos együttműködés a polgármesteri hivatal ügyosztályaival a zöldfelületek             védelme és a bölcsődei helyzet javítása érdekében.
 
Célkitűzések:
A kerületi lakosság minél hatékonyabb közvetlen részvétele a kerületi                             döntéshozatalban, ehhez kapcsolódóan a nyilvánosság és átláthatóság erősítése.
A kerületi lakóépületek energiahatékonyságának biztosítása. A kerületi                           ingatlangazdálkodás ésszerűsítése.
A kerületi gépjárműforgalom drasztikus csökkentése, a közösségi közlekedés és a             kerékpáros infrastruktúra javítása.
A kerületi zöldfelületek használati és ökológiai minőségének javítása, mennyiségének         növelése.
A gyermekes családok számára rugalmas gyermekintézmények, a fiatalok számára             közösségi terek, szabadidős és sportlehetőségek biztosítása.
Rendszeres agglomerációs termelői piacok szervezése a Várban és a kerület néhány         további kiemelt helyszínén.
A fentiek által munkalehetőségek teremtése a kerületben – otthon, munka/iskola,             szabadidő és bevásárlás integrálása helyben.

        Tisztelettel:

Váradiné Naszályi Márta
Budapest I. kerületi képviselő
                                                                             

 vnm

(A kép forrása a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr312936183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.