Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: "az egész lakosság fizeti, hogy néhány tehetős ember a nemzetközi piacon drágán megvett, de a lako... (2019.07.03. 21:19) Rezsi és klíma
  • Hungry horse: A megküldött történet nem arról szól, hogy bárki szegény lusta is lenne, ez a te szalmabábod a gye... (2019.07.01. 12:18) Aki szegény...
  • Ahoj-: Csúszdaparkot és játszóteret csiripeltek a madarak, a teniszpálya mellett meg sportpálya várható. (2019.05.15. 22:00) Valaha volt itt egy park
  • ételizésítő: @Tarlós elvtárs patkányos városa: Nem Tarlóst akarom védeni, de ez Demszky idejében sem volt jobb... (2019.04.29. 16:38) Hogyan kellene kiirtani a patkányokat?
  • Andrew Barkanyi: 24 éve lakom a Várban. Közgazdasági érvek mellett a Neo-keynessiánus liberális felfogás szerint m... (2019.04.06. 12:21) Lakásvásár Budán

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2011.05.06. 13:25 elendem

Elmaradt

 Ma délelőtt lett volna a Mikó utcai "Szitakötő játszótér" megnyitója a Vérmezőn. De elmaradt. Először csak a táblát nézegettük tanácstalanul a kisgyerekekkel érkező anyukákkal együtt a bejáratnál.

Felhívtam a tábla alján olvasható zöld számot. A Főkertként bejelentkező fiatalember senkit nem tudott kapcsolni a Főkert illetékesei közül, és maga is csak annyit tudott, ami a táblán áll. Kicsit később befutott a kerületi polgármestert is megnyitóra illő eleganciában, munkatársai kíséretében. Az ismeretséget kihasználva bementem, de éppen annyit tudott mint én: a polgármesteri hivatalt sem értesítette senki idejekorán.

Kicsit körülnéztünk, fényképeztünk, amikor is - mintegy 25 perc késéssel - megérkezett a Főkert sajtófelelőse. Egy korábbi egyeztetésen találkoztam vele, ezért megszólítottam, hogy tájékoztatást kérjek. Közölte, hogy azért marad el a megnyitó, mert hiányoznak engedélyek, és ezek nélkül nem vállalhatják a felelősséget a megnyitásra. Megkérdeztem, hogy milyen engedélyekről van szó, mert hogyha kerületiekről, akkor képviselőként érintve vagyok, és várhatóan mikor lesz megnyitva a játszótér. 

Nem kerületiek a hiányzó engedélyek - mondá a sajtófelelős -, mert ez fővárosi beruházás. Mivel még mindig nem kaptam választ a kérdésemre, megkérdeztem, hogy titkos-e az információ, mert ha nem, akkor akár el is árulhatná azoknak, akik gyerekei számára és akiknek az adóforintjaiból épült a játszótér. Nem titkos, mondta, de hogy pontosan mi, arról nem tájékoztatta őt a műszaki osztály, ezért nem tudja megmondani, de majd kiad sajtóközleményt, abban benne lesz. Egy héten belül biztos nem lesz átadás. Láthatóan váratlanul és kellemetlenül érintette a kérdezősködésem és az összegyűlt anyukák elégedetlensége, ezért hozzátette, hogy ő is csak tegnap délben tudta meg, és négy órányi munkájába került a megnyitó lemondása.

 Most várom a tájékoztatást az időpontról, és közben azon gondolkodom, hogy ha én sajtós volnék, és sokakat meghívnék egy átadásra, akkor megkérdezném a műszaki osztálytól, hogy miért is marad el a rendezvény. A polgármesteri hivatalt felhívnám, vagy írnék e-mail-t. Az átadás előtt egy órával kint lennék a helyszínen, hogy pogácsa, üdítő és apró plüssmacik osztogatásával feledtessem gyerekkel és szülővel a csalódást.

És főleg: megmondanám az igazat, még akkor is, ha az kínos, mert esélyes, hogy valaki valamikor hibázott.

vnm

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr132882164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Danubia 2011.05.06. 17:19:29

Ki mindenkit mondhatott le 4 órán keresztül, ha a polgármestert már nem sikerült értesítenie...?

· 2011.05.06. 18:20:55

nyilván kurvázni ment volna az elsikkantott pízbű

Herr Melin 2011.05.10. 09:40:44

Ami külön fűszerezi a történteket, az az, hogy ha valóban csak egy formalitás, egy papír vagy egy pecsét hiányzott a nyitáshoz, akkor azt igazán be lehetett volna sürgettetni, és már rég nyitva állna a tér a kölkök előtt.
Ha viszont valami komolyan hibádzik, és javításra szorul és ezért nem adható ki az engedély, akkor miért van azóta is tökéletes kihaltság (mármint a munkások részéről) a játszótéren?
Az élet nagy kérdései...