Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • elendem: @ételizésítő: A Várnegyed és a Várkerület nem ugyanaz. A Várkerület egyértelmű utalás az I. kerüle... (2018.11.06. 19:59) Lakáshelyzet a Várkerületben
  • elendem: @Gandosz: Mik a helyes adatok? Őszintén érdekel, hogy mely adatok hibásak és hogy mi az igazság (2018.11.04. 22:24) Patkányok és szeméthegyek
  • Éhesló: @Ahoj-: nem hisztizek. A poszterhez szóltam, leírva a véleményemet a posztól és róla (a posztja k... (2018.10.15. 13:25) Lánchíd
  • városjáró: @blöff: Ez a manaspág, már kb 10-15 éve tart :( (2018.08.17. 18:41) Batthyány TÉR KÖZösségi megújítás
  • Ahoj-: Állítólag ezek jó állapotú fák.. jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/34518/arpad-fejedelem-utja-ujo... (2018.08.16. 12:00) Budavári einstand

Budapest szmogtérképe

<a href="//www.idokep.hu/" target="_blank" title="Időjárás"><img src="//www.idokep.hu/kis_bp_szenny.jpg" border="0" alt="Budapest szmogtérképe"></a>

blog

2010.12.09. 21:43 elendem

Ez már az ítélet?

Pénteken kaptam a meghívót a kerületi Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság hétői ülésére. 270 oldalnyi előterjesztés volt napirenden. Ebből 139 oldal a 2011. évi költségvetési koncepció.

Az irat már a képviselőtestületi előterjesztések közül volt letölthető. A második bekezdésében a következő mondatot olvastam: "A koncepcióhoz az Ámr. 35§ (3) bekezdése szerint kikértük a bizottságok, valamint a kisebbségi önkormányzatok véleményét, melyek az előterjesztés részei, és a határozatok meghozatalánál, kérem, azokat vegyék figyelembe."

Ezt olvasva eszembe jutott a Tanú c. filmből Virág elvtárs felejthetetlen mondata: "Tessék itt a tanuvallomása. Ja, bocsánat, ez az ítélet."

Nem vagyok teljesen naív, értem én, hogy már a képviselőtestületi ülésre vannak előkészítve az anyagok, és ez idő és munkatakarékossági módszer.

Azt is értem, hogy feszítenek a határidők, végül is a testületi ülés előtt két héttel már elkészült az anyag. Csakhogy a hétvégén hogyan tanulmányozzam át mindezt egy szakértő segítségével? Hogyan kérdezzek rá a hivatalban azokra az adatokra, amit nem tudok? (A kerület honlapján és a képviselői extraneten egyetlen fontos dokumentumot sem sikerült megtalálnom, ami segítette volna az előterjesztés értelmezését.) Amikor ezt a bizottságban szóvá tettem, azt a választ kaptam, hogy ez már a most ellenzéki képviselő 16 évvel ezelőtti bizottsági elnöksége idején, és azóta is mindig így volt. A többiek teljesen komolyan elhitték, hogy ez válasz a kérdésemre.

Mindezek együtt azt a hangulatot keltik, hogy értelmetlen a bizottsági ülés, hogy csak dísznek vagyunk.

Nem oszlatta el ezt az érzésemet az sem, hogy az anyagból csak a bizottság elnöke és a két ellenzéki képviselő készült föl. A külsős bizottsági tag figyelt. A két kormánypárti tag a fizikai jelenlétével tisztelte meg az ülést.

Dolgoztam én is a Fővárosi Önkormányzat cégénél; ismerem a hivatal és a szakemberek mély lenézését a semmihez sem értő, de örökösen okvetetlenkedő képviselők irányában.

Nem ringatom magam abba a hitbe, hogy mindenhez értek, de amihez a szavazatomat adom, azt szeretem megérteni. Nagyon tisztelem az önkormányzatnál és intézményeinél dolgozó szakemberek munkáját, és hiszem, hogy egy fontos rendszer, az önkormányzati demokrácia azt jelenti, hogy mi együttműködünk.

Együtt működünk ;-)

vnm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr452505415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.