Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2018.01.17. 14:52 elendem

Oxygen Wellness

Címkék: Budavári Önkormányzat Oxygen Wellness

image.jpg

Önkormányzati tanuszoda, ami megfizethetetlen, és nem is használhatják a gyerekek - meg amúgy veszélyes is számukra.

Önök látták már a Czakó pályánál lévő Oxygen Wellness medencéjét (fent)? Nos, én sem. Merthogy a 10 ezer forintos belépő még a 10% kerületi kártyás és 20%-os kerületi gyerek kedvezménnyel (amit a szerződés rögzít) is vállalhatatlanul drága, különösen, ha három gyerekkel együtt szeretnék menni. Persze, három gyerekkel nem is mehetnék, mert nekik csak délelőtt szabad az uszodába belépni. A HVG elemző cikkben járta körül a helyzetet.

A 2010-es választási kampány egyik kirakatátadása volt az Oxygen Wellness. Az egész PPP beruházás körül forogtak a pletykák, ezért is kértem ki még 2011-ben a teljes dokumentációt. A megkapott iratok jogilag nagyjából rendben voltak, jól körülbástyázták a nyilvánvalót: hogy itt egy luxusberuházás készült. A beruházó azután átadta az önkormányzat tulajdonába az építményt, de 25+15 évre megkapta az üzemeltetési jogot.

A kerület fideszes vezetése a tanuszoda és a kerületi gyerekek sportolásának ígéretével védte ki a lakossági tiltakozást - a pályázati kiírásban még az szerepelt, hogy tanuszodát kell építeni. Azután ez végül átalakul... és a kerület egyetlen ingyen használható önkormányzati sporttelepének mintegy negyedét beépítették és elzárták a kerületiek elől.

Több ízben szóvá tettem a testületi ülésen, hogy miért csak a szomszéd kerületek uszodáiba szól a kerületi nyugdíjasok kedvezményes uszodabérlete, amikor nálunk is van uszoda. Hogy miért buszoztatjuk a kerületi gyerekeket a Császár-Komjádi Uszodába úszásoktatásra? Hogy miért nem kapnak a kerületi lakók valódi árkedvezményt?

A polgármester válasza rendre az volt, hogy az üzemeltetés kérdéseibe nem szólhat bele. De a nyugdíjas uszodabérlet a javaslatomra végül is érvényes lett az Oxygen-be is, viszont szerintem még a félár is brutálisan drága. Egy másik kérdésemre azt válaszolták, hogy a közeli Lisznyai iskola tanulói az Oxygen-be járnak úszni, de mint kiderült, ez csak egy ideig volt igaz.

Persze, az iskolások szeretnek úszni járni a frissen felújított, jól felszerelt Komjádiba, de miért nem lehetett ennyi pénzből a kerületi sportpályán akkor már egy, a közösség számára is sokrétűen használható sportközpontot építeni? A szomszéd kerületben épült SportMax is egyértelműen luxusigényeket elégít ki, de ugyanakkor képes valóban tanuszodaként és változatos lehetőségeket kínáló sportközpontként is működni.

Az Oxygen-be járók autói elfoglalták a környékbeli parkolóhelyeket, a tabáni játszótér melletti útszakaszt, sőt néha a park füvét is - sikerült ugyanis olyan remek mélygarázsbehajtót építeni, amin az alacsony építésű luxusautók rendre fennakadtak. A következő lépés egy fakivágásokkal is járó parkolóépítés lett volna a velneszezők számára a Czakó túloldalán, de ezt a fakivágást sikerült megakadályozni. 

Pár éve pedig buli bár nyílt a tetőteraszán, amelynek dübörgő, hajnalig tartó éjszakai rendezvényeitől zengett az egész környék, benne a Tabán is. A közelben lakók többször is hívták a rendőröket és a jegyzőt, de valahogy nem azt érezték, hogy a hatóság a segítségükre siet. Végül akkora lett a felháborodás és a sajtónyilvánosság, hogy a jegyző visszavonta a tetőterasz engedélyét.

Nagy port kavart az az eset is, amikor egy fogyatékkal élő gyermeket utasítottak ki a wellness központból. Erről külön blogbejegyzésben számoltam be, mivel megdöbbentett a képviselőtársaim közönye.

A környéken élők egyértelműen úgy érzik, hogy a kerület vezetése becsapta őket az Oxygen Wellness építése előtt. Az itt élők viselik az idejövő luxus velneszezők terhét, de a szolgáltatásokból nem kapnak.

Jogászainkkal most azt vizsgáljuk, milyen feljelentést vagy egyéb jogi lépéseket tudunk tenni, amelynek érdemi eredménye lehet.

vnm

Kép: Honéczi Barnabás, MTI

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr413582513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása