Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2017.11.23. 09:21 elendem

Szóra sem méltatta

Címkék: Budavári Önkormányzat játszótéri vécék akadálymentesítési támogatás

guruloutazo.jpega kerületi lakók igényét az önkormányzati többség.

Beszámoló a Budavári Önkormányzat 2017. októberi testületi üléséről

A testületi ülésre két önálló képviselői indítványt nyújtottam be: a játszótéri nyilvános illemhelyekről és az akadálymentesítési támogatásról szólót. A Játszótéri vécékkel már régóta foglalkozom, nyár végén online felmérést végeztem a kerületi családok körében, hogy mik a tapasztalataik, mit szeretnének. A felmérés eredményét korábbi blogbejegyzésemben részletesen ismertettem, a lényeg az, hogy minden válaszadó került már kínos helyzetbe amiatt, hogy a játszótéren nincs vécé, és gyakorlatilag mindenki azt szeretné, hogy legyen, és hogy tiszta legyen. Ezért kezdeményeztem, hogy az Önkormányzat vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy legyenek vécék a játszótereken.

Az akadálymentesítési támogatást azért javasoltam, mert a mozgásukban, látásukban vagy hallásukban akadályozott emberek csak 10 évente kapnak állami támogatást az otthonuk akadálymentesítésére, de ez egyrészt nagyon kevés, másrészt ha közben elköltöznek, akkor újabb támogatást már nem kaphatnak, pedig számukra az önálló lakhatás előfeltétele, hogy például be tudjanak menni kerekesszékkel a fürdőszobájukba. Ennek kialakítása sokba kerül, ezért javasoltam, hogy a kerületi szociális rendeletben adjunk lehetőséget a lakásuk akadálymentesítésére támogatást kérni.

A testületi többség (Fidesz-KDNP) nem vette napirendre a javaslataimat. Értik, ugye? Nem voltak kifogásaik, nem mondták el, hogy miért nem értenek vele egyet, nem volt bátorságuk a testületi ülésen elmondani az érveiket, és nem szántak rá időt, hogy a kerületben élő kisgyermekes családok és fogyatékkal élők, idősek gondjaival foglalkozzanak. Egyszerűen leszavazták a javaslatok napirendre vételét. Vita és indoklás nélkül.

Ezért petíciót indítok, hogy a kerületben élők kifejezhessék, hogy szerintük szükség volna a játszótereken vécékre és szükség volna arra, hogy aki mozgáskorlátozott, vagy rosszul hall, rosszul lát, az át tudja alakítani a lakását akadálymentesre.

Kérem, ha egyetértenek, írják alá a lenti online petíciókat és osszák meg ismerőseikkel is!

Előre is köszönöm!

A testületi ülés többi részéről készült beszámolóm ITT olvasható.

vnm

Petíció a játszótéri wc-kért

Petíció a kerületi akadálymentesítési támogatásért

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr313350983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahoj- 2017.11.24. 15:23:25

Minden játszótérre hülyeség és pazarló a wc. Egy épített budi 30 milliótól kezdődik, fenntartása havi 100 ezer, és csak egy helyszinről beszélünk. A kedves anyukák kifizetik ezt zsebükből?

A népszerűbb tematikus játszótérre ugyan le lehetne rakni valami konténerbudit de kétlem hogy 10 millió alatt kijönne az is, hisz csatorna meg vízbekötést igényel. Nem egy toi toi-ról beszélünk hogy lecsesszük és elvan havi 20 ezerért.

Mellesleg a fővárosban sehol nincs olyan hogy egy játszótéren wc-van. Nagyobb ligetben, sportpályák és játszóterek mellett van wc (Mehwart liget) de ott sem a játszótér a fő cél.

De ha már a környezetvédelemről beszélünk, másnak nem szúr szemet a parkok, ligetek rácsos szemetesébe rakott sittes zsákok? Egyik ilyen kukaürítő emberrel beszédbe elegyedtem, aki elmondta, hogy több száz nem lebomló zsákot cserélnek 2-3 naponta a fővárosban. Ez nem környezetszennyező így?

Visszatérve jó lenne újra napirendre venni a parkolók, mélygarázsok történetét (ésszerű helyen) mert kezd kaotikus lenni a parkolás. Ne a vár köré csináljanak mélygarázst hanem a Krisztina térre, Vérmező alá (nem úgy hogy tarra vágjuk hanem jó mélyen a fák alá, hogy a buszok is aláférjenek) meg a Mária tér környéke is kaotikus este 6 után, itt is elférne egy 200 fős a játszótér meg az út alá.

Ahoj- 2017.11.24. 15:33:36

Egyik fesztiválon ilyen környezetbarát budi volt, ön szerinte játszótérre jó-e ez?

greenr.blog.hu/2014/07/14/alomszek_okobudik_egy_tudatos_festivalon

Purell 2018.02.27. 12:42:13

@Ahoj-: "Mellesleg a fővárosban sehol nincs olyan hogy egy játszótéren wc-van." látszik, hogy sokat jár játszótérre...körbe kellene nézni mielött baromságokat ír .
süti beállítások módosítása