Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2017.06.26. 14:54 elendem

Százezer fős emberkísérlet - a Párbeszéd feljelentést tesz

Címkék: Tarlós István BKV M3 HÉV

letoltes_3.jpgVan fény az alagút végén?

Alig két nappal azután, hogy Tarlós István bejelentette: „kijavították a szoftverhibát”, és a 3-as metróval most már tényleg minden rendben lesz, az oroszok által felújított metrószerelvény az eddigi legsúlyosabb, utasok százait veszélyeztető és pánikba ejtő műszaki meghibásodását produkálta a reggeli csúcsforgalomban. Mivel szemmel látható, hogy sem a putyini Oroszország felé politikailag és pénzügyileg elkötelezett Orbán-kormány, sem a főváros nem képes megbirkózni az egyre terebélyesedő metrókáosszal, a Párbeszéd ötpontos javaslatcsomagot ajánl a helyzet rendezésére. Ezeket a június 23-án tartott sajtótájékoztatónkon be is jelentettem:

  1. A főváros küldje vissza a használhatatlan, balesetveszélyes szerelvényeket Oroszországba, mondja föl a nem teljesített szerződést, érvényesítse vevői jogait, kérje vissza a selejtes áru árát, és kérjen kártérítést.
  2. Addig is, amíg ez megtörténik, a Párbeszéd feljelentést tesz foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, hogy a hatóságoknak legyen idejük föllelni az egyre súlyosabb ügy tetteseit. A sorozatos meghibásodások már nem egyszerű gyermekbetegségek, hanem rendszerszintű problémára utalnak, egy elhibázott közbeszerzésen túlmutatnak.
  3. Mivel ez volt 2010 óta a főváros legdrágább beszerzése, vállalni kell a politikai felelősséget a végletekig elhibázott projekt és a fővárosiak biztonságának veszélyeztetése miatt: Tarlós István Főpolgármesternek le kell mondania, és bocsánatot kell kérnie a budapestiektől.
  4. Mindannyian tudjuk, hogy a valódi felelős Orbán Viktor, aki 2014. januárjában a magyar polgárokat becsapva és félretájékoztatva titokban megállapodott Vlagyimir Putyinnal egy teljességgel átláthatatlan atom-, gáz- és metróügyletről, amely sorozatos károkat okoz a hazai adófizetőknek. A titkos megállapodás miatt kellett Magyarországnak különféle trükkökkel, az Európai Bizottságot is átverve új metrószerelvények áráért Oroszországban felújíttatnia a már a 70-es években is elavultnak számító, vagonvázas orosz metrót, ahelyett, hogy egy tisztességes tenderen kiválasztották volna a legjobb ajánlatot. A korrupt és a magyar polgároknak kárt okozó megállapodásokat azonnal, teljes valójukban nyilvánosságra kell hozni.
  5. A metróügy súlyos aggályokat vet fel az ugyanebben a csomagban beszerzett orosz atomreaktorokkal kapcsolatban is: nincs okunk feltételezni, hogy ha a metró esetében kizárólag a politikai szempontok és a várható korrupciós haszon alapján döntöttek, akkor az atomreaktoroknál más döntési mechanizmus, több biztonsági garancia érvényesült. Nincs okunk feltételezni, hogy az orosz gyártású atomreaktorok jobban fognak működni, mint a metrószerelvények. Ezért indokolt a paksi szerződés felmondása is, ott ugyanis a sorozatos üzemzavaroknak az egész ország jövőjét veszélyeztethető következményei lehetnek.

Az ezt követő sajtótájékoztatón jelentette be a BKV vezérigazgatója, hogy kivonják az orosz metrószerelvényeket a forgalomból és kártérítést követelnek, és szóba került a szerződés felmondása is. 

d_mtz20161124073-1024x576.jpg

Kép: 24.hu

Ma reggel jött a hír, hogy a szentendrei HÉV Batthyány térre vezető alagútjánál olyan iramban szaporodnak a hajszálrepedések, hogy már nem elég csak a HÉV szerelvények sebességét csökkenteni, hanem a fonódó villamos is csak lassabban járhat ezen a szakaszon. És ki tudja, hogy a remek ötletnek tűnő Batthyány téri toronyugró emelvény és medence építése hogyan játszott közre mindebben!...

Van-e összefüggés a két meghibásodás (hármas metró és ötös hév) között - kérdezték tőlem az ATV ma reggeli adásában. Közvetlen műszaki összefüggés nyilván nincs. Van viszont egy rendszerszintű, vétkes hanyagság. A budapesti közlekedésbe évtizedek óta nem fektettek elég fenntartási forrást, a mérlegeket is az értékcsökkenés kreatív kezelésével szépítették, így nem halmozódott fel elég pénz az infrastruktúra elhasználódásából és elavulásából adódó feladatokra (karbantartások, felújítások, beszerzések). Innentől kezdve orosz rulettként működik az egész közlekedési rendszer: arra játszanak, hogy talán nem lesz baj. Ezt a helyzetet a fővárosi vezetőváltás sem oldotta meg, bár a BKK létrehozása után volt egy felfelé ívelő szakasz, amely reményeket keltett egy összehangolt és korszerű városi tömegközlekedésre.Tarlós István pedig, aki mostanság a BKK leépítéséért küzd, hetedik éve főpolgármester, ez már a második ciklusa, ezért pontosan tudta, mire vállalkozik, tehát nem mutogathat az elmúlt húsz évre. A fideszes főpolgármester - bár azzal kecsegtette a választókat, hogy a kormánnyal egy csapatban játszva előnyökhöz juthat Budapest - engedelmesen hagyta, hogy az Orbán kormány leépítse a főváros bevételi forrásait és elvegye a vagyonát, így önálló pénzügyi lépésekre és hitelfelvételre képtelenné vált a főváros.

Füstöl a metró, kigyullad a metró, leáll a metró, rossz helyre megy a metró, az előző szerelvénybe szalad a metró, nem működik a légkondi, nem táplálja vissza a fékezés energiáját, minden ajtaja kinyílik, nem nyílik az ajtó, nem nyílik a vésznyitó - csak a legismertebb esetek az elmúlt év budapesti metrókalandjai közül. Látszik, hogy az elhibázott, politikailag befolyásolt metró szerelvény felújítási tender nem egyszeri eset: a Tarlós István vezette főváros képtelen ellátni a feladatát, minden hétre jut egy metrós hír. Vegyük észre, hogy itt nemcsak a metróban rekedt utasokról, a leállás miatt elkéső ezernyi síró érettségizőről van szó, hanem mindazokról a tömegekről, akik a pótlóbuszok miatti fennakadások továbbgyűrűzése miatt késtek el vagy szállnak naponta rettegve a metróra, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy ne a BKV-val utazzanak - és akik így életveszélyben is lehetnek.  A közösségi közlekedés egyik legfontosabb tulajdonsága a kiszámíthatóság és a biztonság.

Tarlós István viszont egy autósok uralta, autósokra tervezett fővárosban gondolkodik: a villamosok helyett az autósok kapjanak zöld lámpát, az autósok szabálytalanságait figyelő kamerákat szereljék le, az autósokat zavaró, de a város turisztikai kínálatát fényesen növelő futóversenyeket pedig tiltsák be. Aki meg nem autóval jár, az annyit is ér, számára. Pedig a budapesti utazások több mint 70%-a nem autóval történik.

Tehát a többség mi vagyunk, akik kiszámítható és biztonságos közösségi közlekedést akarunk használni: vessünk véget a hármas metró néven elhíresült százezres emberkísérlet tovább folytatásának, vessünk véget annak, hogy Orbánék az életünkkel játszanak és számoljanak el a felelősök! 

vnm

Kép: bkkközút

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr6212621281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.26. 16:48:12

Hol a narancshorda? Hol a birca? Felháborító nemtörődömség, hogy nincs itt az egész csapat, hogy megmagyarázza, minden rendben van.

sas70 2017.06.26. 16:54:38

Lerobbant valaha is a felcsúti kisvasút?
Naugye?!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.06.26. 17:07:33

Mo már annyira megerősödött, h a HÉV födém már nem bírja el a súlyát. Hiába, a nagyságnak ára van.

Éhesló 2017.06.26. 17:49:33

Egy 20 éven át lerohasztott rendszert örökölt degeszdemszkijtól tarlós.
Ahelyett, hogy kivágta volna a komplett városházát, többségében megtartotta demszki alakalmatlan embereit és melléjük a saját alkalmatlan kádereit is betömte a hivatalokba.
A város ma élhetetlenebb, mint bármikor és gőzerővel dolgoznak rajta, hogy még élhetetlenebb legyen.

Félreértés ne essék, a nulla támogatottságú szánalompártcsírátok se lenne képes semmire ez ügyben, mert a hőbörgésetek demszkij idején nem hallatszott és akkor sem lesz hallható, ha valami demszkiv2.0 veszi át a már tutira bukó tarlós helyét.

Alkalmatlanok vagytok bármire ti is és a kádereitek is, amint a politikai támogatottságtok is világosan jelzi.

CyberPunK 2017.06.26. 17:50:51

Lehet, hogy én vagyok az agyi selejtes, de a negyedik pont nem hogy felmenti Tarlóst? Értem én, hogy izzadtok egy kis népszerűségért, de Tarlós két dolgot tehetett: 1, nem megy bele a felújításba, és akkor már korábban a fejét követelte volna mindenki 2, belemegy, és így most követelik a fejét. Ez így annyira nem sportszerű helyzet. Mindezt úgy mondom, hogy rühellem azt a faszt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.26. 18:13:51

Ez a lemez már lejárt, nem fogja növelni a Párbeszéd 0,2 %-os támogatottságát. Ez van, tessék beletörődni: ezt a csatát a ballibák csúnyán elbukták.

Janossz 2017.06.26. 18:15:50

@CyberPunK: Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Ez történt Tarlós bácsival is.

Janossz 2017.06.26. 18:20:30

Egyébként még szűk három hét, és lesz még jópár ezer kísérleti alany az úszó vb kapcsán. Biztos jó sajtónk lesz a világban utána, országimázs a csúcson...
Most a legújabb ötletelés úgy szól, hogy majd hajókáztatják őket a Dunán a Mega-uszodáig.
Ha olyan sikeres lesz ez is, mint a többi közlekedési projektjük, majd a szerbek szedik össze a bárkákat Bezdánnál.

ember100 2017.06.26. 18:35:04

@Éhesló:
Hrlló !

Ugye csak azért 20 évet írtál mert előtt
e is a vezíred volt hatalmon :)
szánalmas ez a szerecsenmosdatás !
A nagyságos főméltóságú vezír megmondta 2 felüljáró lebontására ad pénzt mert az zavarja a kilátását szemét a várból az erkélyéről DE a metróra egy kanyit se .
Micsoda egy paraszt pökhendi dolog ez már .
Ja pont olyan mint a zsebretett kezű minidiktátor Brüsszelben ! :)
= teljes évük volt teljhatalommal pénzzel mindennel , szartak rá , de stadion , kisvasút , térkövezés..... az van bőven !

Éhesló 2017.06.26. 19:31:22

@ember100: tarlós egy tehetségtelen és alkalmatlan tahó, de ez nem csökkenti degeszdemszkij ámokfutásának kárait.
Növeli.

2017.06.26. 19:59:14

@Éhesló: Demszkinél működött a metró vagy nem? Amit vett új villamosokat/4-es metrót, az működik, vagy nem?
Amit a gazdáid újítattak fel annyi pénzért, amennyiért már újat is lehetett volna kapni, az működik, vagy nem? A többi csak terelés.

Budapest a kutyaszar városa 2017.06.26. 20:11:28

Azt tudjátok egyáltalán, hogy ezek a meghibásodó metrószerelvények nem ugyanazok amiket Magyarország felújításra kiküldött ? Ezek már 10-20 éve legyártott elfekvő készlet, műszakilag elavultak, eladhatatlanok. Ilyeneket csak a korrupt magyar kormány vesz át, szép fehérre lefestve, amit lezsírozott Putyinékkal okosban, felújításként elkönyvelve, jó vastagon elszámolva.

for-avar 2017.06.26. 21:01:05

@Budapest a kutyaszar városa: Pontosan
ezek újak, csak senkinek, még az orosz városoknak sem kellett

teéjesenmindegy 2017.06.26. 21:32:19

Hálisten, nem haltak meg az utasok a nagy veszélyben. 10 percig nem nyílt ki az ajtó.

De írjatok róla még negyven cikket.

@okostojas007: Hülyegyerek. Rémlik, hogy a metrója miatt a fél Rákóczi ut remegett, és majdnem összedőlt?
Az rémlik, hogy a kombinó többször rohadt le, mint bármi ebben az országban?
Ja, nem, már rég volt, ugye?

laci_52 2017.06.26. 21:44:02

"Tarlós István viszont egy autósok uralta, autósokra tervezett fővárosban gondolkodik"

Aha! Értem! Ezért lett városszerte annyi rengeteg buszsáv!

Több útvonalon az egyik sávban vidáman porolnak a buszok és a taxik, a mellette levőben araszol a kilométeres kocsisor. Ügyes!

2017.06.26. 22:01:00

@teéjesenmindegy: értem, tehát most épp összedől a rákóczi, meg kominók nem járnak... ja mégsem.
hülyegyerek

2017.06.26. 23:36:45

@csentecsa: hogy fáj a narancsosoknak, hogy a gazdi ipari hulladékot vett túlárazva, de legalább a pártkassza tele van, igaz? :)

2017.06.27. 00:32:17

@csentecsa: tehát a metro szar volt, a combino szar volt. Mocsok Demszki!
Az orosz metro szar. A hév döcög. Magyarország jobban teljesít!

Te magad szopatod, de nem veszed észre. Hiába, Orbánnak pont ez kell!
Minek gondolkoznál, az fáraszt!

2017.06.27. 00:33:05

@csentecsa: a 3.ooo milliárdot hova raktátok?

2017.06.27. 00:52:42

@csentecsa: mesélj, mi lett a 3500mrd manyup-al, hol is az egyéni nyugdíjszámla? 170mrd? mészáros többet tesz el egy év alatt.. ja, hogy csak az az olaf jelentés jelenhet meg magyarországon, amiben a fidesz nem érintett, ezért van a 50-ből 2 lefordítva? :D
szadeszék loptak, mentek is a levesbe, nade a gazdád, ki kb 100x annyit lopott már el, mit is csinál épp? kisvasutat? falusi nb1-et? :)

2017.06.27. 01:08:56

@csentecsa: csak a hozzád hasonló idióták nem tekintik lopásnak azt a pénzt, ami már magán számlán volt, és pont az volt a célja, hogy fenntartható egyéni nyugdíjszámlát garantáljon minden dolgozónak. Ja, hogy te nem dolgozol, a bérkommentelés meg nem fizet...
A másik, hogy senki se szólt volna, ha valójában államadósságra ment volna, de ez nem történt meg, kár tovább hazudoznod, lapozz egyet a bérkommancs könyvedben, és szedj elő más hazugságot, ez nem nyert.
A másik, hogy senki se vitatta a 170 mrd-ot, én azt vitatom, hogy a gazdáid meglepő módon csak ezt a jelentést hozták nyilvánosságra, a többit titkosították.. vajon miért.

2017.06.27. 01:12:15

@csentecsa: szánalmas kapálózás... ennyi erővel fék se kéne rá, akkor nem kopna, még olcsóbbb lenne a fenntartás.. Sőt, motor se kell bele, majd tolják az utasok. Elvtárs, és hány hónapig tart még a "korai stádium"?

alfacharlybravo 2017.06.27. 01:49:29

Kár volt leváltani Demszkyt mostanra már lenne olyan állapotban Budapest, hogy ünnepélyes keretek közt lincselést lehetne tartani egy Hannoveri villamoson.

Pop40 2017.06.27. 03:22:40

Nincs semmi különös, Magyarország épp jobban teljesít.

Ország szétlopva, oktatás, eü romokban, hosszú tömött sorokban húznak a magyarok külföldre a fideszes maffiaállamból, ebbe a sikerszériába jól beleillik a Putyin seggéből kilógó vajda által "fejlesztett" tömegközlekedés.

Magyarország erős és büszke európai ország, ha beledöglik is!

Pop40 2017.06.27. 03:25:57

@csentecsa: @teéjesenmindegy:

Elvtársak, így nem szellőzik rendesen Vitya valaga, ha egyszerre másztok bele mindketten.

Pop40 2017.06.27. 03:28:56

@teéjesenmindegy:

"Hálisten, nem haltak meg az utasok a nagy veszélyben. 10 percig nem nyílt ki az ajtó."

Ja, a londoni szétégett toronyházzal is csak annyi gond volt, hogy fél óráig nem működött a tűzvédelem.

Utána meg már mindegy volt.

Okos bolsi vagy, így tovább.

P. J. Fry 2017.06.27. 04:53:59

"A főváros küldje vissza a használhatatlan, balesetveszélyes szerelvényeket Oroszországba, mondja föl a nem teljesített szerződést, érvényesítse vevői jogait, kérje vissza a selejtes áru árát, és kérjen kártérítést."

Kedves Márta!
Ön még egy nyomorult használt autót sem vett soha, ugye? Ön tényleg azt hiszi, hogy a vevőnek joga van bármikor elállni a vásárlástól és akkor szépen visszakapja a pénzét, ugye? Esetleg csak próbálja hülyíteni az olvasókat?

P. J. Fry 2017.06.27. 05:00:35

@Budapest a kutyaszar városa: "Ezek már 10-20 éve legyártott elfekvő készlet, műszakilag elavultak, eladhatatlanok."

Gondolom szólok, hogy egy 10-20 éves metrószerelvény nem elavult. Tudod, egy metrókocsi nem iphone, nem is plazmatévé, a 10 éves konstrukció igencsak újnak számít.

De persze senki sem mondta, hogy ezek 10-20 évesek, ez csak a kis agyadban jelent meg így. Ugye? Ugye nem tévedek? Nagyot akartál mondani és hasraütöttél?

Hát nem jött be. :D

kvadrillio 2017.06.27. 06:54:05

Faggyas SándorA szent lovagkirály...MAGYAR HIÍRLAP...
Álláspont. Szent László király egész életében tiszta hittel, erős kézzel, odaadóan szolgálta két hazája: Magyarország és a mennyország ügyét

Faggyas Sándor – 2017.06.27. 01:23
jahhh...nap mint nap mennek a mennybe a magyarok, az éhezéstől, fázástól, a nélkülözéstől......NEM KÉNE ÁLLANDÓAN A MÚLTBAN, A MÚLTON KÉRŐDZNI, A JELEN KISZOLGÁLTATOTTSÁGÁRÓL, BORZALMAS HATÁSAIRÓL A MA EMBERÉRE, ERRŐL KÉNE REGÉLNI !!! SÜKETELÉSEK TÖMKELEGÉRE MÁR RÉGEN NEM KIVÁNCSIAK A MAI EMBEREK !!!

inebhedj - szerintem 2017.06.27. 09:30:17

@okostojas007:

Ő... hát speciel Demszkynél sem működött sem a metró, sem a villamos, még csak a meghibásodások sem voltak kevésbé feltűnőek vagy veszélyesek, ritkábbak, és nem is tartottak rövidebb ideig, mint most, a különbség talán, hogy új, drágább, és elvileg az üzemeltetői környezettel is kompatibilis megoldások voltak.

De nem vagyok biztos abban, hogy ezek a tények változtatnak-e a múlton, a jelenen, vagy akár a jövőn, leszámítva az ilyen összevetésből levezethető azon sarkos következtetést, hogy eszerint egyik párt sem jó semmire, egyik polgármester sem való a székébe, továbbá se francia, se orosz metrót (és erőművet) nem szabad venni...

Éhesló 2017.06.27. 09:52:24

@okostojas007: degeszdemszkíjj nyoorúságos 20 éve alatt jutott el a fővárosi közlekedési infrastruktóra oda, ahol most tart.
A bunkó tarlós ebben amit tudott befejezett - budai fonódó villamos, nagykórúti villamosrekonstrukció, 4esmetró - amit pedig nem, ott tovább rohadt a helyzet.

A 45 éve orosz metrókocsik nem véletlenül járnak még mindig - demszkij baszott kicserélni, megjavíttatni őket - helyette lopott mint a szarka a bandájával együtt, amint azt az OLAF is leírta.

2017.06.27. 11:55:53

@csentecsa: látom, még mindig fogyatékos vagy, kapálózz csak :) tudom én, hogy a fidesznyik besugókat zavarja ha valakinek rajtuk kívül van üzlete, meg magán vagyona. Azok a hülye maszoposok legalább néha értelmes dolgokra szórták el a pénzt, nem stadionokra, ahol a magadfajta lumpenprolik kitombolhatják magukat. Nem mondom, hogy jók voltak, de hogy jobbak voltak, az biztos. A manyup simán maradhatott volna így, mivel egyre kevesebb nyugdíjat kellett volna fizetni, hisz a manyupból fizették volna annak akinek jár. Ja, hogy az olyan fogyiknak, mint te nem járt volna, ezért hisztizel.. érthető. A másik, hogy nem viktorkád stabilizálta az államadósság kezelést, hanem Bajnai. Cserébe viktor vezéred első dolga volt, hogy szétbassza a forintot, a miatta devizahitelben fuldoklók megkapták a 260-as eurhuf helyett a 320-asat, a haverok meg törleszthettek 180 forinton.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.27. 12:08:01

@csentecsa: "Úgy lehetett magán számlnán, hogy közben az állam brutálisan eladósodott"

O.K. Visszavették. 3000 milliárdot amikor az adósság 19330 milliárd volt. Akkor most abból hogy lett 25000 milliárd?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.27. 12:10:03

@teéjesenmindegy: "Hálisten, nem haltak meg az utasok a nagy veszélyben. 10 percig nem nyílt ki az ajtó."

Megtennéd hogy 10 percig nem veszel levegőt?

antisystem 2017.06.27. 12:39:33

Kedves Márta, majd légyszi akkor szólj, ha tudsz egy olyan ellenzéki erőt, amelyik nem a Nyugat seggében tanyázik, és nem 99% középosztályos értelmiségi képviseli az értelmiségi felső-közép érdekeit.
Előre is köszönöm!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.27. 21:22:44

@csentecsa: Ez most mire volt válasz? 5700 milliárddal nőtt az államadósság és eltűnt 3000 milliárd. Az 8700 milliárd. Az hol van? Ne beszélj mellé!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.27. 21:24:32

@csentecsa: A manyup évi 300 milliárd volt. Az 7 év alatt 2100 milliárd. Az a GDP 7 százaléka. Ne lódíts!

2017.06.27. 22:42:59

@csentecsa: dehogy lett volna katasztrófa, az majd csak most jön, mikor a haverjaid sikkasztásos letelepedési kötvényei lejárnak, és fizetni kell vissza az összeset kamatostul.
Próbáld már megérteni a manyup az nem fix minusz, hanem évente egyre kevesebb lett volna, ahogy átveszik a kifizetéseket a pénztárak. Semmi pénznyelés nem volt, tökéletesen működött, míg a gazdáid el nem kezdték szórni a pénzt, arról nem is beszélve, hogy jó része(kötelezően) állampapírban volt, tehát mondhatni visszakerült a kasszába.

P. J. Fry 2017.06.28. 11:42:50

@okostojas007: "Semmi pénznyelés nem volt, tökéletesen működött"

Mit értesz azon, hogy "tökéletesen működött"? Mik voltak azok a feladatok, amiket a magánnyugdíjpénztárak tökéletesen elláttak?

Merthogy egyetlen fillér nyugdíjat sem fizettek ki... akkor mi működött? Nekem speciel vagy tíz év alatt hozott 80 000 forint reálhozamot. Ebben nyilvánult meg a tökéletessége?

Vagy abban, hogy elfogadták a pénzt minden hónapban?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.28. 17:27:14

@csentecsa: 25000/19330=1,29 No az mekkora növekmény? És amellett eltűnt 3000 milliárd. Akkor 28000/19330= 1,44

Nos???

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.28. 18:26:02

@csentecsa: Jaj!! El ne felejcsem! 10 milliárd euróval csökkent a devizatartalékunk. Az további 3000 milliárd forint ami nem tudom hol van. Esetleg te?

ember100 2017.06.29. 01:03:29

@Éhesló:
Helló !

Kezd kicsit uncsi lenni ez a hátramutogatás hogy mi volt régebben , bakker én is fiatalabb voltam meg minden.
Mondhatnám hogy az egri dicsőség elmúlt , meg a török osztrák megszállás is .
DE MOST VAN !!!!
Az egész BKV-t szétverték szétdarabolták tehetségtelen talpnyalót vezetik a város , pénzt vonnak el budapesttől-7 év teljhatalmuk folt a nagyméltóságú "uraknak"
MINDEN PÉNZ náluk volt , ja persze csak kisvasút , foci , trafik , mutyik a saját zsebük tömése fontosabb volt !
Meddig akarnak várni ? amíg a Gyurcsány ki nem löveti valaki szemét ?
Vagy elmondja az öszödi beszédét ?
Vagy amíg valaki meg nem hal a metróban ?
Akkor is a Demszky lesz a hibás !
Mi a fene folyik itt a fejekben ?????

Éhesló 2017.06.29. 13:30:02

@ember100: nekem az az uncsi, hogy akik 20 éven át zabálták a demszki szarát, most teli pofával üvöltöznek tarlóssal, aki ugyan egy seggfej, de legalább ganázni próbálja a sok szart, ami demszki és bandája után marad.
Azzal is jobb, ha megbékülsz, hogy van az országnak 82% olyan része, ami nem demszkigrád és az ottani emberek érdekei sok esetben fontosabbak, mint a vérvörös pesti proliké, holotúlélőké és könyvtár-ruhatár szakos bölcsészeké, no meg a seggüket versenyt nyaló libnyaf majmoké.

A fejekben az folyik, hogy egy koncsitaimitátor belpesti geci a haverjaival és a ballibbant oldal asszisztálásával elqrta a budapesti olimpiát - pont azokkal a vérvörös gecikkel, akik itt vért hánynak attól, hogy 7 év alatt nem sikerült eltakarítani 45+20 év szarát és nem akarták, hogy bármi más is épüljön a rozsdás romokon, mint hajléktalanszállás, kerékpárút, romkocsma, holoemlékmű és holomúzeum.

Ma Baker 2017.06.29. 14:08:02

"a putyini Oroszország felé politikailag és pénzügyileg elkötelezett Orbán-kormány"

Inkább úgy fogalmaznék, hogy az elköteleződést zseniálisan diverzifikáló Orbán kormány, mely így kevéssé van bármely nagyhatalom markában.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.29. 21:39:06

@csentecsa: Hehehe.. ez egyre szánalmasabb. Hülyeséggel próbálod elütni, hogy barom vagy és beveszed a fideszes maszlagot.

ember100 2017.06.29. 22:40:58

@Éhesló:
Helló !

Öreg bevetted a gyógyszered ????
Ha már Demszkynél tartunk MIÉRT NEM II. Lajos aki elvesztette a mohácsi csatát vagy Mátyás király aki nem foglalta el egész európát és akkor most mindenki magyarul beszélne :)
TÉNYLEG mindent rákensz a Demszky érára akkor amikor az minimum 7 éve ELMÚLT , ráadásul a Demszkyt bőven hátráltatták a srácaid , fityeszes mocskok.
Nem igazán értelek régebben 7 éve nem szorultam be a metróba meg satöbbi , most igen a tarlóspisti által megrendelt MOST felújított metrókban DE IGAZAD VAN A DEMSZKY A FELELŐS !
Remélem pénzért véded őket :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.30. 07:05:29

@ember100: Jaj, ne idegesítsd magad! Ez az @Éhesló: a Pride óta pikkel a Demszkire, mert volt kordon és a tiltakozó szkinhedek nem próbálták fel, bármilyen szexi tangában is volt.

Éhesló 2017.06.30. 10:42:02

@ember100: Öneked vsnn szükséged gyógyszerre, ha azt gonodolod és azt követeled, hogy 45+20 év elqrását a bunkó tarlós majd megoldja 7 év alatt.
Nem oldja meg.
Más se oldaná meg.
Nem kenek rá mindent degeszdemszkijre és az őt 20 éven át hatalmában tartó ballibbant tolvajokra. Senki nem hátráltatta a lopásban őket és a velük boltoló fideszes, lmp-s, mdf-es majmokat sem, pont arról szólt az eltelt 20 + 7 év.
A srácaim nem fideszesek és én sem vagyok fideszes, de kibaszottul nem csípem a demszki szarát zabáló libnyaf hőzöngőket sem, ahogy demszkit se tartom szarnak sem, amiért 20 éven át leszarta a fővárosi közlekedést - ezen belül a metrófelújításokat - és lopott ész nélkül a bandájával.

Pénzért pedig a kurva anyád meg a ribanc húgod dolgozik a kamionsoron.:)

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: csak egy fos nicktolvaj senki vagy, embernek kevés, trollnak is szar.

ember100 2017.06.30. 23:48:27

@Éhesló:
Helló !

Csak hogy értsd !
ELMÉSZ TE A JÓ KURVA ÉLETBE !
EZT SZEMÉLYESEN NEM MERNÉD A SZEMEMBE MONDANI MERT NEM TUDNÁL BESZÉLNI UTÁNA :) ÉS A TÖRÖTT KEZEDDEL NEHEZEN SZEDNÉD FEL A KITÖRT FOGAID !

Ugye persze észérved az nincs visszafele mutogatni ez a fityesesz mentalitás te kis G..i ahogy a cimbitek is mondta a vezírről.
Látom idegesít hogy pénzért árulod magad mint egy prosti :)
Pedig nem vagy jobbra érdemes :)

Éhesló 2017.07.01. 16:41:38

@ember100: Csak hogy értsd: amilyen a mosdó, olyan a törölköző és nincs semmiféle előjogod bunkónak lenned és a másikat sértegetned, anélkül, hogy ne kapnál rá méltó választ!

Van észérvem, több is, le is írtam, ha nem érted, kérdezd bátran a rabbit.

Éhesló 2017.07.01. 16:43:16

@ember100: A prostikra reagálva, a saját családod rossz példáját ne általánosítsd, mert az a te szégyened, hogy pénzért strichel a kurva anyád meg a ribanc húgod a kamionsoron, nem az enyém.:)

ember100 2017.07.01. 23:15:03

@Éhesló:
Helló !

azt ugye tudod hogy a stílus maga az ember :)

Te ezek szerint valami véglény lehetsz !!!
Melyik volt az észérved az hogy a a Demszky ???
Hát az nem valami sok észre vall .
SEMMILYEN sértegetésről nincs szó , ennyit tudsz !
A rabbis dolog meg jó az is TISZTA észérv :)
Mert ugye ha a most regnáló rezsimet szidom akkor CSAK zsidó , libsi , komcsi lehetek UGYE :)
És ha már itt tartunk ennyire NEM lehetsz hülye hogy véded a védhetetlent ki nem nyitó vésznyitó az év vicce ha nem lenne veszélyes és szánalmas.
Remélem egyszer bennragadsz és esetleg még ég is a metró :(
És mégy egy szó a szeretteinkről Ezek szerint Te otthon azt a példát láttad hogy a családod BÁRMIT megtett pénzért mert ugye olyan a mosdó.....
A családomról írtak miatt meg 2017.07.03. 20.00 h kor várlak a Blahán a gombánál .
De hívd a mentőket is :)
Részemről ennyi Te bunkó paraszt !!!!!

Éhesló 2017.07.02. 16:56:52

@ember100: ha érdekel, elolvasod, ha képes vagy rá megérted.
Ha nem megy, kérdezd a rabbit.
A rabbik bölcs emberek.
Mindenkinek segytenek, nem csak a magadfajta mesügéknek.
Nem szégyen kérdezni öket.

Itt te hazudoztál rólam és holmi fozetségről.
Reagálni mertem.
Fogok is:
A saját családod rossz példáját ne általánosítsd, mert az a te szégyened, hogy pénzért strichel a kurva anyád meg a ribanc húgod a kamionsoron, nem az enyém.:)

Nincs előjogod sem bunkónak lenned, sem másokat ennek szó nélkül való tűrésére kényszeríteni.
Ha ismertél volna parasztot valaha az életedben nem parasztoznál, mert az egészen biztos, hogy a fajtádnál még a legbunkóbb is különb.
Egy senki vagy, amit le se szarok.

ember100 2017.07.06. 22:43:41

@Éhesló:
Helló !

A rabbizás az jó mert olyan kis burkolt zsidózás , én meg tiszteletbeli zsidó vagyok. (Salom izrael , éljen judea népe :) )
A sértegetést Te kezdted a családom emlegetésével meg a többivel.
Tudod pénzt az ember a munkájáért , valami feladat elvégzéséért (ami lehet hogy nem a legjobb meló )kap NEM CSAK a kurválkodásért ahogy írtad a családomról .Bár lehet ezt a példát láthattad otthon !
Érted olyan az fogadj isten amilyen az adjon isten !
Legközelebb válogasd meg a szavaid mert nem lesz jó vége.
Aztán most is hogy írsz a szeretteimről ? Tudod csak azt kapod amit adsz .
Ráadásul gyáva féreg is vagy , mert nem láttalak a Blahán kis nyuszi :)
Aztán meg ha több sulit jártál volna mint 2 osztály 4X1 meg 4X2 = 8 akkor tudnád hogy a magyar nyelvben a körte , égő .. sok mindent jelenthet pont úgy mint a paraszt főnév vagy jelző :)
Tovább is van mondjam még ?

Éhesló 2017.07.07. 07:05:56

@ember100: hazudsz.
De ez fajtajellemzőtök.
Olvasgass mit röffentettél nekem, anélkül, hogy hozzád szóltam volna:
2017.06.26. 18:35:04

Nincs előjogod sem bunkónak lenned, sem másokat ennek szó nélkül való tűrésére kényszeríteni.
Itt te hazudoztál rólam és holmi fizetségről.
Reagálni mertem.
Fogok is:
A saját családod rossz példáját ne általánosítsd, mert az a te szégyened, hogy pénzért strichel a kurva anyád meg a ribanc húgod a kamionsoron, nem az enyém.:)

Mesüge, mit jelent a magadfajta ávósfattyúnak a "burkolt zsidózás2?
Cincérke, bírkózz meg magaddal, legyél ember előbb, utána kereshetsz majd olyanokat, akik nem taposnak el mint egy csótányt.
süti beállítások módosítása