Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • lobster thermidor: @consul: Azért erre ne vegyél be mérget4" "Földhivatali eljárás, melynek során a társasházi lakás... (2018.01.18. 18:14) Elveszi-e a budavári lakásokat az állam?
  • Arcade Macho: a szemet dizel takszik, amiket a Taplos Ur szinte kotelezove tett kb 3 nagysagrenddel tobb szallo ... (2017.12.18. 09:13) Száll a por…
  • Ahoj-: @elendem: Munkámból adódóan nem szeretnék politikai rendezvényeken részt venni, maradnék inkább ... (2017.12.17. 20:46) Menza
  • Ahoj-: Újabb parkírtás 444.hu/2017/12/12/tobb-hektaron-taroljak-le-a-legnagyobb-fakat-budapest-egyik-leg... (2017.12.13. 00:16) Bazári stílus
  • Ahoj-: Egyik fesztiválon ilyen környezetbarát budi volt, ön szerinte játszótérre jó-e ez? greenr.blog.h... (2017.11.24. 15:33) Szóra sem méltatta

Budapest szmogtérképe

<a href="//www.idokep.hu/" target="_blank" title="Időjárás"><img src="//www.idokep.hu/kis_bp_szenny.jpg" border="0" alt="Budapest szmogtérképe"></a>

blog

2017.04.13. 14:26 elendem

DiktaTour

Címkék: Balaton Budai Vár Mészáros Lőrinc Balatontourist

diktatours_felirat_kicsi.jpg

 Mészáros Lőrinc egyik cége vette meg a Balatontourist-ot - kormány-nyaralóvá válhat a Balaton?

A kormány és kegyencei holdudvara már lassan minden talpalatnyi helyet megszerzett a Budai Várban, és az eddigi százmilliárdok mellé a héten további tízmilliárdokat delegált a kormányzati rezidenciák csinosítására.

Ezután, sajtóhírek szerint, most a Balatonra vetett szemet a telhetetlen kisgömböc. Már nemcsak a padlást söpri le, mint az egyszeri oroszbérenc kommunisták, hanem a padlódeszkákat is felszedi. A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló cég megszerezte a Balatontourist-ot és így 12 nagy balatoni kempinget.

Persze, ez így, önmagában még csak gazdasági kérdés, gondolhatják azok, akik azt is elhiszik, hogy a kormány várba költözése és lovarda kell ahhoz, hogy műemléki felújítást kapjanak a megszállt épületek. Valójában területszerzésről van szó: az ország legfontosabb erőforrásainak megkaparintásáról. A felújítást, a várható nagyszabású regionális beruházást persze, csak a nemzet gázszerelőjének cégei végezhetik, személyre szabott pályázatok és közbeszerzések járnak majd a kempingekhez.

Milyen jó volna, ha ezek az irdatlan pénzek valódi műemlékvédelemre lennének elköltve az ország számos pontján, nemcsak a műemléki homlokzat mögött szétvert épület helyére kerülő miniszterelnöki irodára! Milyen jó lenne, ha a magyarországi múzeumok állami támogatással egyre jobbak és vonzóbbak lennének! Ha a régészeti feltárások nem állnának évtizedekig pénzhiány miatt! Ha a kultúra és a tudomány fellegvára lenne a Várkerület, nem pedig puccos kormányzati negyed! Milyen jó lenne, ha a Balaton egyedülálló természeti és kulturális értékei méltó védelmet és fejlesztést kapnának. Ha a balatoni élőhelyeken a különleges növény- és madárvilág egyre több és jobb helyet kapna, ha a természetes vízpartok nem tűnnének el! Milyen jó lenne, ha mindenki számára elérhető és bejárható múzeumok, és kulturális intézmények lennének a Várban, nem zárt minisztériumi irodák! Milyen jó lenne, ha mindenki számára elérhető lenne a balatoni nyár egyedülálló élménye, és nem kerítene le önmaga számára egyre több vízpartot a birodalmi betonépítészet bajnoka, a felcsúti álomkarrier díszpéldánya.

De ez a felfoghatatlanul sok pénz nem erre lesz elköltve, hanem a miniszterelnöki iroda erkélyére és függönyeire. A minisztériumok mélygarázsaira, a Balaton medre alatti szállodára és a parti kempingek beléptető-rendszerére. Miután az országos szakmai hálózatokat szétverték, se a természetvédelem, se a műemlékvédelem nem állhat már a nagyszabású tervek útjába.

A barokk palota ablakából kinézni Budapestre vagy pancsolni a Balaton-parton – nos, ezentúl csak a kiválasztott kevesek kiváltsága lesz.

Tehetetlenül néztük, hogy lenyúlták a Budai Várat… Hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a Balatont is? Gyerekkorunk balatoni nyarainak helyszínét és a gyerekeink mostani örömét? Tényleg hagyjuk?

vnm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr2812424153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.