Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2017.01.25. 10:48 Véenem

Várnegyed és tájékoztatás

Címkék: Budavári Önkormányzat Várnegyed újság képviselői beszámoló

letoltes_2.jpgHogyan van az, hogy a kerületi újságban se a beszámolóm, se a helyreigazítási kérelmem nem jelenhet meg?

Az önkormányzati törvény előírja az önkormányzati képviselők számára, hogy évente beszámoljanak a munkájukról. Erre a kerületünkben nincsen lehetőség, bár korábban benyújtottam javaslatot, hogy a kerület honlapján és a kerületi újságban megjelenjen az önkormányzati képviselőknek az éves beszámolója, a testület még napirendre sem vette. Ezután szerettem volna fizetett hirdetés keretében megjelentetni a tavalyi évről szóló képviselői beszámolómat a Várnegyedben. Ezt a megrendelésemet elutasították arra hivatkozva, hogy a képviselői munkáról a Várnegyed folyamatosan tudósít a testületi ülésekről szóló cikkek keretében.

Egyik ilyen cikk volt az is, amit a 2016 december 15-i ülésről közöltek, és amelyben valótlanság jelent meg arról, amit mondtam. Ezért helyreigazítási kérelmet írtam a főszerkesztőhöz:

 Blázsovics Lívia főszerkesztő részére!

Várnegyed újság

 Kedves Lívia!

 Kérem, hogy az alábbiakban olvasható helyreigazítást közöljék le a Várnegyed következő, 2017. január 28-án megjelenő számában,

  • a 3. oldalon,
  • 1/16-s hirdetési felületnek megfelelően:

"Hamisan állítottuk a Várnegyed 2017. január 6-i számának 3. oldalán, hogy "Váradiné Naszály Márta (Párbeszéd) a költségvetési tartalékot bírálta. Szerinte az összeget el kellene költeni, és nem csak ülni rajta." Sem a költségvetés vitájában (5 perces vezérszónoki felszólalás, plusz 2 perces hozzászólás a módosító javaslatok indoklásáról), sem a testületi ülésen elhangzott, további négy felszólalásában nem mondta azt, hogy a költségvetési tartalékot el kellene költeni. Kérdést tett fel, hogy miért ilyen aránytalanul nagy az általános tartalék; megjegyezte, hogy egyre kevesebbet költ a kerület szociális célokra, miközben ilyen nagy tartalék áll rendelkezésre és költségvetési módosító javaslatot nyújtott be, amelyben fertőző agyhártyagyulladás elleni védőoltás-támogatást javasolt az általános tartalék terhére."

 Mivel a testületi ülésről a hivatalos jegyzőkönyv nem készült el a törvényi határidőre, a zárt ülés kivételével, a helyszínen készített hangfelvétel alapján kérem a helyreigazítást. Kérésre a hangfelvételt rendelkezésre tudom adni.

 Válaszát várva, üdvözlettel:

Naszályi Márta

önkormányzati képviselő, környezetvédelmi tanácsnok

És a válasz:

 Tisztelt Képviselő Asszony!

 Köszönöm az észrevételét, a helyreigazításnak nem tudok helyt adni.

Nem szószerinti idézetként, hanem összefoglalóként jelent meg a tudósítás.

Továbbra is fenntartom, hogy Ön kifogásolta a költségvetési tartalék összegét, valamint azt is mondta, hogy az összeget különböző célokra kellene fordítani. Azaz el kellene költeni.  

 Üdvözlettel:

 Blázsovics Lívia

Várnegyed Újság

 Ma tették közzé a Budavári Önkormányzat honlapján a 2016. december 15-i testületi ülés jegyzőkönyvét. Ebben olvasható, hogy szó szerint ezt mondtam: „Gyakorlatilag ülünk egy pénzeszsákon, mint Dagobert bácsi, miközben éhen halnak mellettünk emberek.”

 A kerület költségvetéséről szóló gondolataimat a következő blogbejegyzésemben teszem közzé.

vnm

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr5412152451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása