Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2016.02.20. 18:27 elendem

Ki jön az én Házgondnokságomba?

Címkék: Budavári Önkormányzat Házgondnoksági Kft.

gangos_haz.jpg

Ki akarja a jövőben az I. kerületi társasházak közös képviseletét ellátni?

A Budavári Önkormányzat pénzügyi bizottságának ülésén nagy felzúdulást keltett az a javaslat, hogy a kerület tulajdonában álló Házgondnoksági Kft-t két héten belül jogutód nélkül felszámolják. Különösen, hogy felvezetőjében a jegyző elmondta, hogy az előterjesztéshez képes közben az is felmerült, hogy inkább eladják a Kft-t. Az ügyvezető is jelen volt, elmondta, hogy ő is csak délelőtt értesült minderről.

Az előterjesztésben felhozott indokok egy része, mint például hogy a tervezett árbevétel nem éri el az 50 millió forintot (47 millió), hogy számszaki hiba volt az üzleti tervben, nem olyan jelentősek, hogy emiatt egy cég felszámolásában kellene gondolkodni. Más indokok, mint például a jogszerűtlen működés (társasházi közgyűlési jegyzőkönyv nem készült el 8 napon belül), fontos, de más közös képviselőknél is előfordul időnként. A lakossági panaszokról és a jegyzőhöz érkezett bejelentésekről semmi konkrétumot nem tartalmaz az előterjesztés, ezt szóbeli kiegészítésként mondták csak el tényszerű adatok nélkül.

Mivel mindez nem támasztja alá, hogy a Kft-t meg kell szüntetni, vagy el kell adni, ezért joggal merült fel a bizottság ellenzéki tagjaiban a kérdés, hogy mi lehet a hirtelen döntés hátterében. Ki akarja megvenni a céget? Ki akarja átvenni a váratlanul magára maradó 112 társasház közös képviseletét? Miért ilyen hirtelen, a társasház-felújítási pályázatok beadása előtt?

Összefüggésben áll-e a javaslat azzal, hogy a kormányzat a Várba akar költözni, és a kerületből zárt kormányzati negyedet akarnak létrehozni?

A felzúdulás során kormánypárti bizottsági tagok is egyértelművé tették, hogy nem állnak egy ilyen átláthatatlan és megalapozatlan javaslat mellé. Végül az a megállapodás született, hogy az elkövetkező két hónapban a cég működését átvizsgálják, a beérkezett panaszokról és működési hibákról összefoglalót készítenek és összehasonlítják a kerületben működő más közös képviseletet ellátó cégek működésével. Ezt követően térünk vissza arra a kérdésre, hogy mi legyen a cég sorsa.

A Házgondnoksági Kft. működése során nem ez az első anomália. A jelenlegi ügyvezetés érzésem szerint igyekszik jogszerűen és tisztességesen dolgozni. A kerületi ellenzéknek azonban minimális a rálátása az Önkormányzati tulajdonban álló cégek működésére, mivel mindkét cégnél (Budavári Kapu Kft. és Házgondnoksági Kft.) csak háromfős felügyelőbizottság működik 2 fő Fidesz-KDNP és 1 fő MSZP felállásban. (Ezért is van, hogy a megfelelő informáltság hiányában a Kft-vel kapcsolatos előterjesztéseket nem szoktam támogatni.)

Ha azonban a kerület vezetésének kifogása van a cég működésével kapcsolatban, akkor miért nem az ügyvezetés felelősségét vizsgálja? Miért született a nagyon gyors (március 1.) határidő a felszámolásra? Az ilyen indokolatlan és váratlan döntések kapcsán önkéntelenül is elgondolkodnak az emberek, hogy vajon mi lehet a hátterében.

Kíváncsian várom a vizsgálat eredményét és be fogok számolni róla, hogyan alakul a cég sorsa.

vnm

 A kép illusztráció, forrása: hataratkelo.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr658406822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása