Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2015.04.02. 16:51 elendem

Húsvéti kockakövezés és egyéb népi mulatságok a Budai Vár környékén

Címkék: Várbazár Lánchíd utca burkolatjavítás

korakas_varbazar.jpg"Cégünk gyorsan, olcsón és jó minőségben dolgozik. A háromból minden ügyfelünk kettőt választhat."

Úgy tűnik, mintha a Várbazár projekt szerződést kötött volna a Műegyetem kockakőburkolat-építő tanszékével, hogy az elkövetkező 25 évben a Lánchíd utcába hozhatják a hallgatókat kockakőburkolat-rakást nézni. Azt mindenesetre határozottan kijelenthetjük, hogy a 2018. évi országgyűlési választások előtti kampányzáró eseményt már talán meg lehet tartani az elkészült Várkert Bazár épületegyüttesben és környékén. Hacsak nem omlik le a fal is a vakolat után a kontár kivitelezés miatt. Lényeg, hogy készen van lesz - 10 milliárdért a hülyének is megéri.

Félretéve a szarkazmust: egy mégoly kedves, szép műemlék megújulása sem mentség arra a pazarlásra és dilettantizmusra, amit a Várbazár rekonstrukciója és a kapcsolódó közlekedésfejlesztések kapcsán tapasztalunk. Már a projekt indulásakor egyértelmű volt, hogy rossz a cél, amely szerint a legfontosabb, hogy a 2014-es választások előtt át legyen adva. Mindenki tudta, hogy ebben a feszített ütemben nem lehet jól előkészíteni a munkákat, nem lehet lefolytatni a szükséges szakmai egyeztetéseket, és nem lesz mód az érdemi társadalmi vitákra sem. A baráti kivitelezőkre kiírt közbeszerzések miatt törvényszerűen drágább lett a munka, a lóhalálában készülő építkezésen nem volt mód az előkerült régészeti leletek megőrzésére, a bemutatásuk érdekében egy esetleges tervmódosításra.

varbazar_epitkezes.jpgEzért most van egy mélygarázsunk, ami 300 autót vonz be a város szívébe. Felette egy díszes épületünk, ami csak nyomokban műemlék, hiszen a rekonstrukció során jelentős részben lebontották és újra építették, és amiről nem tudjuk, mire akarjuk használni, de már most pereg a vakolata, pedig egyes részeit még nem is fejezték be. Az épület előtt egy utca kockakő burkolattal, ami azért jó, mert senki sem képes megfelelően megépíteni (de most, hogy negyedszerre rakják, már lassan begyakorolják), szinte biztosan nem bírja el a forgalmat, ezért mindig meg fog süllyedni, nem lehet rajta kényelmesen közlekedni gyalog, babakocsival és kerékpárral, viszont háromszor-ötször olyan drága, mint a teherbíró aszfaltbeton. Az utca részlegesen forgalommentesítve lesz: májustól szeptemberig hétvégén csak a BKV és az ott lakók hajthatnak be. Júliusig pedig az átadás-átvételkor talált 1100 hibából a felületjavításokat végzik (értsd: ismét felbontották a burkolatot). Ami egyszerűbben azt jelenti, hogy a kockakő-kompatibilis autók sem használhatják.

A bosszankodókat vigasztalja a tudat, hogy 2 milliárd forintért felépítik a régi lovarda épületét - mivel a lovarda, mint olyan, élén jár annak a listának, hogy mik azok a dolgok, amikre egészen biztosan nincsen szükség a Budai Várban. Mindeközben sikertelenül zárul a Várbazár kávézójának üzemeltetési pályázata, és a Döbrentei-Apród utca sarkán álló Virág Benedek házat sem sikerült eddig kiadnia az önkormányzatnak. Mindenesetre dolgozunk azon, hogy a kerületi lakók kapjanak majd kedvezményes lótartási engedélyt, ha már van lovardánk...

A miniszterelnök szerint a Várbazár a kormányzásuk szimbóluma. Egyet kell értenem: az Orbán-kormány is pazarló és dilettáns. A közpénzeket a haveri cégeknek játssza át és nemcsak a közbeszerzéseket, de a törvényeket is a saját holdudvar gazdagodása érdekében írják.

A számtalan kormányzási hiba kijavítása mihamarabb új kormányra vár.

vnm

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr907333118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.04.03. 10:08:11

A lovardára 2 milliárdért szükség van, hiszen a vár része. Amire viszont tényleg nincs szükség az 5 milliárdért a Józsefvárosi pu. átalakítása holokauszt emlékhellyé.

Ugyanígy megfelelt volna a célnak egy emlékhely pár millióért is.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.04.03. 10:24:31

"Mindenki tudta, hogy ebben a feszített ütemben nem lehet jól előkészíteni a munkákat, nem lehet lefolytatni a szükséges szakmai egyeztetéseket, és nem lesz mód az érdemi társadalmi vitákra sem. A baráti kivitelezőkre kiírt közbeszerzések miatt törvényszerűen drágább lett a munka, a lóhalálában készülő építkezésen nem volt mód az előkerült régészeti leletek megőrzésére, a bemutatásuk érdekében egy esetleges tervmódosításra."

Akkor:

1. Mindenki tudta, hogy ebben a feszített ütemben nem lehet jól előkészíteni a munkákat?

2. Nem lehetett lefolytatni a szükséges szakmai egyeztetéseket?

3. Nem voltmód az érdemi társadalmi vitákra sem?

4. A baráti kivitelezőkre (?) kiírt közbeszerzések miatt törvényszerűen (?) drágább lett a munka????

5. A lóhalálában készülő építkezésen nem volt mód az előkerült régészeti leletek megőrzésére???

De menjünk tovább :)

6. Az épület előtt egy utca kockakő burkolat szinte biztosan nem bírja el a forgalmat, ezért mindig meg fog süllyedni, nem lehet rajta kényelmesen közlekedni gyalog, babakocsival és kerékpárral, viszont háromszor-ötször olyan drága, mint a teherbíró aszfaltbeton?

Lehetne a fenti kérdésekre, adekvát, és pontos válaszokat adni? Mert így idehányva minden tény nélkül, elmondhatnánk, hogy dillettáns, és (amennyiben a poszt megírására szánt időt költségként értelmezzük) pazarló a blogíró munkássága... ;)

MACISAJT 2015.04.03. 10:46:24

Gondoltam, megnézem ki is az az előlény aki efféle ótvarságokkal fejezi be "mondanivalóját"("A számtalan kormányzási hiba kijavítása mihamarabb új kormányra vár.", wow:P)

Hát persze hogy persze:
parbeszedmagyarorszagert.hu/kepviselo/varadine-naszalyi-marta

A fene érti, a szomszédban valami hasonszőrű berkeczbalázs, itt ez..az Index címoldalán csupa mérhetetlen és minősíthetetlen, levitézlett törpepárt aktivistája agitál...
Mert ez a "blog".

Muhaha.

elendem 2015.04.03. 11:12:58

@MACISAJT: Ügyes. Felfedte a titkot. :-)
Bár a blog bejegyzéseinek jelentős része a kerületi képviselői munkámmal foglalkozik...

Alick 2015.04.03. 14:25:12

A Várkert rozsdás tetőiről nem is szólva, aligha ilyen volt eredetiben... inkább ronda, mint menő.

Gyorgy Nagy 2015.04.03. 15:55:14

Stadion èpitő kicsi Viktor és megyes L.Simon mikor adjaát ujra ünnepség keretében ?

hird 2015.04.04. 02:06:31

Nézzék, kedves baty, jobbdemokrara, macisajt. A posztot kevesebb, mint egy nap alatt 425-em "lájkolták". Csupán önök hárman trollkodnak a pszt alatt.
Nem érzik picit értelmetlennek a munkájukat? Bár nyilvánvalóan van az a pénz, amiért önök számára ez megéri.

csak egy néző 2015.04.08. 10:55:52

@hird:
Ne csodálkozz, ezeknek a férgeknek ez a dolguk, hogy minden blogbejegyzést széttrollkodjanak, mindenkit ballibsizzenek, zsidózzanak, komcsizzanak a témától függetlenül és ezek a lúzer idióták szerintem ingyen csinálják.
Viszont jól lehet rajtuk szórakozni.
süti beállítások módosítása