Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2014.04.24. 19:29 elendem

Lufiterroristák

Címkék: Paks Sándor Palota Együtt-PM demonstráció

ricsiék az erkélyen_1.jpgA politikai demonstráció kiverte a biztosítékot a Budavári Képviselő-testületben.

A február 13-i közgyűlésen polgármesterünk a kerület hírei között beszámolt egy "garázda esetről": az Együtt-PM aktivistái felmásztak a Sándor palota erkélyére és elvettek két zászlót. A képviselőtársak kéjesen borzongtak, én lelkesen tapsoltam.

Vecsey Andrásban (Fidesz-KDNP) mély nyomot hagyott az eset, mivel a következő közgyűlésen, a költségvetési vita során szarkazmusra ragadtatta magát: jó lenne, ha a várbazári mozgólépcső egészen az elnöki palota erkélyére is felmenne, hogy a Párbeszéd Magyarországért aktivistáinak ne kelljen létrát használni. Majd arra kért engem, úgyis, mint "rendezett életű, háromgyerekes anyukát, akinek bizonyára fontos a béke és biztonság", hogy ígérjem meg, hogy itt nem lesz olyan helyzet, mint Kijevben. 

Válaszomban elmondtam, hogy ami Kijevben történt/történik, annak oka elsősorban a kijevi kormányzat működése. Ha Magyarországon a kijevihez hasonló események történnének, annak kizárólag a kormányzat lehet az oka.

Itt akár be is fejeződhetne az írásom. Az eltelt időben viszont, amíg a közgyűlési jegyzőkönyv megszületésére vártam (azóta sem történt meg), tovább forgattam magamban a történetet. Arra gondoltam, hogy a béke és biztonság vágya mindenkié. Nemcsak háromgyerekes anyák tartják fontosnak, hanem férfiak, fiatalok, idősek, egyedülállók, párkapcsolatban élők, családosok - mindenki. És kikérem magamnak, hogy bármilyen módon megfélemlítsenek engem vagy bárki mást.

A mai (április 24.) testületi ülésen napirend előtt szót kértem, elmondtam, hogy korábban az Együtt-PM fiatal aktivistáinak demonstrációját a testület nyilvánossága előtt garázdaságnak minősítették, és úgy tartom korrektnek, hogy elhangozzék a következő is:

Befejeződött a tárgyalás a Sándor-palota erkélyén, a Paks2 ellen demonstráló aktivistáink ügyében. A bíróság szerint a fiatalok tette semmilyen kirívóan közösségellenes tevékenységet nem takart, és nem volt alkalmas arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsen. 

Kalocsai Kingát és Barabás Richárdot felmentették mind a garázdaság, mind a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés vádja alól. Rózsa Milánt és Simándi Szelimet 20-20 ezer forintra ítélte a bíróság, mert az intézkedés pillanatában épp az ő kezükben voltak a zálogba vett zászlók. (Párbeszéd Magyarországért)

vnm

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr335837163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 10:36:11

"Ha Magyarországon a kijevihez hasonló események történnének, annak kizárólag a kormányzat lehet az oka."

Remélem akkor is ezt mondod, ha majd ti lesztek hatalmon. Mert 2006.október 23-án szerintem te is csőcselékeztél, amikor a rendőrség azzal az indokkal támadta meg az éppen szétoszló Fidesz gyűlés résztvevőit, hogy ide rohantak be akiket üldöztek.

"És kikérem magamnak, hogy bármilyen módon megfélemlítsenek engem vagy bárki mást"

Hol a faszomba voltál te 2006.október 23-a után, amikor emberek tömegeit verték és alázták meg a rendőrségeken, vitték őket tárgyalásokra és kaptak kamu ítéleteket.

Ezért bulla a hiteletek, ezért szavaz csak rátok egy szűk csoport. Ha ti vagytok hatalmon, az ellenzék ellenség és ütni-vágni, el lehetetleníteni, adminisztratív indokokkal (terroristák, akadályozzák a közlekedést) hogy demonstráljon, nektek bezzeg jár az összes jog, amelyet nem adtok meg másoknak.

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 10:58:52

Vigyázni kell, mert a Kijevi forgatókönyv itt is valóra válhat, van az egyre orosz ellenesebbé váló USA talál itt elég szélsőséges libsit, akik eladják akár a saját anyjukat is egy kis hatalomért és bármire képesek.

Farkos Tsapó Gyurka 2014.04.25. 11:01:16

@♔bаtyu♔: Mit mondott az ilyenre mint te a "porondmester"?
Ez a gyerek meg nem normális.

qwarty (törölt) 2014.04.25. 11:01:35

@♔bаtyu♔:

hát a szemkilövetős népballada hun marad ? :D:D
a csőcselék az csőcselék picinyem.
"békés tünetetők" mi? molotov koktéllal a kezükben, a futballhuligánokkal az élen, orbán parancsára kimentek a szarabbikos utcanácik, gyújtogatni, rombolni, tombolni, törni, zúzni.
ez volt a hugyos forradalom" 2006.
sikertelen államcsíny kísérlet, az volt 2006-ban.
azt se tudta a csorda miért vonul utcára, de csak mentek, mint a birkák.

qwarty (törölt) 2014.04.25. 11:03:22

@♔bаtyu♔:

trikolorban muszka segget nyalni, ez ám a "nemzeti érzület"
:D:D

nu pagagyí 2014.04.25. 11:10:27

Miután a Fidesz és az általuk felbujtott szélsőjobboldali csoportok végighőzöngték a 2006-2010 közti időszakot, már nyugalomra vágynának. Megértem, de ahhoz gyökeresen meg kellene változniuk. Fel kellene hagyniuk például a háborús retorikával, az uszító hangnemmel. Nem kellene lopni és kerülni kellene a pökhendiséget. Mivel már nem a többséget képviselik (44,5%), jó lenne, ha nem hoznának kizárólag nekik tetsző törvényeket és nem vállalnának a társadalom többségének egyetértése nélkül, hosszú távra szóló kötelezettségeket. A helyi választott képviselők pedig elsősorban a helyi lakosságot érintő ügyekkel foglalkozzanak és ne üssék az orrukat az országos politikába.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.04.25. 11:17:39

@muffmaraton: Hát öreg, akkor a Te gondolkodásod szerint (ugye rezsim van meg diktatúra), akkor ezeket a jóarcú Együtt-PM gyerekeket simán be lehetett volna varrni 15 évre terrorista cselekméynért és még a nagy demokráciák (pl. USA) sem szólhatnának ellene semmit!

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 11:24:40

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: A "Jóarcú Együtt-PM gyerekeknek" pontosan ugyanilyen a gondolkodásmódja, mint ennek az ostoba "demokratának".

Szerencsére egyenlőre kb. a légypiszok szintjén vannak, nem véletlen próbálnak meg magukból mártírt csinálni.

Alick 2014.04.25. 11:39:28

@muffmaraton: a törő-zúzó csőcseléket ki kellett volna emelni, viszont az rendészeti szakmai hiba, hogy a tömegoszlatás helyszínéhez képest kilométerekkel odébb járókelőket atrocitál a rendőrség. Az utóbbiakért minimum egy bocsánatkérés kijárt volna az állampolgárokat szolgáló rendőrségtől... persze ha Gyurcsányék SA verőlegényi feladatot szántak nekik, az más kérdés.

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 11:45:42

@Alick: Ennek te magyarázhatsz. A "demokraták" szerint mindenki csőcselék, aki nem saját szimpatizáns, sőt az is, aki csak arra sétál.

Minek sétált arra.

Ezért ez a "demokrata" nem is fogja érteni, miről írsz.

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 11:47:22

@Alick: Másik probléma, hogy amikor a rendőrség elkezdte a beavatkozást, senki nem tört-zúzott, hiszen nem is volt miért. Éppen ezért a rendőrök eleve a tömeget támadták meg, mindenki (akit látnak) tüntető alapon.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.04.25. 11:56:49

Szemezgetés egy cikkből:

Öt LMP-s került csak be nyögvenyelősen a Parlamentbe, de hogyan, milyen áron, mert tagságuk, támogatójuk, szakemberük nincsen...

Kb. 700-800 millió közpénzt tapsoltak el haveroknak, rokonoknak a kampány alatt, mert minimális a támogató, segítő, aktivista csapatuk, ezért 1000 forintos órabérért gyűjtötték nekik az aláírásokat. A taglétszámuk a múltkori választás óta 600-700 főre csökkent. Van olyan megye ahol 5-6 párttag jól megél az állami pénzekből...
Komoly fideszes segítséggel jutottak be múltkor is és most is kellett a help. Jól mutat ha van "zöldség" is diktatúra mellett. Lásd még frakcióalakítás lehetősége, óriásplakáthelyek átadása, stb...
A jelöltjeik 20 %-a "kényszerjelölt" volt, Schiffer úr külön kérésére -hogy meglegyen a létszám- indultak el. Ha ő nem lenne, már rég nem lenne LMP. A szakadással szakemberek, ismert, jó személyek távoztak ( Karácsony, Jávor, Szabó T. Szabó R, Dorosz, Scheiring...)mögöttük nagy az űr. Hány hiteles, szakmailag elismert szakembert tudtak felvonultatni a Róna bácsin kívül? Ki lenne alkalmas főpolgármester jelöltnek, röhej? A maradék csapatból is sorra lepattantak ( Vágó, Osztolykán, Ertsey, Kaufer, Kukorelly, Várnai, Juhász G...)
Van azért pár lelkes, képzett, aktív emberük, de azokkal elég mostohán bánnak....
A legnagyobb gond talán a párt vezetése, igazgatása, szervezeti kérdései. Vida titkár, Gál irodavezető, Horvai pénzügyi vezető, Angyal Károly pártigazgató a gyenge láncszem, sok gondot, plusz munkát okozva a pártnak. Más területekről érkeztek, szakmai tudás, tapasztalat nélkül. A nagy baj mikor a butaság lelkesedéssel párosul. Ezt a pártigazgatót "a harkányi büfést" nem is tudni honnan kukázták. Indulni akart az EP listán is -talán érettségije sincs- mikor szóltak neki, hogy nem kéne. A választmány végre személyi változtatásokra készül, még az ÁSZ vizsgálat előtt...
Az átláthatóságról, pénzügyi szabályosságról ne is beszéljünk Kifelé "üvegzseb", belül trükközés, zsebbe pénzek, facebook zsebhírdetések, felesleges kiadások. A pártigazgatót Baranyából hurcolják szinte két naponta ide Pestre. Mi pénz ez a pártnak? Van LMP, de milyen áron és meddig. Ki lesz az új Parlamentben aki megunja, oszt jó napot, kilép? Schiffer LMP András , Szél "duracell" Bernadett, Sallai Róbert "bioparaszt" Benedek, Schmuck "rutinos" Erzsébet, Ikotity "atya" István ? Mit tettek eddig a zöldpolitika terén?.... Nem zöldek ezek , hanem csak zöldfülűek!

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 12:03:34

"Öt LMP-s került csak be nyögvenyelősen a Parlamentbe"

Pedig hogy izgultam, hogy álljon meg a számláló 4.88-nál.

Lovag Mihály 2014.04.25. 12:09:48

április 6-ig az emberek akik felhívták a klub rádiót sejtelmesen, somolyogva kihangsúlyozták, h nem mernek bemutatkozni MERT FÉLNEK, RETTEGNEK. a választások óta érdekes módon mindegyik betelefonáló bemutatkozik. szánalmas a retorikátok.

remélem, miközben leírtad, h "kikéred magadnak" dobbantottál egyet a lábaddal

Alick 2014.04.25. 12:22:30

@♔bаtyu♔: még csak nem is arra sétált, hanem egy kerülettel és pár km-rel arrébb.
Rendészeti szakember szerint is szakmai hibákat követett el a rendőrség (ha eltekintük a lehetséges politikai indítékoktól).

turista a saját országában 2014.04.25. 12:24:10

"Ezért bulla a hiteletek, ezért szavaz csak rátok egy szűk csoport."

1,3 milliónyian szavaztak az összefogásra, rátok, a Fideszre meg alig több mint 2 milliónyian. Jelentős, de nem nagyságrendnyi a különbség. Ráadásul 2010-hez képest vesztettetek 700 ezer szavazatot.

Lejt a pálya, kisfiam. A gyalázatos népnyomorító kormányzás miatt nektek a büdös életben nem lesz már 2 milliónál több szavazótok. Az épeszűek már rég lekoptak a pártról, maradtak a hívő birkák. Ha az ellenzék képes lesz megszólítani a bizonytalan, most otthonmaradt tömegeket, nektek végetek. Mégegyszer nem fogtok 2 millió szavazattal választást nyerni - pláne nem parlamenti kétharmadot érő győzelemmel.

Lovag Mihály 2014.04.25. 12:25:39

@turista a saját országában: ne felejtsd el az egyéni eredményeket se

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 12:53:02

@Alick: A hazai liberálisokat szerintem ez vagy húsz évvel vetette vissza.

Szerencsére, nem nagyon fogják fel, a legtöbbjük még csőcselékezik.

mézesmackócskácska 2014.04.25. 13:28:55

Fideszes politikussal nem beszélgetni kell, és megpróbálni jobb belátásra bírni.
Lámpavasra kell húzni, és kész...

Részemről nem bánom, ha a Kijevben tapasztalt fordulat következik be. Csak Orbánt remélem nem hagyják futni Putyin gazdihoz hanem a határon családostul agyonverik...

vadi3 2014.04.25. 14:23:21

@Alick: "még csak nem is arra sétált, hanem egy kerülettel és pár km-rel arrébb.
Rendészeti szakember szerint is szakmai hibákat követett el a rendőrség (ha eltekintük a lehetséges politikai indítékoktól)."

Ha ez így van, akkor a rendőrség akkor is szakmai hibát követett el amikor a békés tüntetők szűzlányok lengetés közben megrohamozták a TV székházat.
Ez olyan mint a kocsmai verekedés: a Józsi ütött vissza először.
Sokan és sokféleképp voltak hibásak, a rendőrök is és fidesznyikok is, meg a békés tüntetők is akik teljesen véletlenül beindítottak egy tankot....
Hja öcsém, ha korpa közé keveredsz megesznek a disznók

vadi3 2014.04.25. 14:26:51

@turista a saját országában:
"Mégegyszer nem fogtok 2 millió szavazattal választást nyerni - pláne nem parlamenti kétharmadot érő győzelemmel."

Ki kell, hogy ábrándítsalak. A mostani választási rendszer úgy van összeállítva, hogy kevesebb mint 2 millió szavazattal is lehet 2/3-ot nyerni. És hol van még a 2018! Addig még hányszor lehet változtatni a szabályokon. Elég kimondani, hogy az MSZP felelős a 89 előtti bűnökért és fel kell oszlatni, máris megoldódott a probléma

elendem 2014.04.25. 14:27:25

@♔bаtyu♔: Kedves Batyu! 2006 őszének eseményei azon szimbolikus körhöz tartoznak, amelynek alapján határozzák meg az emberek, hogy jobboldaliak vagy baloldaliak.

Mivel meg lettem szólítva a kérdésben, elmondom, hogy mit gondolok.

Magam akkoriban még aktívan nem politizáltam, viszont követtem az eseményeket és mindkét oldalon láttam sérelmeket, és mindkét oldalon láttam súlyos bűnöket.

Azt gondolom, hogy az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, és a miniszterelnök le nem mondása egy olyan morális patthelyzetet teremtett, amely a választásokat akkor éppen másodszor elvesztő jobboldalt puccskísérletre sarkallta. Ehhez kihasználták azon jóhiszemű és jóérzésű konzervatív polgárok tömegét, akiket felháborított az eset és felhasználták azon balhézni vágyó szélsőségeseket, akik jó ürügyet találtak a felfokozott helyzetben.
A kormányzat és a rendfenntartók nem tudták kezelni a helyzetet. A kormányfő le nem mondásával a morális háttér megszűnt a karhatalom mögött, és (tudatos vagy hozzá nem értésből fakadó) szakmai hibák sorozatát követték el.
Szerintem akkor egy valós puccskísérletet hárítottak el, de túllőttek a célon. Békés emberekre támadtak harci eszközökkel, és utóbb kitüntették azokat a rendvédelmi vezetőket, akik mindezért felelősek voltak. Ez súlyosan antidemokratikus tett volt.

Alick 2014.04.26. 11:15:49

@elendem: a tiltakozó hordaösztön megnyilvánulásaitól a szervezett puccs (irányított fegyveres csoportok által) még fényévekre van... a randalírozók még csak vissza sem lőttek a rohamrendőrökre.
süti beállítások módosítása