Szavazás

<

V. Naszályi Márta

Közös ügyeink nemcsak a politikusokra tartoznak

Friss topikok

  • SHRV: @Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból". (2021.12.04. 19:35) Játszótéri vécék
  • rokon1: Ha valaki korrekt, tisztességes, megbízható ügyintézést, csereszerződést, partnert keresett/keres ... (2020.06.15. 13:19) Fél év
  • chrisred: @M.K.R.: Tudom, a lakásomban is természetes eredetű a szálló por, mégis szoktam takarítani. Ez ter... (2019.11.22. 06:08) Köhögést kapunk Karácsonyra?
  • M.K.R.: Hála az égnek, ezt még nem sikerült megfúrniuk és megépült a 82 óta tervezett és szakaszos kiépült... (2019.11.21. 16:06) Requiem az Etele úti fákért
  • M.K.R.: Na ez is egy térkőmániás. (2019.11.21. 15:38) Tabáni titkok

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Állandó oldalak

2011.07.17. 18:20 elendem

Lakossági fórum! Donáti - Batthyány - Mária tér

Címkék: biztonságos fórum utca közlekedés mária tér vám iskolába járás lakossági forgalomcsillapítás

Többen is emlékeznek korábbi blogbejegyzésemre, aminek rövidített változata a Várnegyedben is megjelent. Azóta megkerestek többen is a forgalomcsillapítással kapcsolatban, különösen azután, hogy egy rollerező gyermeket elütött az autó. (A baleset szerencsésen végződött, a gyermek nem szenvedett maradandó sérülést.)

Éppen emiatt is kezdeményezett a Polgármesteri Hivatal egy átalakítást az érintett területre, ajánlatokat kértek be tervezőirodáktól a csomópont áttervezésére.

A Beruházási Irodánál és a Polgármester úrnál is kezdeményeztem, hogy tartsunk erről az átalakításról egy lakossági fórumot a környékbelieknek és az itteni iskolákba, óvodába, bölcsődébe járó gyerekek szüleinek. Az ötletemet elfogadták, úgy tűnik, hogy lesz lakossági fórum. Az időpontja bizonytalan, mert a polgármester úr azt szeretné, ha már előzetes tervek birtokában tartanánk meg, hogy legyen miről beszélni, de a terveztetés egyelőre nem kezdődött meg.

Szerintem a tervezési célokat vázlattervek nélkül is meg lehetne beszélni, de minden egyeztetésnek örülök, ezért minden módon igyekszem szorgalmazni ezt a fórumot.

Indítok itt egy mini-szavazást arról, hogy mit tartanának leginkább fontos célnak a tervezés során az olvasóim. Több célra is lehet szavazni.

 vnm

*****

Frissítés: Jövő héten kedden, szeptember 27-én du. 16.00 órakor lakossági fórum lesz az elkészült tervváltozatokról a Batthyány utcai iskolában! Mindenkit várunk!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eokoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr383074887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szimplalány 2011.09.21. 07:12:19

az iskolába járó szülőként pontosan látom a csomópont gondjait: kaotikus a parkolás reggel, mert nincs egy olyan szakasz, ahol egy pillanatra megállhat a szülő és kiugrik a gyerek (a világon minden iskola és óvoda előtt van ilyen, drop off zone), és nagyon gyorsan jönnek az autók a széna tér felől. mindkettő komoly veszélyt jelent a gyerekekre.

erre a szavazáson kijön a több zöldfelület meg, hogy legyen vonzó köztér.

azért csak finoman jelzem, néha vannak némileg életbevágóbb szempontok, mint a szép zöld gyep...

egyébként totális nonszensz, hogy az egész kerületben nincs olyan intézmény, ahol ki lenne alakítva ez a zóna. még parkolási bírságot is kaphatsz, ha az oviba, bölcsibe, ahol ugyebár be kell menni átöltöztetni, olyan kocsival jársz, aminek nincs helyi parkolási engedélye.

elendem 2011.09.27. 12:28:40

@szimplalány: Nagyon fontos szempont, elmondtam korábban a bizottsági ülésen is. Ma délután a lakossági fórumon biztosan szóba hozom, ha nem merülne föl. Azt, hogy az utcát gyorsulási szakaszként kezelik az autók, már régóta utálja mindenki, de nem lehet pl. fekvőrendőst rakni, merthogy autóbusz útvonal. eddig a legdurvább az volt, amikor egy konténerszállító autó dübörgött le kb 70-nel...
süti beállítások módosítása